היום כולם רוצים מתחמים. ממתחם התחנה דרך שוקי האיכרים הבוהקים ועד מתחם שרונה, תל אביב נמלאת אט אט באזורים מהונדסים היטב שמבקשים להציע חוויית בילוי נוצצת ועשירה, כזו שיש בה משהו לכל אחד. הקונספט גאוני: שטח מתוחם ומעוצב המספק למשפחה תמהיל מושלם של חנויות ומסעדות, והכל עם שבילים מסודרים, חניה נגישה ומיתוג מושקע. הקהל נוהר, הקופות מרשרשות וכולם מרוצים. חוץ ממי שמחפש אותנטיות, כמובן. הוא הולך לשוק הכרמל.

בשנים האחרונות, בלב הסבך הצרכני של פרויקטי ענק שעלו מיליונים וקמו יש מאין, מתגלה השוק הוותיק כאלטרנטיבה מרעננת. כבר עשורים רבים שהוא מתפקד כאחד מהאזורים הסואנים, האקלקטיים והמבלבלים ביותר בארץ – אבל דווקא כאן, בלב הבלגן, התפתחה בשקט בשקט סצנה קולינרית מקורית באמת. אחד אחרי השני הם באו: עוד דוכן ועוד מעדנייה, מסעדת פועלים רועשת לצד ביסטרו מעודן, יוצרים תמהיל טעים ומרתק בלי יד מכוונת או מיתוג מתוחכם. מסעדות יוקרה, אוכל רחוב משובח, מיצים אקזוטיים, בתי קפה היפסטריים וברים שווים – כולם התמקמו כאן מתוך בחירה, יוצרים מה שכבר שכחנו שיכול להתקיים: מתחם עירוני אותנטי, חי, טבעי ונושם.

שוק הכרמל (צילום: נמרוד סונדרס)
השוק הוותיק הוא תמיד אופציה מרעננת | צילום: נמרוד סונדרס

הבעיה המרכזית בתוך האידיליה היא שרובנו לא ממש יודעים היכן למצוא את כל הטוב הזה. המולת השוק והרעש התמידי מלחיצים ומבלבלים, וכך האוצרות הקולינריים נשארים להיות סוד כמוס של אמיצים. ובכן, לא עוד. כדי לעשות אחת ולתמיד סדר יצאנו לחום התל אביב הכבד ומיפינו את כל המקומות לאכול בהם ברחוב המרכזי של השוק, בכרם התימנים השכנה ובאזורים הצמודים. בתי האוכל חולקו לאחר מכן לז'אנרים לפי אופיים, ואז גם סימנו מבחר מקומות שחברי המערכת ממליצים עליהם במיוחד. אז נכון, השוק מטבעו הוא אזור תזזיתי שמתעצב כל הזמן, ובהינד עפעף המפה הזאת תשתנה כשייסגרו מקומות ואחרים ייפתחו במקומם – אבל זה כל הכיף בכרמל. רוצים סדר? חפשו אותו במקום אחר. 

מסעדות

פאפאס
איטלקייה חמימה בפאתי השוק, המהווה את אחד מהייצוגים הבודדים למטבח האיטלקי בסביבה. למזלנו היא עושה את זה בדרך סימפטית במיוחד, עם אווירה קלילה ותפריט פשוט וטוב הכולל בין היתר רביולי בטטה בחמאת מרווה ועגבניות צלויות (66 שקלים), סלט קיצי של קולרבי, רוקט וארטישוק (48 שקלים) וקרפצ'יו בקר (48 שקלים). יש גם תפריט טבעוני רחב ובראנץ' בסופי השבוע.
הלל הזקן 12 

פאפאס פיצה (צילום: תמוז רחמן,  יחסי ציבור )
פאפאס. תפריט פשוט וטוב | צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור

גדרה 26 / מומלץ!
המסעדה הקטנה והאינטימית של השף אמיר קרונברג פועלת כבר שנים בלי לעורר יותר מדי רעש, אבל עם הרבה מאוד כבוד לחומרי גלם. בין אם יושבים על הבר מול המטבח הפתוח ובין אם מתמקמים בחוץ ומשקיפים על ההמולה, תמיד יהיה כאן נעים וטעים. בתפריט: גרבלקס עם תפוחי אדמה, שמיר, לימון כבוש וחזרת (39 שקלים) ומנת קובה פירות הים המפורסמת עם גבינת עזים, בשר סרטנים ושרימפס (44 שקלים). 
גדרה 26

המנות הכי טובות (צילום: תמוז חמן)
גדרה 26. קובה פירות הים המפורסמת | צילום: תמוז חמן

הבסטה / מומלץ!
מסעדת הבסטה של מעוז אלונים ואיתי הרגיל מאחדת את כל מה שכיף בשוק הכרמל - האווירה מלאת החיים, הנוף הצבעוני וחומרי הגלם המשובחים – ועוטפת אותו בסגנון נהנתני עם יין מצוין ואוכל לא מסובך אך מוקפד. בתפריט הקיצי ניתן למצוא בין היתר בורקס סרטנים (89 שקלים), בורקס חלקי פנים (89 שקלים), סטייק לוקוס (129 שקלים) ופסטה פירות ים (129 שקלים).
השומר 4

הבסטה  (צילום: אנטולי מיכאלו)
הבסטה. הנוף צבעוני וחומרי הגלם משובחים | צילום: אנטולי מיכאלו

דה באן / מומלץ!
אחת המסעדות האסייתיות המגניבות ביותר בתל אביב. האווירה צעירה ומשוחררת, האוכל חף ממאמצי יתר וכל הווייב פשוט ונכון. בין היתר תמצאו כאן לחמניות באן מאודות בשילובים שונים כמו דג, טופו או בשר (באן ממולא בפילה דג ומיונז יפני הוא החביב עלינו - 48 שקלים), סלטים אסייתיים שונים (כמו סלט תאילנדי מרענן - 36 שקלים) וגם מרקים קלאסיים כמו לאקסה וראמן (59-69 שקלים). שטפו את האוכל עם קצת סאקה לא מסונן או בירה אסייתית, ותהיו מאושרים. 
הלל הזקן 18  

