הקיץ כבר פה, והרוב המכריע של ההורים מוצאים את עצמם מבלים ימים שלמים בבריכה או בחוף הים. יש את אלו שיורדים לים עם צידניות עמוסות באוכל מהבית, סוחבים צילייה ומלא כיסאות ופותחים שולחן, יש את אלו שמזמינים משהו בקיוסק או במסעדת החוף (ובגרסה המתקדמת יותר – מזמינים וולט לחוף הים), יש את אלו שמביאים מהבית כריכים או פירות ומסתפקים בזה. אני הכי אוהבת לרדת לים עם סל קש אחד וזהו – ובסל חייבים להיות עוגה ותרמוס קפה.

בגלל שאנחנו גרים מעל החוף אנחנו לא באמת צריכים להתארגן על המון אוכל וציוד, אבל מכיוון שהשעות האהובות עלינו ביותר בים הן אחר הצהריים, לקראת השקיעה, ואין על קפה ועוגה בשקיעה – אין מנוס מלהצטייד בהם מבעוד מועד.

עוגת שיש תפוז נוטלה - תקריב (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מקרוב (אבל לא מספיק קרוב) | צילום: קרן אגם, mako אוכל

מדובר בהרגל של שנים, וכנראה שגם הדבקתי את הילדים, כי מאז שהם קטנים הם תמיד שואלים לפני היציאה מהבית איזו עוגה הכנתי לים. אני זוכרת שבת אחת, כשהילדים היו קטנים והלכנו כולנו לבריכה השכונתית, שפתאום אחד החברים שאל איזו עוגה הבאתי – ולא הבאתי! אז השארתי את הילדים עם חברה בבריכה וקפצתי הביתה להכניס מהר עוגה לתנור. חזרתי עם עוגה, וכמובן שהיא פורקה תוך דקה.

אצלנו הכי אוהבים לקחת לים עוגת שיש, ואני אוהבת להכין אותה בתבנית מלבנית ולחתוך לריבועים שנכנסים לקופסת פלסטיק פשוטה. מסקר קטן שערכתי באינסטגרם שלי הבנתי שאני לא היחידה - עוגות תפוזים ועוגות שיש הן אלה שהכי פופולרי לקחת לים, גם עוגות מייפל או גזר, עוגות שוקולד בחושות של ילדים ולמרבה הפליאה עוגות שמרים עם שוקולד. אז הנה הנבחרת שלי – עוגות קלילות שהכי כיף לנשנש עם הקפה בים כשרעבים.

עוגת שיש תפוז ונוטלה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת שיש תפוז ונוטלה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש תפוז נוטלה

המרכיבים (תבנית מלבנית 25*35 ס"מ):

כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן רגיל

3 ביצים גודל L

1 כפית תמצית וניל

שלושת רבעי כוס (180 גרם) שמן קנולה

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים 

2 כוסות+2 כפות (300 גרם) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

רבע כוס ממרח נוטלה

כף גדושה אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים תבנית מלבנית (לא חובה) ומרפדים בנייר אפייה.

2. טורפים בקערה סוכר וביצים, מוסיפים וניל ושמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים מיץ תפוזים ושוב טורפים היטב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעזרת המטרפה (מטרפה נפטרת הכי מהר מהגושים הקטנים).

3. כשהתערובת חלקה ואחידה מעבירים שליש ממנה לקערה קטנה ומערבבים פנימה ממרח נוטלה (אני אוהבת לחמם אותו במיקרו 15 שניות קודם, שיהיה קצת נוזלי ונוח לערבוב) וכף אבקת קקאו. מערבבים לתערובת שוקולדית אחידה.

4. מעבירים את התערובת הלבנה לתבנית ושופכים מעליה את תערובת השוקולד. מערבבים קלות בעזרת סכין ליצירת מראה שיש.

5. אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

6. מצננים, פורסים לריבועים, אורזים יפה וקופצים לים.

עוגת מייפל (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת מייפל | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת מייפל

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות):

4 ביצים בגודל L

כוס (200 גרם) סוכר לבן רגיל

שליש כוס (65 גרם) שמן קנולה

כוס סירופ מייפל

כפית תמצית וניל

מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%

2 כוסות ועוד שליש (330 גרם) קמח לבן רגיל

מעט מלח

כפית וחצי אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבניות האפייה.

2. טורפים במהירות בקערה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ואוורירית.

3. מוסיפים שמן, סירופ מייפל ותמצית וניל ומערבבים.

4. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים שוב.

5. מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבבים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה.

6. מעבירים לתבניות ואופים כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

7. מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

** תמיד מומלץ להשתמש בסירופ מייפל אמיתי על פני אלו התעשייתיים.

עוגת שוקולד רכה - רינג (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת שוקולד רכה - רינג | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד של ילדים

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ):

100 גרם חמאה

רבע כוס קקאו

שליש כוס חלב

כוס (200 גרם) סוכר לבן

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

ביצה גודל  L

כוס (140 גרם) קמח

כפית אבקת אפייה

רבע כוס רוויון או שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל (בקערה בינונית חסינת חום) חמאה, קקאו וחלב (20 שניות בכל פעם). מוציאים מהמיקרו ובעזרת מטרפה מערבבים לתערובת אחידה.

3. מוסיפים לקערה סוכר ושוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים ביצה וטורפים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה. לבסוף מוסיפים רוויון או שמנת חמוצה ומערבבים מעט.

4. מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות (זמן האפייה משתנה מתנור לתנור. מומלץ להתחיל לבדוק את העוגה כבר אחרי 20 דקות).

5. מוציאים, מצננים מעט (אם מצליחים להתאפק) ואוכלים.

** אפשר לקשט במעט אבקת סוכר.

**  רוצים להכין אותה בתבנית עגולה 24 ס"מ? פשוט הכפילו כמויות וזכרו שזמן האפייה מתארך.