1 שופכים את המים לתוך סיר גדול. מוסיפים כשתי כפות שמן ו-3-4 כפיות מלח, ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
2 מוסיפים את האורז ומבשלים 5-7 דקות, עד שהוא רק חצי עשוי (החלק הפנימי של האורז עדיין אמור להיות קצת קשה). מורידים מהאש ומסננים.
3 מכסים את תחתית הסיר (אותו סיר, כן?) בשמן, משהו כמו 4-5 כפות, ומפזרים את הכוסברה, הכורכום והכמון.
4 על התבלינים מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, כך שיכסו את כל התחתית של הסיר. אם רוצים, אפשר להדק תפוחי אדמה גם לדפנות.
5 מוסיפים לסיר את האורז המסונן ועוד מעט מים (פחות מחצי כוס), מכסים ומבשלים על להבה גבוהה 5-6 דקות. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה (על פלטת שבת – כשעתיים).
6 הופכים את תכולת הסיר על מגש, ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא?
>> כל המתכונים לראש השנה