הבוריקה של הרצל, נתניה

בדוכן מזערי בגודל של שולחן אוכל לשניים מכין הרצל את מנת הבוריקה הכי מדהימה בארץ. לא כי עלה הסיגר שלה יותר דק מאחרים, לא כי התוספות מסעירות וגם לא בגלל שום סוד אחר. הבוריקה שלו צנועה ונטולת כל גימיק, הכי פשוטה, הכי של פעם ובמחיר שכבר לא פוגשים בשום מקום. יש רק בעיה אחת קטנה: הדוכן נבלע בהמולת השוק ומאוד קל לעבור על פניו ולא לשים לב שהוא שם, אז קחו בחשבון. אם תמצאו אותו מחכה לכם חוויה, ובתוך עלה הסיגר הדק והקריספי תמתין לכם ביצה עטופה בתפוח אדמה רך. יחד עם רוטב ירוק פיקנטי, כמה פירורי מלח ורוטב אדום חמצמץ שבאים ליד זה פשוט ביס שכולו עונג.

מחיר: 15 שקלים.

הבוריקה של הרצל, נתניה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הבוריקה של הרצל, נתניה | צילום: לין לוי, mako אוכל

פלאפל מוסא, נתניה

הפלאפלייה הזו קיימת מאז שנות ה-50 של המאה הקודמת ויש לה סניפים נוספים ברחבי העיר, אבל הכי כדאי להגיע לסניף המקורי בשוק, שם אורזים את המנה בהקפצה, דחיפה, זליפה, דחיסה ותיבול ביד חופשית. זה מה שקורה כשמבחר התוספות לוקח את הפלאפל למחוזות חדשים. חוץ מהסלטים הרגילים נכנסים לפיתה גם פול מצרי, קציצות ירק וביצה קשה שיהיו למבחן אמיתי לנועזות שלכם.

מחיר: 20 שקלים.

פלאפל מוסא (צילום: לין לוי)
פלאפל מוסא | צילום: לין לוי

זורבה, נתניה

הפיתות של זורבה הן לא סתם פיתות, הן הצגה. באמת, בחיים לא ראינו פיתה שמכילה כל כך הרבה אוכל. הן מתפקעות ממילוי ומגיעות עם מזלג חד פעמי נעוץ בראשן כדי לעזור לכם להתמודד עם ערימה של בשר, רטבים וירקות שגולשת החוצה מכל הכיוונים. בתפריט יש רק חמש מנות: אונטריב בבישול ארוך, נתח תרנגולת (פרגית), כבד, קבב וצ'חלטה, שהיא קציצת ירק הכי טעימה בעולם. כל המנות יוצאות מן הכלל והמצטיינת ביותר היא זו עם הבשר המפורק, שאליו מתווספים צ'ימיצ'ורי, עמבה, שום קונפי, עגבניות ובצלים צלויים.

מחיר: 35-49 שקלים.

זורבה. פיתה קבב (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיתה קבב. כל ביס מהונדס בול | צילום: לין לוי, mako אוכל

רפידוס, נתניה

במזללת המקס טקס של נתניה מכינים מנת קראנץ' ראפ משוגעת. מדובר בטורטייה שמקופלת לא לרול אלא לעיגול, ולאחר המילוי והקיפול נחתכת לשני חצאים. המילוי הכי מומלץ הוא אסאדו מפורק מדהים, שאליו מצטרפים נאצ'וס קריספיים שמוסיפים לכל ביס אופי קראנצ'י, גוואקמולה, איולי פילדלפיה ואם תרצו גם פלפל צ'יפוטלה, חלפיניו כבוש ומיקס צ'דר ופרמזן, שמנת חמוצה ורצועות קורנביף. בקיצור, לא לבעלי לב חלש, תרתי משמע.

מחיר: 55-65 שקלים.

רפידוס - קראנצ'י ראפ (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
רפידוס - קראנצ'י ראפ | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

הפריקסה של חיימקו, הוד השרון 

הפריקסה של חיים רופא מגיע בלחמנייה שלא דומה לשום לחמנייה אחרת בארץ. היא גדולה בהרבה מהלחמניות הרגילות, ואוורירית כל כך שקשה להאמין שהיא מטוגנת. הבצק נכנס לשמן ברגע ההזמנה, מה שמבטיח שכשתקבלו את הכריך לידיכם הוא יהיה פריך וחמים.