לחמניות מאודות עם בשר, דה באן (צילום: שי קיצ'ס)
דה באן. שוטפים את האוכל עם סאקה | צילום: שי קיצ'ס

בר אוכל

המנזר / מומלץ!
אחד המקומות הבודדים בתל אביב שתמיד נשמח להגיע אליו, בכל שעה, לכוס משקה (או כמה כוסות) ואוכל מעולה במחיר הוגן. מלבד התפריט הרגיל, שכולל תמיד איקרה טובה (25 שקלים), פרעצל מצוין (17 שקלים) ופטה כבד קלאסי (36 שקלים), בסופי השבוע יש תפריט משודרג עם מנות שתמיד נגמרות מהר מדי.
אלנבי 60 

נקניקייה במנזר (צילום: ליאור הרגיל,  יחסי ציבור )
המנזר. אוכל מעולה במחיר הוגן | צילום: ליאור הרגיל, יחסי ציבור

ביר באזאר החדש / מומלץ!
הביר באזאר משוק הכרמל הקים לאחרונה שלוחה חדשה המציעה שפע של בירות ישראליות מכל הסוגים והמינים, והפעם עם יותר מקום לשבת. יש כאן נשנושים מצוינים כמו פיתה שרופה עם סלט עגבניות חריף, נקניק מעושן, שום וכוסברה (22 שקלים), איקרה עם בצלים ולחם בירה (19 שקלים), פיצת לחוח עם גבינות מהשוק, עגבניות, חוואייג' ובזיליקום (28 שקלים) והרינג, מטיאס ופורל מעושן עם שמנת חמוצה וירקות (63 שקלים).
ישכון 36 

ביר באזאר 
השלוחה המקורית של הביר באזאר בתוככי השוק היא עדיין אותו דוכן מוכר וסימפטי במיוחד, המיועד לאלה שאוהבים את הדרינק שלהם עם הרבה המולה מסביב. בירות, טאפאסים קטנים ואווירה של חופש.
רמב"ם 1 פינת הכרמל

מל"ן 18
בר שכונתי ואינטימי בכרם התימנים שמציע לצד אלכוהול במחירים נוחים (25 שקלים למשקה ו-13 שקלים לצ'ייסר) גם מבחר מנות ביתיות. במקום עורכים מדי פעם ערבים הודיים, הכוללים גם היצע של מנות נפאליות מגניבות. שווה להתעדכן בפייסבוק על אירועים קרובים.
מל"ן 18 

ביר באזאר שוק הכרמל (צילום: שי בן אפרים,  יחסי ציבור )
ביר באזאר. בירות ישראליות מכל הסוגים | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

בית העמודים
אמנם בית העמודים מוכר יותר כבר הופעות ומקום לשתות בו דרינק באווירה משוחררת, אבל עם הזמן הוא הפך לאבן שואבת עבור צמחונים וטבעונים, עם שפע מנות נהדרות מהז'אנר במחירים מתונים (כ-30 שקלים למנה). המקום פתוח מהצהריים עד השעות הקטנות של הלילה.
רמב"ם 14

הנסיך
מהגגות המושלמים של תל אביב בקיץ, חשוף לכל נחלת בנימין ומשקיף מלמעלה על התנועה הערה. המקום מעוצב היטב ולאחרונה גם התחדש בתפריט מידיו של בנצי ארבל עם מנות פשוטות לצד קוקטיילים מעולים. לסיכום, ספוט מושלם לדרינק של סוף היום.
נחלת בנימין 18 

חומוס

הבן של הסורי
חובבי החומוס המושבעים היו מאושרים ביום שבו קם היורש הרשמי לסורי מכרם התימנים, שעקבותיו נעלמו והותירו לבבות מרוסקים. ואכן, בעל הבית כאן הוא לא אחר מאשר הבן של הסורי ההוא, והוא מגיש במקום חומוס באותו מתכון מוכר אך בתפאורה מודרנית. רק אל תתבלבלו ותגיעו מאוחר מדי, כי אין מה לחפש כאן אחרי השעה שתיים בצהריים. 
הלל הזקן 10

חומוס הכרמל (צילום: נמרוד סונדרס)
חומוס הכרמל. קל מאוד לפספס וכדאי מאוד שלא | צילום: נמרוד סונדרס

חומוס שלמה ודורון 
חומוסייה שמשתלבת היטב באווירת כרם התימנים המשוחררת. הכוכבת של התפריט: מנת קומפלט של חומוס עם פול, ביצה, שום ופטרוזיליה. לצדה אפשר למצוא פינוקים נוספים כמו חומוס שקשוקה, מסבחה, חומוס פטריות ועוד. אזהרה: בימי שישי עמוס כאן מאוד, כך שלמצוא שולחן זה חתיכת אתגר.
ישכון 29 

חומוס הכרמל / מומלץ!

חומוסייה מוצלחת בפינת הרחובות הכרמל ורמב"ם (יש שקוראים למקום גם חומוסיית מגן דוד), שקל מאוד לפספס וכדאי מאוד שלא. מבעד לדלתות הציוריות שנותנות תחושה של בית כנסת מוצעת מנת חומוס במחיר משתלם במיוחד: עבור רבע קילוגרם תשלמו 10 שקלים (14 שקלים לחצי קילו), וגם השתייה מתומחרת במתינות - 5 שקלים בלבד. בקיצור, מהארוחות המשתלמות ביותר בשוק.
הכרמל 11

חומוס קלבוני / מומלץ!
חומוסיית קלבוני מיפו פתחה סניף ברחוב ישכון בשוק הכרמל, סגרה, ופתחה לאחרונה שוב ברחוב השומר. יש לה עדת מעריצים גדולה שמלווה אותה כבר שנים, ובלוקיישן החדש תוכלו למצוא מלבד חומוס גם שקשוקות ועוד מנות נהדרות רבות במחיר משתלם (כ-15 שקלים למנת חומוס).  
השומר 2 

חומוס קלבוני (צילום: נמרוד סונדרס)
חומוס קלבוני. נפתח, נסגר ונפתח מחדש | צילום: נמרוד סונדרס

