ג'וזף, מחלף בית ינאי

ג'וזף היא קצבייה שממוקמת בקניון M הדרך על כביש החוף ומכינים בה כריכי בשר משוגעים בתוך לחם בריוש ענק שחתוך לפרוסות מרובעות רכות כמו ענן. אם אתם אוהבים כריכים, זה ה-כריך בשבילכם; יש בו רטבים, ממרחים, עלי חסה ו-180 גרם תערובת חמה של קורנביף וחזה אווז. יצירת הפאר הזו מוגשת על מגש יחד עם חמוצים ועוד קצת רטבים ואין סיכוי שתישארו רעבים אחרי שתסיימו אותה.

מחיר: 45 שקלים

ג'וזף, קניון M הדרך (צילום: תמיר יהושוע, יחסי ציבור)
ג'וזף, קניון M הדרך | צילום: תמיר יהושוע, יחסי ציבור

לאקי צ'יקן, מחלף ביתן אהרון

לאקי צ'יקן היא מזללה של קריספי צ'יקן שמגישים בה עוף מטוגן בכל וריאציה אפשרית. יש עוף מטוגן בתוך לחמניית חלב רכה, יש עוף שמגיע בדלי, יש כנפיים בהוט סוס תאילנדי, שוקיים וגם פרגית בציפוי קראנצ'י ממכר. השוס האמיתי הוא הרטבים המיוחדים שמקבלים עם העוף, כמו רוטב חמאת בוטנים, רוטב קרוליינה, רוטב גבינת צ'דר ורוטב גוצ'וג'נג קוריאני. אל תוותרו על טעימה מהבמיה המטוגנת, שמוגשת כמנת צד ומוסיפה לארוחה קיק מעניין.

מחיר: 72-32 שקלים, תלוי במנה.

לאקי צ'יקן ביתן אהרון  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
לאקי צ'יקן ביתן אהרון | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

שווארמה בן חמו, אור עקיבא

בן חמו בשרים באור עקיבא התחילה לפני 60 שנה כקצבייה, והיום מדובר במסעדת בשרים שצמודה אליה שווארמייה עם שני שיפודי שווארמה ענקיים - אחת עם בשר הודו ואחת עם עגל. מה שהכי טוב בשווארמה הזו הוא התיבול, או יותר נכון היעדרו. לשווארמה בן חמו יש טעם אמיתי של בשר, בלי תבלינים אגרסיביים שמהדהדים זמן רב אחרי סיום הארוחה, והפיתה נדיבה ביותר, מתפוצצת ממש, גם אם תבקשו כמות צנועה של תוספות.

מחיר: 45 שקלים.

שווארמה בן חמו, אור עקיבא (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שווארמה בן חמו, אור עקיבא | צילום: לין לוי, mako אוכל

Guys Burger Truck, פרדס חנה

במתחם הידית הקסום בלב פרדס חנה מסתתר פודטראק בצבע טורקיז שבו מכין השף גיא בן אשר סמאש בורגרים מעולים ועסיסיים. הם לא גדולים ולא מופרזים, בדיוק איך שהמבורגר שהוא אוכל רחוב צריך להיות. ההמבורגר מגיע בלחמנייה אוורירית עם פרוסת צ'דר חצי נוזלית, ועד שלא תטעמו לא תבינו את עוצמת העונג שהוא מסב.

מחיר: 35-40 שקלים.

Guy`s burger truck  (צילום: לין לוי)
צילום: לין לוי

הסביח של אורן, פרדס חנה

הסביח של אורן החל את דרכו בעגלה שחנתה לצד הכביש בכניסה ליישוב מאור, והיום מכינים אותו במסעדת אוכל רחוב עם חצר סודית שמסתתרת ברחוב הראשי של פרדס חנה. בכל מנה מושקעת המון אהבה, וזה מורגש בכל ביס. הפיתה הדקה והגמישה מכילה חצילים מטוגנים, חומוס, טחינה, עמבה, מלפפון חמוץ, סלט ירקות טרי וביצה, שמסודרים בצורה מושלמת זה לצד זה ומשתלבים נהדר בכל ביס.

