בשבילי שבועות הוא חגיגה אמיתית, עם כל הפשטידות, הפסטות ובעיקר עוגות הגבינה. נכון, זה חג קצת משמין, אבל בעיניי הוא הכי טעים שיש - מה גם שסוף סוף אפשר להשתמש בקינוחים בחמאה ושמנת מתוקה, בלי שזה יפריע לענייני כשרות. בשביל המתכון הבא לא צריך להסתבך עם בצק, ואפילו לא להפריד ביצים. מה שכן צריך זה 16 תבניות קטנות של מאפינס (100 מ"ל כל אחת), או תבנית מיוחדת למאפינס.

עוגות גבינה ושוקולד לבן אישיות של אביבה (צילום: אביבה פיבקו)
עוגת גבינה ושוקולד לבן אישית. משהו לא מהעולם הזה | צילום: אביבה פיבקו

עוגת גבינה ושוקולד לבן אישית 

המצרכים:
לתחתית:
250 גרם עוגיות קרמל ג'ינג'ר (הכי טוב עוגיות לוטוס)
150 גרם חמאה מומסת

לתערובת הגבינה:
500 גרם גבינת שמנת (%30)
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים
150 גרם שוקולד לבן

לחלק העליון:
400 גרם פטל קפוא
4 כפות ריבת פטל
אפשר גם תותים או אוכמניות זה ממש לפי הטעם האישי שלכם

אופן ההכנה:

1. מרסקים את העוגיות במעבד מזון ומערבבים עם החמאה המומסת.

2. שמים בכל תבנית מאפינס כף של התערובת, ומשטחים בעזרת כוס.

3. בסיר בן מארי (סיר מעל סיר עם מים רותחים) ממיסים את השוקולד הלבן.

4. בעזרת מיקסר ידני מערבבים את גבינת השמנת, השמנת המתוקה, הסוכר וסוכר הווניל לתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס והביצים ומקציפים עד שכל החומרים מתערבבים.

5. מוזגים מעל תערובת העוגיות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-30 דקות.

6. מקררים לטמפרטורת החדר ועוד שעתיים לפחות במקרר.

7. מוציאים מהתבניות. מערבבים את הפטל המופשר עם הריבה, ושמים כף של התערובת על כל עוגה.

>> לכל מתכוני שבועות שלנו