קפה, מיץ ויין

קפה בשוק 
במקום שבו עמד קפה שטרן ניצב עכשיו אחד מבתי הקפה הסימפטיים בעיר, עם הבנה אמתית בחומרי הגלם והרבה מורשת קפאינית שבולטת מכל פינה בכוך הקטנטן. יש כאן מספר מצומצם מאוד של כסאות, ולכן רוב האנשים פשוט לוקחים קפה לדרך או מבקשים עצה מהמוכרים וקונים הביתה תערובות מצוינות. טעים, נעים ומלווה בארומה ממכרת ממש.
הכרמל 33

יין בשוק
בין המקומות הבודדים בכרמל בהם ניתן ליהנות מכוס יין לא מחייבת וגם ממבחר רחב מאוד של יינות לרכוש הביתה, כולל ייעוץ לאלה שלא מסוגלים להחליט. לא בקטע של יין? אפשר להזמין גם בירה.
הכרמל 36 פינת שפר 1 

נורמן בר  
בקרבת בר המנזר ומסעדת פאפאס נמצא הנורמן, בר אינטימי ושכונתי שכיף להעביר בו לילה אלכוהולי עם מבחר של בירות מעולות צוננות וערבי תרבות ושירה שמתקיימים כאן מעת לעת.
הלל הזקן 8 

קפה מאה / מומלץ!
כבר הרבה זמן שאנחנו חושבים שקפה MAE הוא מבתי הקפה הטובים בתל אביב: מקום מרווח שמשקיף על כל ההמולה מהצד ומציע שילוב מושלם של כוס קפה משובח ומאפה שסוגר את הפינה. אנחנו משוגעים על ניחוחות הפולים הנהדרים הנקלים כאן, ויותר מממליצים לקנות אותם הביתה.
שפר 2

קפה מאה (צילום: שירן כרמל)
קפה מאה. שילוב מושלם של קפה ומאפה | צילום: שירן כרמל

קפה מאה (צילום: שירן כרמל)
קפה מאה. אנחנו משוגעים על הניחוחות | צילום: שירן כרמל

עוזי-אלי מיץ / מומלץ!
מאז שהאיש והאגדה עוזי-אלי חזאי, ממציא מיץ האתרוגת (אתרוג וגת), עשה עלייה לתל אביב, שוק הכרמל שמח ובריא יותר. מלבד השילובים המפתיעים (משקה נופת צופים, למשל, המורכב מקינמון, ציפורן, הל, פולי קפה, עיסת תמרים ושוקולד) חוויית הקנייה כאן היא סוד הקסם. מתי בפעם האחרונה השפריצו מתחת ללשון שלכם תמצית חיזוק טבעית למערכת החיסון?
אלנבי 60 (בסמוך לפסטה בסטה)

עוזי-אלי (צילום: נמרוד סונדרס)
עוזי-אלי. רכש מעולה ממחנה יהודה | צילום: נמרוד סונדרס

קפה יום טוב / מומלץ!
בתוך כוך פנימי קטן מסתתר בית קפה חדש והיפסטרי למדי אשר מציע אופציה נהדרת למנוחה מהקניות וספיגת אווירה חתרנית לצד בירה טובה. בתפריט: קפה, מבחר מיצים, משקה ברד חאליסה ונשנושים כמו עוגות טבעוניות משובחות בסופי שבוע. למתקדמים: כריכים, מאפי בוקר ועוגיות.
יום טוב 30, פינת רבי מאיר

קפה יום טוב (צילום: נמרוד סונדרס)
קפה יום טוב. אווירה חתרנית ובירה טובה | צילום: נמרוד סונדרס

קפה כהן
לכאן באים בשביל הקפה, אבל גם בשביל החוויה שנקראת שלמה כהן - הבעלים של המקום וזמר בחסד שפוצח בשירה מדי יום שישי. הקפה מצוין ונמכר גם הביתה במחירים הוגנים, רק קחו בחשבון שהמקום פתוח רק בין תשע בבוקר לשלוש אחר הצהריים.
ישכון 32 

קפה בחמישה שקלים - עכשיו גם בירושלים (צילום: חדשות 2)
קופיז. הכל ב-5 | צילום: חדשות 2

קופיז
בסמוך לתבליני פרג נפתח ממש לא מזמן סניף חדש לקופיז - בוטקה לבן אדום זוהר שמביא לשוק את בשורת "הכל ב-5". בתפריט ניתן למצוא המון משקאות בעלות של 5 שקלים - תה, קפה ומשקאות קרים – וזאת לצד מתוקים כגון דונאט, עוגת שוקולד, מוזלי או חטיפי אנרגיה, גם הם באותו מחיר.
הכרמל 9 

הדוכן של תקווה
בשוק הכרמל יש הרבה מאוד מיצים טבעיים לרכישה, אבל אף אחד לא דומה לדוכן של תקווה המציע מיצי בריאות שונים ומעניינים במיוחד. כמה מעניינים? מיץ בטטה, ג'ינג'ר, כורכום, פומלה, תפוז ולימון, למשל. זה בריא וזה מעורר וזה טעים מאוד. 
רמב"ם 2

קפה שפר
בית קפה שלא לוקח את עצמו יותר מדי ברצינות, וזה בהחלט חידוש מרענן. האוכל כאן נחמד ולא יקר, האווירה שכונתית וחברית מאוד ותכלס מדובר ביופי של מקום לאתנחתא מהמולת הקניות או לפתיחת יום בקרבת השוק.
שפר 10 

מסעדות שוק

השומר 1 / מומלץ!
בית האוכל המשובח הזה, שהחל לאחרונה לפעול גם בשעות הערב, כשהשוק מתרוקן מרוכליו, הוא אחת התוספות המשמעותיות ביותר לסצנה הקולינרית באזור. יש פה תפריט מצומצם וממוקד אותו ניתן לאכול בישיבה על הבר סביב המטבח עצמו, או לקחת לחדרון מעוצב וממוזג ממש ליד. מה אוכלים? קציצות ער'וק מירקות עם טחינה, עמבה, חריף, חציל מטוגן, ירקות, פטרוזיליה וביצה רכה (32 שקלים), בחלה או בצלחת, מנת מעורב ירושלמי עם טחינה, עמבה וירקות (36 שקלים) וגם סלט חזה עוף עם ירקות מהשוק (38 שקלים).
השומר 1 