מחיר: 25 שקלים.

הסביח של אורן (צילום: לין לוי)
צילום: לין לוי

קבב ואחיו, פרדס חנה

בקבב ואחיו מכינים את אחד הקבבים הטובים בארץ, והתוספות שמגיעות ליד מוצלחות לא פחות. כל מנה כוללת שלושה קבבים עסיסיים ובשרניים, עגבנייה ובצל צלויים על הגריל, סלט חצילים מעולה, עמבה, חריף ופטרוזיליה. התוצאה עסיסית בטירוף, עם טעמי גריל שתרצו מהם עוד ועוד.

אגב, מנת הקבב ג'בטה עם בשר צלעות מבושל בציר ופלפלים צלויים שווה לא פחות מהקבב. אז אם אתם כבר כאן, נסו גם אותה.

מחיר: 40 שקלים לקבבים בפיתה (22 שקלים לחצי מנה).

קבב ואחיו (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
קבב ואחיו | צילום: איילה כהן, mako אוכל

מזליקה, בנימינה

מול תחנת הרכבת של בנימינה פועל בוטקה שבו מכינים כריכים עם בשרים בלחמניות פרנה נימוחות. יש כריך "סופיה לורן" עם הודו מעושן, כריך "ראג' קאפור" עם שילוב של אווז מעושן, לימון כבוש, איולי אריסה, בצל מוחמץ, צ'ילי, נענע ועמבה טחינה וכריך "וודי אלן" עם קורנביף. כל כריך הוא יצירת אומנות שכיף לאכול במקום אבל אפשר גם לארוז לדרך.

מחיר: 40-50 שקלים.

מזליקה 6 (צילום: לין לוי)
צילום: לין לוי

סנדוויץ' בתיה, זיכרון יעקב

בסנדוויצ'ייה בשם בתיה תמצאו את אוכל הרחוב הכי טוב באזור זיכרון יעקב: כריכים בשריים מפנקים מאוד בלחם כוסמין שנאפה במיוחד עבור המקום. הצורה של הלחם עגולה כמו של פיתה, אבל רמת הספיגה יותר מזכירה פרנה מרוקאית. המבחר כולל כריך עם מיקס אסאדו וצלעות, כריך עם קציצות עגל וחציל וכריך עם ראגו טלה.

מחיר: 38-48 שקלים.

סנדוויץ' בתיה (צילום: בן פלחוב, יחסי ציבור)
סנדוויץ' בתיה | צילום: בן פלחוב, יחסי ציבור

הסביח, עפולה

בסביחייה הצנועה שפועלת בלב השוק של עפולה מכינים סביח מפנק וסופר מושקע שיכול בקלות לתפוס מקום של כבוד לצד הכוכבים הגדולים בתחום. חומוס, חריף, חציל מטוגן, ביצה קשה מפוררת, בצל חתוך דק, מלפפון חמוץ, סלט ירקות קצוץ דק דק, פטרוזיליה ועמבה מעולה - כולם נארזים לתוך פיתה החמימה והאלסטית.

מחיר: 22 שקלים.

הסביח עפולה (צילום: אושר מלכה, יחסי ציבור)
הסביח עפולה | צילום: אושר מלכה, יחסי ציבור

שווארמה אמיל, חיפה

מכל השווארמות המעולות של חיפה של אמיל הכי מיוחדת לטעמנו, והיא גם עם פז"ם לא קטן של 57 שנה. השווארמה של אמיל שוברת את המוסכמות כי היא מינימליסטית ועשויה מבשר עגל, בשר טחון ובשר כבש, מגיעה רק בשיפוד אחד ומוגשת רק בתוך פיתה. גם מבחר התוספות לא גדול וכולל רק בצל, עגבנייה וחמוצים. למרות המינימליזם, מדובר במנת שווארמה מעולה שאפשר רק לסגוד לה, ושימו לב - היא עברה למקום חדש אז שלא תגיעו בטעות לכתובת הישנה.

מחיר: 42 שקלים.