לתוך הפחמימה החלומית הזו נכנסים טונה מפוררת דק דק, ביצה קשה, תפוח אדמה מבושל, קצת ירקות, קצת חמוצים, זיתים, ממרח לימון כבוש, קצת חריף, ממרח פלפלים, מטבוחה שמבושלת במשך שעות ארוכות, פלפל צ'ומה, רוטב פלפלים ירוקים חריפים וצ'ירשי דלעת וגזר. השוס האמיתי הוא תוספת הבוריקה שאפשר לקבל במנה אם ממש רוצים להגזים, והתוצאה היא מנה בלתי נתפסת ובלתי נשכחת. מה הפלא שהמקום הקטן הזה התפתח לרשת ארצית?

מחיר: 22-35 שקלים.

הפריקסה של חיימיקו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הפריקסה של חיימיקו | צילום: לין לוי, mako אוכל

השניצל של תמיר, גבעתיים

במקום קטן ונטול כל חן מכין תמיר את השניצלים הכי מפורסמים באזור המרכז. הם קריספיים בטירוף וכל מנה מכילה לפחות 7-10 שניצלים (אבל מי סופר), שיוצאים מהשמן רותחים ומתפצחים בפה יחד עם התוספות הקלאסיות - חומוס, צ'יפס, סלט וחריף. אפשר להזמין אותם גם בצלחת, ואם תבקשו לארוז אותם לתוך בגט ענק ולא בתוך פיתה, אנחנו מבטיחים שלא תצליחו לאכול שום דבר נוסף עד למחרת. 

מחיר: 30-45 שקלים.

שניצל תמיר (צילום: אברהם גרינשטיין, יחסי ציבור)
שניצל תמיר | צילום: אברהם גרינשטיין, יחסי ציבור

הסביח של עובד, גבעתיים

הסביח של עובד הוא לא רק טעים, הוא גם הכי קולני ומיוחד. את המנה מכינים במהירות הבזק והיא מגיעה בפיתה גמישה דקיקה ולא מפוצצת כך שאפשר ממש להרגיש כל מרכיב בנפרד, וגם ליהנות מכולם ביחד. זה מעל זה מסודרים באופן מושלם חציל מטוגן, ביצה קשה, בצל, מלפפון חמוץ, טחינה, חומוס, סלט ירקות ופטרוזיליה. שום דבר לא בורח ולא נופל מהצדדים.

מחיר: 30 שקלים.

הסביח של עובד (צילום: לין לוי)
צילום: לין לוי

הברברי, ראשון לציון

כמו כל סיפור אוכל רחוב טוב, זה של הברברי מתחיל בכוך ביפו וממשיך במקום שפתח יורש העצר בתחנת דלק. למרות שמדובר בסך הכל בשיפודייה, יוצאות ממנה פיתות מרשימות ביותר. אחת המומלצות היא הפיתה עם הקבב המפורסם שמתובל בזרעי שומר ועשוי תמיד לדרגת מדיום, והפיתה עם מיקס קבב ומרגז מעולה לא פחות. תוספת של טחינה נהדרת, ולא צריך יותר כלום.

מחיר: 35-45 שקלים.

הברברי בשרים  (צילום: ריטה גולדשטיין,  יח"צ)
הברברי בשרים | צילום: ריטה גולדשטיין, יח"צ

שווארמה אביהו, רחובות

שווארמת אביהו, השווארמה שגילינו השנה בעיר המדע, הייתה ללא ספק אחת ההפתעות הגדולות. מדובר בשווארמה דונר מבשר עגל ושומן טלה, מתובלת מדהים וצרובה היטב. הוסיפו לזה ירקות צרובים בתנור ג'וספר, טחינה וחומוס שמכינים במקום - ויש לכם מנת אוכל רחוב מושלמת ומפתיעה שלוקחת את המאכל המוכר למקום חדש לגמרי.

מחיר: בפיתה 43 שקלים, בלאפה 50 שקלים.

מנת שווארמת דונר בפיתה. אביהו (צילום: נתנאל ישראל, יחסי ציבור)
מנת שווארמת דונר בפיתה. אביהו | צילום: נתנאל ישראל, יחסי ציבור