השומר 1 (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
השומר 1. תפריט מצומצם וממוקד | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

פסטה בסטה
מי שמחפש פתרון זמין, מהיר ומשתלם לרעב (החל מ-19 שקל למנה) תמיד ימצא את מבוקשו בפסטה בסטה. הסניף של הרשת בשוק הכרמל מרגיש כאילו נולד להיות שם - ולראיה, המקום הומה אדם בכל שעות היום ותמיד יש תור של סועדים רעבים. כל מה שצריך זה לבחור פסטה (רביולי, ניוקי, פוזילי חיטה מלאה, פטוצ'יני ועוד), לשדך לה רוטב ותוספות ולבלוס עם חיוך.
אלנבי 60 (בכניסה לשוק) 

פסטה בסטה (צילום: רלי לב)
פסטה בסטה. הומה בכל שעות היום | צילום: רלי לב

25m / מומלץ!
הביקורות מהללות, חובבי הבשר באטרף והעוברים ושבים בשוק הכרמל נהנים ממסעדה חדשה של השף ירון קסטנבוים. צמודה לאמא שלה, קצביית המיט מרקט, מתפקדת ה-25m כחגיגה לכל מי שאוהב בשר. יש כאן עראייס - בשר טלה טחון שנדחס לתוך פיתה (48 שקלים), נתחי שייטל, פיקניה ונתח קצבים על הגריל בתבלון מינימאלי (69 שקלים ל-300 גרם) ועוד סטייקים ונתחים משתנים. לסיום האפיזודה: מוס שוקולד ממכר שמוגש בכפית (15 שקלים).
סמטת הכרמל 30

>> והנה מה שביצה עלומה חשב על המקום

מסעדת M25 (צילום: נמרוד סונדרס)
25m. חובבי הבשר באטרף | צילום: נמרוד סונדרס

מסעדת M25 (צילום: נמרוד סונדרס)
ולקינוח: מוס שוקולד בכפית | צילום: נמרוד סונדרס

המטבחון
מהמסעדות הביתיות המוכרות בתל אביב, בה מגישים אוכל פשוט מאוד במחירים זמינים ובאווירה צנועה. בתפריט, ארוחות בוקר לצד קלאסיקות ביתיות כמו פלפלים קלויים עם גבינה פטה ופסטו (32 שקלים), לביבות בטטה עם רוטב שמנת (32 שקלים), קציצות עם אורז (47 שקלים), שקשוקה בלקנית (39 שקלים) ועוד הרבה מומלצים.
רבי עקיבא 18

שירת הים
בכניסה לרחוב כנפי נשרים נמצא המקום הקטנטן הזה, שקל מאוד לא להבחין בו. את כל התפריט במקום ניתן לקחת, כנהוג בז'אנר, בפיתה או בצלחת עם צ'יפס וסלטים, ובין המנות תוכלו למצוא קבב הבית בסגנון יווני (25-35 שקלים), חומוס פטריות (35 שקלים) וחומוס בשר (40 שקלים). 
כנפי נשרים פינת דניאל

המטבחון (צילום: אילן עמיחי)
המטבחון. אוכל פשוט, אווירה צנועה | צילום: אילן עמיחי

שוקשוקה
בית השקשוקות החדש של אשר חביבי ורון אריאל חביב מציע את המאכל הפופולרי בהרבה מאוד גרסאות שמתאימות לכל שעות היום. בתפריט: שקשוקה עם גבינת עזים ובזיליקום (37 שקלים), שקשוקה מרוקאית עם טונה (47 שקלים), שקשוקה עם קציצות בשר (45 שקלים), ובשעות הערב יש גם תפריט טאפאס חדש. בסופי השבוע עורכים כאן קבלות שבת סואנות לצד הרבה אלכוהול.
סמטת הכרמל 30

שוקשוקה (צילום: נמרוד סונדרס)
שוקשוקה. בית חדש לשקשוקות | צילום: נמרוד סונדרס

באני צ'או / מומלץ!
בית אוכל קטן וצבעוני שנפתח במרכז השדרה הראשית לפני כמה חודשים. על אף שהבאני צ'או עדיין לא הפך לקונצנזוס בקרב סועדי השוק, הוא ללא ספק הכניס רוח חדשה ומעניינת להיצע הקולינרי בסביבה. יש כאן מנות קארי דרום אפריקאיות במגע הודי, שנדיר לראות במחוזותינו, בכריכים גדולים שעשויים מלחמניית חלה, או לצד אורז. רעבים? לכו על באני צ'או במילוי טבעוני של בטטה, חומוס וגזר (27 שקלים), במילוי של בקר (34 שקלים) או במילוי עוף (34 שקלים).
ישכון 40

לוס ברנינג טאקוס
מהמקומות המקסיקניים החביבים עלינו בעיר, בייחוד לאור הקרבה לשוק שמורגשת בייחוד בימי שישי בצהריים, אז המקום מתמלא עוברים ושבים. בתפריט: קסדייה, טאקו, בוריטו, סלט מרענן ומנות מקסיקניות קלילות ועשויות היטב.
אלנבי 47

לוס ברנינג טאקוס (צילום: נמרוד סונדרס)
לוס ברנינג טאקוס. מרגישים את השוק | צילום: נמרוד סונדרס

בר אוכל
יופי של מקום להשקיף ממנו על כל השוק בעת שאוכלים ארוחה טובה (אם מצאתם מקום, כי מדובר בהחלט במשימה לא פשוטה). התפריט כאן בסיסי, טוב ומשביע וכולל מנות כמו קבב שמוגש עם תפוחי אדמה, בצל, עגבנייה בגריל ופלפלים בראס אל חנות, נענע שום ופטרוזיליה (37 שקלים); מעורב ירושלמי עם לבבות, טחול, חזה עוף, בצל ותבלינים (37 שקלים); ומעורב של בשר אדום עם סינטה, קבב ונקניקיית מרגז (56 שקלים).
הכרמל 38