שווארמה אמיל (צילום: מירי סראפים)
צילום: מירי סראפים

איטליז אבו שקארה, חיפה

באיטליז הכי מפורסם של שוק ואדי ניסנס פועלת כריכייה בתוך אקווריום זכוכית, ובה מכינים כריכי נקניקים מטריפים בתוך ג'בטות ענקיות. הבשרים נצלים על הפלנצ'ה ונכנסים יחד עם גבינות לתוך ג'בטה שנמרחה בחמאה ונצלתה על הפלנצ'ה גם היא. בין הנקניקים תמצאו פרשוטו איטלקי, סלמי צרפתי, ספריבס מעושן, סינטה לבן ובייקון קריספי. יחד עם גבינת צ'דר, קולסלאו ורטבים מתקבל ללא ספק אחד הכריכים הטובים בחיפה ובצפון כולו.

מחיר: 45-50 שקלים.

אטליז אבו שקארה (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
אטליז אבו שקארה | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

בורקס בכר העגלה, חיפה

אם עדיין לא טעמתם את הבורקס של העגלה, לא טעמתם בורקס אמיתי. זהו הבורקס המוכר ביותר בארץ, שכבר הפך לרשת הפועלת בשיטת הזיכיונות ומפעילה עשרות סניפים ברחבי הארץ, בעיקר בחיפה ובצפון. המלצה שלנו: סורו לסניף המקורי בעיר תחתית של חיפה, שקיים מאז קום המדינה. שם פותחים את הבצקים לעיני הסועדים, ובכל רבע שעה יוצא מגש מלא בורקס חמים שנעלמים תוך דקות. מבחר המילויים כולל גבינה, תרד וגבינה, פטריות ותפוח אדמה, ויש גם בורקס ריק ובורקס חציל מיוחד במינו.

מחיר: 16-20 שקלים.

בורקס בכר (צילום: לין לוי)
צילום: לין לוי

סנדוויץ' בר ברכה, חיפה

הסנדוויצ'ייה משכונת הדר היא אייקון חיפאי שפועל מאז שנות ה-70. הכריכים ענקיים ומלאים בשינקן, סלמי, גבינה צהובה מותכת, מיונז, חריף, עגבנייה, מלפפון חמוץ והרבה חסה, טקס ההכנה הוא חוויה, וברכה, ובכן, ברכה היא אישה בלתי נשכחת בדיוק כמו הכריכים שלה.

מחיר: 40 שקלים.

סנדוויץ' ברכה חיפה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סנדוויץ' ברכה חיפה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

פלאפל מישל, חיפה

הפלאפלייה הצנועה של מישל היא מוסד חיפאי מיתולוגי שפועל כבר למעלה מ-40 שנה. המקום נחשב לנקודת עצירה קבועה בסיבוב בשוק ואדי ניסנס, ומגיש את אחת ממנות הפלאפל המפורסמות בעיר. לא משנה כמה עמוס, תמיד תתקבלו בסבר פנים יפות ועם כדור פלאפל חם, כדי שיהיה יותר כיף לחכות למנה. הכדורים כאן מתובלים בהמון ירק, צבעם ירוק עז והטעם בהתאם.

מחיר: 20 שקלים.

פלאפל מישל (צילום: ויסאם גמאל, יחסי ציבור)
פלאפל מישל | צילום: ויסאם גמאל, יחסי ציבור

פלאפל הזקנים, חיפה

כמו מישל, גם פלאפל הזקנים הוא מקום עם מורשת ששזור בהיסטוריה של חיפה. גם הוא ממוקם באזור ואדי ניסנס וגם בו הפלאפל ירוק עז. את הכדורים מכינים על פי אותו המתכון מאז שנות ה-50 של המאה הקודמת, הם אווריריים מבפנים וקריספיים מבחוץ, ואת טעמם לא תשכחו זמן רב. אל תנסו להחליט איזה מבין הפלאפלים יותר טעים, בשני המקומות מכינים מנות פלאפל מצטיינות. ההבדל היחיד הוא שאצל "הזקנים" חוץ מפלאפל יש גם קובה טעים במיוחד שלא כדאי לפספס.