בר אוכל (צילום: נמרוד סונדרס)
בר אוכל. בהצלחה עם למצוא מקום | צילום: נמרוד סונדרס

הקבב של שמואל / מומלץ!
ממוסדות הקבבים התל אביביים המהוללים ביותר, ולא בכדי. גם אצלנו ב-mako קיבל הקבב של שמואל מחמאות בפרויקט אוכל הרחוב הטוב בארץ, תודות לביצוע מצוין במיוחד. הקבבים מוכנים פה מדי יום ומונחים בכבוד מלכותי בתוך פיתה עם טחינה, סלט ירקות ופטרוזיליה (27 שקלים לפיתה, 37 שקלים לג'בטה, 37 שקלים לצלחת עם אורז ואטריות). אם לא בא לכם קבב, יש גם מנות צמחוניות ומעורב ירושלמי. 
הכרמל 21 פינת רבי מאיר

הקבב של שמואל תל אביב.  (צילום: נמרוד סונדרס)
הקבב של שמואל. מוסד מהולל | צילום: נמרוד סונדרס

 אוכל רחוב

מרכז הבוריקה / מומלץ!
כמעט שאי אפשר לעבור בשוק הכרמל מבלי לשמוע את שצף הצעקות "בוריקה בוריקה בוריקה", שנהפך לחצי המנון של מאכל התאווה המטוגן. ואכן, במרכז הבוריקה תוכלו למצוא בוריקה נהדרת עם ביצה ותפוחי אדמה (10 שקלים) או בוריקה בפיתה, שיכולה לסגור פינה כארוחת צהריים מעולה ומושחתת, עם קצת סלטים וחריף והצהוב של הביצה שנשפך בצורה מושלמת. חסרות לכם פחמימות? יש גם ספינג' מסורתי (3 ספינג'ים ב-10 שקלים).
הכרמל 42

מרכז הבוריקה (צילום: עודד קרני)
מרכז הבוריקה. גן עדן של פחמימות מטוגנות | צילום: עודד קרני

פלאפל מתנה 
דוכן קטן מול חנות מזרח ומערב שמציע מנת פלאפל ב-7 שקלים, המוגשת בתוך פיתות בעבודת יד. לשטיפת המנה, תמצאו גזוז דובדבנים וגזוז ענבים קר שנמכרים ב-3 שקלים לכוס. ויש גם סביח אם מתעקשים.
הכרמל 46

מקור הברכה 
דוכן מוכר ואהוב שמציע שפע של בשרים, בדגש על מנת מעורב תל אביבי (וריאציה על הקונספט המקורי הכוללת מעורב עם חזה עוף וקבבים). חפשו דוכן בצבע ירוק בוהק, תזכרו לא להיבהל מהצפיפות (יש מקומות לשבת, מאחורי הדוכן!) ותיהנו ממנת הדגל. לחלשים, יש גם שקשוקה.
חיים חבשוש 39, פינת הכרמל 11 

Arepa’s / מומלץ!
תבשיל שעועית שחורה, בשר בקר ופלפלים, חזה עוף, גוואקמולי או גבינה – במקום הזה בוחרים את המילוי המתאים ואז מכניסים הכל לתוך הארפאס, מעין פיתות שמנמנות מקמח תירס שעושות נעים בבטן (וגם מעולות לנמנעים מגלוטן). דוכן הארפה שבשוק הוא אחד המוצלחים שבו: גם אוכל דרום אמריקאי שלא רואים כל יום וגם ביצוע נהדר ומחיר משתלם (20-25 שקלים). ויווה ונצואלה.
הכרמל 38

ארפה (צילום: נמרוד סונדרס)
ארפא'ס. מנה דרום אמריקאית שלא רואים כל יום | צילום: נמרוד סונדרס

בורקס תורכי אמיתי
בכניסה לשוק מרחוב המלך ג'ורג' אפשר לאתר מימין את "הבורקס התורכי האמתי", ובו כצפוי מבחר בורקס במילויים קלאסיים של גבינה, תפוחי אדמה או תרד (כ-30 שקלים לבורקס גדול ושתייה) וגם מלבי תורכי. הניחוחות של הבצקים פה מוציאים מהדעת ולכן תמיד יש תור ותמיד צפוף. מסקנה: בשביל בורקס כיפי באמת צריך להצטופף. 
הכרמל 39

רוני בשרים
בית אוכל קטן שנמצא בסמוך לשפע של חנויות הבשר בשוק, ומציע המון סוגי בשר במחירים משתלמים. יש כאן נקניקיות חריפות, קבבים, שניצלים ופרגיות - בפיתה, בבגט או בצלחת - והכל בעלות מינימלית של 17-25 שקלים למנה.
תרמ"ב פינת הכרמל 

סחלב חם אצל דריו
המקום של דריו היא חנות שקל מאוד לא לשים אליה לב - כוך קטנטן בקיר, בסמוך לבית הקפה "קפה בשוק". תמצאו כאן סחלב חם, קפה תורכי, מלבי וגזוז של פעם בשלל צבעים וסוגים, ואם רוצים יש גם כריכים וטוסטים. המקום לא פתוח כל יום אלא רק מתי שמתחשק, אז אל תבואו עם ציפיות.
הכרמל 33

פלאפל 
בסמוך למקום של דריו תמצאו דוכן קטן של פלאפל שמתעקש על כך שאין לו למעשה שם. ניתן למצוא כאן פלאפל (10 שקלים) ושניצל בפיתה (15 שקלים), וכן ברד ולימונדה. הכי בייסיק. 
הכרמל 33

קובה בעבודת יד מסורתית 
דוכן הקובה הסואן של השוק נמצא מול בר אוכל. תמצאו כאן שלל קובות שונות בעבודת יד, כמו קובה בורגול או קובה טבעונית, וגם את הלוגו "לא טעים לא משלמים" שקשה להתעלם ממנו. הקובות נמכרות ב-5 שקלים לאחת (כולל פלח לימון לרענון) ויש גם סיגרים מרוקאיים חריפים.
 הכרמל 38

שווארמה בון טעם
מפתיע, אבל שוק הכרמל הוא אזור שכמעט אין בו שווארמיות. פלאפל, בהחלט. בוריקות, בוודאי. אבל שווארמה? לא. זו הסיבה ששווארמה בון טעם, מהיחידות במתחם, מהווה מוסד של ממש ומוקד תיירותי לנערי התגלית המגיעים לכאן. חוץ מזה, בון טעם פתוחה עד השעות הקטנות ומהווה אופציה מצוינת למאנץ' לילי.
אלנבי 56

פלאפל רמב"ם
דוכן קטן ועמוס עם תור קבוע וארוך מאוד ברוב שעות היום. הפלאפל הנהדר מוגש כאן כבר שני דורות עם כרוב כבוש, עמבה וסלט – הכי פשוט והכי לא מתחכם, אבל טעים מאוד מאוד.
רמב"ם 2

דים סאם הכרמל
בסמוך לדוכן האראפס תמצאו את דוכן הדים סאם הקטן שמציע שפע של כיסונים במילויים מגניבים ובעלות של 5 שקלים ליחידה. כך למשל אפשר למצוא פה גיוזה חמוצה מתוקה, גיוזה ירקות מוקפצים, גיוזה בקר / עוף / פטריות שיטאקי, וגם שומאי (כיסון בצק חיטה חצי פתוח) במילוי תרד ובוטנים או בטטה.
רמב"ם 2

הפינה הדרוזית
דוכן נהדר ושוקק חיים עם מאמות דרוזיות שמכינות פיתות במילוי כל טוב, הנמכרות לצד תורמוסים, עלי גפן, ממולאים וסמבוסק במילויים כמו תרד או חומוס. כ-20 שקלים למנה.
הכרמל 5

הפינה הדרוזית (צילום: נמרוד סונדרס)
הפינה הדרוזית. תמיד שוקק חיים | צילום: נמרוד סונדרס

חומוס פול פלאפל אוריגינל
דוכן פלאפל במעמקי השוק. מנת פלאפל נמכרת כאן ב-10 שקלים ומלבדה ניתן למצוא גם אוכל רציני יותר כמו מרק יומי מתחלף (15 שקלים) או מנת חומוס פול מסבחה (17 שקלים).
נחליאל 12

אצל שבתאי / מומלץ!
מאז שנפתח דוכן הסביצ'ה הקטן והססגוני הזה, הבנו שלמעשה זה מה שהיה חסר בכרמל לכל אורך הדרך. הרי מה יותר מגניב מלהתרענן מסיבוב בשוק עם קצת סביצ'ה דג טרי (סלמון, טונה או פלמידה יעלו לכם כאן 30-50 שקלים) או לחלופין אויסטר ובירה? בקיצור, מדובר בחתיכת יציאה מושלמת. פעיל רק בימי שישי.
יחיא קפאח 2, פינת סמטת הכרמל

פלאפל עם ת'סביח / מומלץ!
בסמוך לחניון הגדול של שוק הכרמל (מכיוון הכרמלית) נמצא בית אוכל פשוט וחביב, שמלבד תור ארוך מאוד בימי שישי מציע פלאפל נהדר (גם ללא גלוטן! 15 שקלים), שקשוקות (17 שקלים), וכמובן סביח (17 שקלים). חוץ מזה, אנחנו מתים על ייצוג נשי בתחום אוכל הרחוב בכלל ובשוק הכרמל בפרט, ובעלת המקום היא דוגמה מעולה לחלוצה כלבבנו. 
הכרמל 20

צ'יפס 

מוזר, אבל בשוק הכרמל, עד ממש לאחרונה, לא היה ייצוג למאכל התאווה הנהדר: צ'יפס. עכשיו דוכן חדש בשוק מציע אותו בווריאציה נהדרת לשוטטות, כשתפוח האדמה מחולק לעיגולים מתובלים ומטוגנים המחוברים יחדיו בספירלה ונעוצים על שיפוד נוח להחזקה. עלות התענוג הקריספי: 10 שקלים. 
הכרמל 7 (מול ניצת הדובדבן)  

צ'יפס הכרמל (צילום: נמרוד סונדרס)
צ'יפס הכרמל. ורק ב-10 שקלים! | צילום: נמרוד סונדרס

מסעדות פועלים

מאמות
לקחת הביתה או לאכול כאן? שתי האופציות טעימות באותה מידה כשזה מגיע למאמות - בית אוכל חמים ונעים עם שפע אפשרויות לארוחה מושקעת, מידיהן של בשלניות של ממש. קובה, קציצות, תבשילי אורז או שעועית – הכל במחירים הגיוניים ועם ארומה מנחמת של בית.
השומר 7

ג'ולי אוכל מצרי 
בית אוכל ותיק ופופולרי בגבול הכרם-שוק הכרמל שמציע תבשילים מצריים ביתיים - ואם יש לכם מזל ואתם לא יושבים בזוג השולחנות שבחוץ, גם מיזוג אוויר. המקום של ג'ולי מאופיין בעומס כמעט תמידי ועובד בשיטת תציץ-תבחר: נכנסים למטבח, בוחנים את הסירים, בוחרים ואוכלים מהר מהר.
מל"ן 42

מסעדת ארז
מסעדת משפחתית, עממית ונעימה שמציעה את התפריט הקלאסי למסעדות בכרם התימנים: חומוס, מרקים תימניים, קבבים, פרגיות ובשרים נוספים על האש, הכל לצד פיתות טובות. ארוחה משביעה תעלה לכם כאן כ-30 שקלים, וזה בהחלט משתלם.
נחליאלי 28

מגנדה
מסעדת פועלים מזרחית ותיקה וגדולה במיוחד באזור כרם התימנים. בתפריט תוכלו למצוא מבחר רחב של סלטים, מרק רגל, ממולאים מסוגים שונים, סיגרים וגם המון שיפודים (כ-15 שקלים לסלט, כ-60 שקלים למנת שיפודים).
רבי מאיר 26 

התימני
מסעדת "התימני" המשפחתית יושבת בכתובת ההיסטורית שבה פעל "הסורי", ושומרת על הכבוד של הלוקיישן. המקום מציע רשימת מנות ארוכה במיוחד הכוללת סלטים, שיפודים, חומוס ותבשילים שונים בעלות של 20-35 שקלים.
מל"ן 27