מחיר: 21 שקלים למנה.

פלאפל הזקנים (צילום: דן סרור)
צילום: דן סרור

פלאפל ערפי, עכו

הפלאפלייה הזו, שפועלת מאז 1959, היא המקום הכי עמוס בעיר העתיקה מרגע שהיא נפתחת בבוקר ועד שמסיימים לטגן בה את הפלאפל. היא ממוקמת בכניסה לשוק ומציעה כדורים מתובלים היטב ומלאים בירק. מנות הפלאפל בערפי נארזות במהירות הבזק, ואלה לא סתם מנות פלאפל אלא מנות הפלאפל הכי גדולות ונדיבות שתראו: לתוך חצי מנה נכנסים 6 כדורים, תוך שהם נמחצים קלות במלקחיים כדי לאפשר ליותר כדורים להידחס פנימה.

מחיר: 19 שקלים.

פלאפל ערפי (צילום: לין לוי)
צילום: לין לוי

סמבוסק הארזים, כפר חורפיש

סמבוסק הארזים הוא המוסד הכי מפורסם בכפר הדרוזי השלו חורפיש. כבר 25 שנה בני המשפחה עובדים שם ביחד: הנשים פותחות את הבצק, הגברים מכניסים אותו לטאבון אבן. יש מילויים סטנדרטיים כמו גבינה צהובה ורוטב פיצה ויש מילויים שנדיר יותר לפגוש כמו בשר כבש או גבינת קישק. הסמבוסק של הארזים נעשה על פי מתכון סורי ולמעשה מדובר בפיתה גדולה ועבה שנצלית בטאבון, מקופלת לשניים ומוגשת ארוזה באריזה ששומרת על החום וגם על הקראנץ'. לא משהו שפוגשים כל יום.

מחיר: 15-25 שקלים.

סמבוסק הארזים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סמבוסק הארזים | צילום: לין לוי, mako אוכל

מונק, מצפה ארבל

מונק הוא דוכן שמגיש כמה מנות אוכל רחוב מעולות מהז'אנר הטורקי, מה שאומר שבמרכז הבמה נמצא בצק פילו מושלם. התפריט מציע מאפים טורקיים ויווניים כמו ספנקופיטה - בורקס יווני במילוי תרד וגבינות; פיליקס - אצבעות מטוגנות של בצק עלים טורקי ממולא בגבינות ותפוחי אדמה; ואם כבר עצרתם אל תיסעו בלי לטעום את הצ'וקור - בורקס טורקי ממולא בגבינה מלוחה טעימה במיוחד. כאילו זה לא מספיק, מונק ממוקם מול הנוף של מצוק ארבל, בנקודה שבה חובה לעצור גם בלי קשר לאוכל.

מחיר 22-35 שקלים.

מונק (צילום: גיל זינגר, יחסי ציבור)
מונק | צילום: גיל זינגר, יחסי ציבור

החלון, כרמיאל

מנת הסביח שמכינים בבוטקה הקטן "החלון" לא דומה לשום מנת סביח אחרת בארץ. בתור התחלה, הפיתה קטנה בהרבה מהפיתות הרגילות – רק 100 גרם, מה שאומר שהמנה לא תפיל אתכם לשנ"צ. חוץ מזה יש במנה סלט ירוקים עם בצל ירוק, צנונית, כוסברה ופטרוזיליה, בצל בסומאק בלאדי מבית ג'אן, סלט כרוב, חריף, צ'יפס חציל קריספי במיוחד הודות לציפוי של קמח תפוחי אדמה לפני הטיגון, ביצה קשה ומיץ של עגבנייה מגוררת. מסוגלים לדמיין את זה? שימו לב, המקום פתוח מעט מאוד שעות: רק בימי ראשון-חמישי מ-11:00 עד 17:00.

מחיר: 25 שקלים.

סביח החלון, כרמיאל (צילום: יהב יעקב)
סביח החלון, כרמיאל | צילום: יהב יעקב