שמעון מלך המרקים
מקום שעושה לנו חשק למרק גם באמצע אוגוסט. יש מרקי בשר כבדים ועשירים לצד אופציות צמחוניות נהדרות כמו מרק שעועית כיפי, והכל בשירות מהיר ויעיל. בקיצור, מרק של שמעון ושנ"צ מיד אחריו ואנחנו מאושרים.
יחיא קפח 28

שמעון מלך המרקים (צילום: נמרוד סונדרס)
שמעון מלך המרקים. אז מה אם שיא הקיץ | צילום: נמרוד סונדרס

שמעון מלך המרקים (צילום: נמרוד סונדרס)
עוד אצל שמעון: יש גם אופציות צמחוניות | צילום: נמרוד סונדרס

פטיט מאמו (petit mamo)
בית אוכל קטן שנמצא בסמוך לקבב של שמואל ומוכר מבחר מנות ותבשילים לקחת הביתה או לאכול בעמידה, בסגנון הלא נוח אך הממכר של השוק. תמצאו כאן חומוס בשר וחומוס פול, וכן מבחר מנות עיקריות חמות כמו עוף בתנור, דג מרוקאי וקציצות.
רבי מאיר פינת הכרמל

אצל צארום
אצל צארום היא אחת המסעדות עם ההיסטוריה העשירה ביותר בכרם התימנים. תמצאו כאן שפע של תבשילים תימניים מסורתיים שמגישים עד שהסירים מתרוקנים, כולל מרק רגל ומרק זנב, לחוח עם ביצה, שקשוקה, חומוס ועוד. המחירים צנועים יחסית ונעים סביב 30-40 שקלים לארוחה.
ישכון 22

הפרלמנט של סמי
מהמקומות הכי לא מתחנפים של השוק, כזה שלא מתהדר במילה אותנטי כסופרלטיב, פשוט זה ברור מאליו. מאחורי חזות הקיוסק מסתתרים כמה שולחנות וכסאות ושפע של מנות מנחמות: שיפודים, שניצל בפיתה או שקשוקות לארוחות בוקר (כ-20 שקלים לפיתה). מול הפרלמנט של סמי ניצב דוכן דים סאם קטנטן שקורא לעצמו "דים סאם המקורי" ומוכר כיסונים בעלות 10 שקלים לשלישייה. 
הכרמל 5

סבתות מבשלות
בית להמוני סוגים של אוכל מוכן, שכיף לאכול במקום באמצע השבוע כשמרווח, וכיף יותר לקחת הביתה בסופי השבוע. המבחר פה עצום וכולל מנות כמו אורז, קובה, תפוחי אדמה, ירקות, שניצלים, קציצות ירק, חריימה, דג מטוגן ועוד - הכל במחירים הוגנים של כ-30 שקלים למנה. למקום עתיד להיפתח בקרוב סניף נוסף ברחוב בן יהודה.
קלישר 1, פינת כרמל 

המקום של ענת
בית האוכל של ענת שבי מציע מורשת מפוארת של מסעדנית ותיקה בעלת ידי זהב, ובעיקר מנות מצוינות. מקום קטן ונעים בו מוגש אוכל תימני, קובה, תבשילים נהדרים ומפלט מהחום בחוץ.
סמטת הכרמל 23 

שביל החלב
מסעדה ביתית בכרם שמציעה מנות גדולות ועשירות, מהמטבח התימני בעיקר אבל לא רק. יופי של מקום לארוחת בוקר דשנה של שקשוקה או מלאווח באווירה קלילה.
יחיא קפח 27

האחים עוזרי
חומוס, מרק תימני, שיפודי בשר, תבשילים ביתיים וכל החשודים המיידיים של מסעדת כרם התימנים הקלאסית נמצאים באחים עוזרי. למסעדה הוותיקה אפילו אין שלט, אבל מי שימצא אותה יגלה מוסד קלאסי שתמיד מספק את הסחורה.
יחיא קפח 30

הלב הרחב
מהמוסדות הבולטים ביותר באזור שוק הכרמל, בעיקר כי הוא נמצא כאן כל כך הרבה זמן (מעל 40 שנה). בשיפודייה הוותיקה תמצאו שיפודי קבב, לבבות ופרגיות (כ-20 שקל לשיפוד) לצד פיתות תימניות עם טחינה, חמוצים וחומוס טוב.
רבי עקיבא 10

הלב הרחב (צילום: עודד קרני)
הלב הרחב. כבר יותר מ-40 שנה | צילום: עודד קרני

אצל ישראל בכרמל
מסעדת תבשילים ועל האש שקל לפספס, אבל עדיף שלא: מעורב תל אביבי (30 שקלים בבגט), קבבים ביתיים על הפלנצ'ה (22 שקלים), ביז (25 שקלים), לבבות (22 שקלים) ועוד רבים הם גאוות המקום. בין התבשילים שמוגשים כאן תמצאו גם דג מבושל ברוטב מזרחי (45 שקלים), כבש בתנור (60 שקלים) וגולאש הונגרי (45 שקלים).  
רבי עקיבא 20

נחמה / מומלץ!
מקדש בצקים קטן וסימפטי שמצליח להוציא תוצאה מרהיבה ממטבח קטנטן וכמה שולחנות. יש פה פתות, לחוח וביצה, מלאווח, שקשוקה וכמובן סלט ירקות טעים ופשוט שעושה את העבודה לצד כל הפחמימות. והמחיר? צנוע במיוחד. קשה לבקש יותר.
ישכון 10

רינה וזכריה / מומלץ!
אין סוף למסעדות התימניות המוצלחות בכרם התימנים, ורינה וזכריה היא מהמשובחות שבהן. הרי שלושים שנה של בישול תימני פנטסטי לא הולכים ברגל. תמצאו כאן את כל הקלאסיקות: מרקים, פיתות, וכמובן כל הבצקים התימניים החלומיים בליווי חילבה. מושלם.
הכובשים 22

בובה של ג'חנון
ג'חנונייה צבעונית ומלאת חיים שנפתחה לפני כשנה ומציעה מאכלים תימניים ממכרים כמו ג'חנון, קובנה ומלאווח - כולם מוגשים עם רסק, ביצה, טחינה וחריף (18-30 שקלים למנה). חוץ מזה תמצאו כאן גם סלט ישראלי שמצטרף לארוחת בוקר בצקית ונהדרת.
בית יוסף 23

זכריה ורינה (צילום: עודד קרני)
רינה וזכריה. הפסגה של המסעדות התימניות | צילום: עודד קרני

מאפיות ומתוקים

לחמים
הרבה כבר נאמר על מאפיית לחמים הנהדרת של אורי שפט, והסניף המופלא באמצע שוק הכרמל רק ממשיך את קו המצוינות. בלחמים בשוק תמצאו את אותו שפע מוכר, הפעם עם אווירה משוחררת יותר: לחמים משובחים, קרואסונים, עוגות, בורקסים ועוגיות. כל מה שצריך למאנץ' פחמימתי או לסופ"ש שמנמן בבית.
הכרמל 11

מאפיית לחמים שוק הכרמל  (צילום: איתיאל ציון )
מאפיית לחמים. כל מה שצריך למאנץ' פחמימתי | צילום: איתיאל ציון

קובנה לכולם
מאפייה מקסימה בסמוך לניצת הדובדבן, אותה ניתן לאתר דווקא אם מחפשים שלט עליו כתוב "אפיקומן". בסופי השבוע תמצאו כאן קובנה, בורקס תורכי בעבודת יד, ג'חנון, סלוף וסחוג לאכול פה או לקנות הביתה.
הכרמל 30

מאפייה
מאפייה קטנה שנפתחה לאחרונה ומציעה רוגלך, בורקס קטנים, מאפי גבינה, עוגיות, עוגות בחושות (גם פרווה) ואפילו קפה. האפייה מתרחשת בחלק האחורי של המקום, והריח בהתאם.
הכרמל 3

מאפיית חן
בית מאפה יפה וצבעוני בפאתי השוק המציע שפע של לחמים ולחמניות שנאפים כאן לצד פיתות, חלות קלועות מתוקות ולא מתוקות לסופי השבוע וג'בטות מתובלות. מעולה לנשנוש בזמן הסיבוב בשוק.
דניאל 29

הפינה המתוקה של לילי
מאפייה ססגונית שמתחברת לבסטת הירקות הסמוכה לה ומציעה המוני מתוקים ומלוחים איכותיים דוגמת גריסיני קשקבל, סברינות, מקרונים, עוגות שיש, עוגיות מלוחות ומתוקות, מרנגים, עוגות גבינה וכן עוגיות ועוגות ללא סוכר וללא גלוטן.
דניאל 29

נחליאל 2
שם רשמי אין למקום הזה, אבל הוא מפצה על כך בעזרת בורקס מעולה וריחות משכרים. מגשים מגשים יוצאים הבורקס טריים מהתנור, ולצדם עוגיות מתוקות או מלוחות, רוגלך, קרואסונים ומאפים נוספים שמוכנים על המקום.
נחליאל 2 פינת סמטת הכרמל

מאפיית ויקטוריה
מאפייה שנמצאת בלב כרם התימנים, ואם לא הכרתם אותה מראש יש סיכוי שתעברו על פניה ותפספסו אותה. אם כבר נכנסתם, הפיתות, העוגיות המלוחות, הלחוח, הקובנה והסאלוף שאופים כאן כבר יגרמו לכך שתחזרו שוב. אין איפה לשבת, אבל כיף לקחת הביתה.
נחליאל 11 פינת חבשוש 

ארטה גלידה
מהגלידריות החביבות שנפתחו כאן השנה וגם מהרציניות שבהן. בארטה תמצאו גלידה בייצור עצמי בטעמים כמו קוקוס, תפוז ומלון, טירמיסו, שוקולד ואגוזי לוז או פיסטוק. מלבדן תמצאו פה גם גרניטות מעולות (עם אלכוהול או בלי), ועל הדרך תוכלו להציץ לתהליך הכנת כל המתוקים האלה, בחדר השקוף הצמוד.
נחלת בנימין 11

ארטה גלידה (צילום: דניאלה קונטיני)
ארטה. גלידה רצינית | צילום: דניאלה קונטיני

קונדיטוריית רינת
מהמוסדות הוותיקים והנוסטלגיים בתל אביב, שמתחזק עדת גרופיז רצינית ששומרת לו אמונים גם בעולם של פטיסריז מפונפנים. כאן הכל נותר כשהיה, וגם הטעמים הם הכי קלאסיים שיש: מטעמי פרג לחובבי הז'אנר, קרואסון ענק וטעים, סברינות ועוד פינוקים.
 אלנבי 57 

אדון שיפון
ממוסדות הלחם הנחשבים ביותר בתל אביב ודוגמה מושלמת למאפייה ארטיזנלית כמו שצריך. כאן תוכלו לשבת לקפה קצר של בוקר פלוס נשנוש פחמימתי ולהצטייד בכמה לחמים משובחים לסוף השבוע. בין האפשרויות המתחלפות והנהדרות: לחם חלוקי נחל; לחם שעורה שחורה חמוצה, שוקולד מריר והל; ולחם מקמח מלא אורגני, שומשום מונבט וקמח קצח טרי. 
אלנבי 48

המלבייה / מומלץ!
מאז שפתחה את דלתותיה מהווה המלבייה, חלון בקיר בסמוך למנזר שמוכר אך ורק מלבי, מוקד משיכה אדיר. זה אמנם נשמע פשוט ולא מתוחכם, אבל מה יותר מתאים לשוק הכרמל מאשר מקום שמבוסס כולו על מלבי מצוין? תוכלו לבחור בין אופציה חלבית לאופציה טבעונית מחלב קוקוס (מומלץ!), כשאת הלבן המושלם הזה מלווים שלל רטבים ותוספות, קלאסיים יותר ופחות, וגם לוחות שחמט ושש בש לכל דורש. כיף.
גדרה 28

מלביה, צילופ (צילום: נמרוד סונדרס)
המלבייה. מוקד משיכה אדיר | צילום: נמרוד סונדרס