ברטון

עד שברטון נפתח, אף אחד כאן לא האמין שקרפ יכול לכלול יותר ממילוי נוטלה. המקום הזה, ששומר על יציבות בלתי מעורערת, לימד אותנו שקרפ יכול להיות טעים גם עם תוספות מלוחות וגם זמין עבור נמנעים מגלוטן. בברטון מגישים קרפים על בסיס כוסמת שהם ארוחה שלמה ומקורית כמו קרפ עם גראטן קרם פרש, תפוחי אדמה ואמנטל; קרפ עם פלמידה כבושה, צלפים ולימון; או קרפ עם כתף בקר, חרדל ופרמזן.

מחיר: 38-48 שקלים לקרפ.

ברטון (צילום: גילי אליאש)
ברטון | צילום: גילי אליאש

ג'סמינו

ההצלחה של ג'סמינו הייתה סנסציונית מהרגע שהמקום נפתח. למרות התורים הארוכים, הפיתות הנהדרות הפכו ללהיט בקרב חובבי ז'אנר אוכל רחוב בזכות הגישה הפשוטה והמנצחת של בעלי המקום. הפוקוס כאן הוא על בשרים טובים על הגריל שנעשים ביד אומן. התפריט מצומצם ולא מתפזר ויש בו רק קבב, נקניקיות, פרגיות או לב עגל חריף שנארזים לתוך פיתה רכה עם טחינה, עמבה, עגבניות צלויות ופלפל חריף. זה הכול ובאמת שלא צריך יותר שום דבר.

מחיר: 36-37 שקלים.

לב עגל בפיתה, ג'סמינו (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
ג'סמינו | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

שירוקו

שירוקו היא פיצרייה מיתולוגית שבה עדיין אפשר להזמין סלייסים של פיצה של פעם. בלי סיפורי התפחות בצק ובלי טאבון מנאפולי, זוהי הפיצה של בלייני הלילה שעשויה מבצק דק של פעם, עם תוספות של פעם: בולגרית, פטריות, זיתי קלמטה ובצל. הכי אולדסקול, ומגיע לה את הכבוד שתכירו אותה.

מחיר: 15 שקלים לסלייס או 40 שקלים למגש.

View this post on Instagram

A post shared by שירוקו פיצה (@shirokopizza)

ארציאלי

בארציאלי מכינים פיצות אלטליו מלבניות שעוברות 3 שלבי אפייה שהופכים את הבצק לאוורירי מצד אחד ולקראנצ'י מצד שני. הפיצות מחכות לכם בוויטרינה על גבי קרש עץ ואפשר להרכיב כאן ארוחת אוכל רחוב מעולה מפרוסות של כמה סוגי פיצה. מבחר הטופינגס משתנה אבל תמיד תמצאו פיצה עם פפרוני ומוצרלה; עם גבינות גאודה ופרובלונה; עם בייקון ומספר גרסאות על בסיס רוטב ביאנקה שהמוצלחת ביניהם היא זו עם התפוח אדמה ובייקון.

מחיר: 11-13 שקלים ל-100 גרם.

פיצה בורטהפיצה ארציאלי, פיצה בורטה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
פיצה ארציאלי, פיצה בורטה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

פיתה פנדה

יש הרבה אופציות של אוכל רחוב בשוק הכרמל והפיתה של פנדה היא אחת היציבות והאהובות. מכינים אותה בדוכן אוכל מלא שמחת חיים שמעלה חיוך על הפנים ברגע שרק עוברים לידו ורואים את כובעי דובי הפנדה החמודים של העובדים במקום. אפשר למצוא כאן פיתות מאודות אווריריות במילויים שונים; האייקוני ביותר הוא מילוי של חציל עננים עם חצילים מקורמלים, טחינה וצ'אטני סלק. גם פיתת סלופי עם בשר על בסיס פלדה טלה וצלעות עגל טחונים או פיתה עם סביצ'ה טוניסאי עם אריסה ולימון כבוש, טחינה ועשבי תבלין מומלצות ביותר.

מחיר: 42-53 שקלים לפיתה.

פיתה פנדה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פיתה פנדה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

כרמל

המקום שנמצא בכניסה לשוק הכרמל התחיל בתור שיפודייה, כשבהמשך הצטרף לתפריט המבורגר והיום מדי פעם יש במקום גם עראיס. שלוש המנות לא פחות ממושלמות ומצטיינות בפרופיל נמוך וטעם משובח. יש פרגית, קבב, שקדי עגל, לבבות, מרגז, פרגית וליה, המבורגר רגיל או צ'יזבורגר. לא משנה מה תזמינו - תהנו ממנת אוכל רחוב מעולה.

מחיר: 30-60 שקלים.

פיתה כרמל (צילום: איילת אדר, יחסי ציבור)
פיתה כרמל | צילום: איילת אדר, יחסי ציבור

שניצל ציון

מנת השניצל של ציון בפינת רחובות הירקון-טרומפלדור לא סתם נכנסה לשיר של מאיר אריאל, ולא סתם כל מי שמסיים סשן שיזוף בחוף טרומפלדור עוצר במקום. מדובר באחת הפיתות הנחשקות בתל אביב עם שניצל רותח וקריספי בטירוף שזה עתה נשלף מהשמן. השניצל הזה הוא דק דק דק וכל מה שצריך לידו זה חומוס סלט וקצת חריף וזה בדיוק מה שתקבלו אצל ציון. לרעבים במיוחד יש גם גרסה בבגט.

מחיר: 35-45 שקלים לפיתה.

אצל ציון - שניצל בפיתה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
אצל ציון - שניצל בפיתה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

הכרמל 40

דוכן הדגים בשוק הכרמל בניצוחו של שף אלעד אמיתי הפך לאחת מתחנות החובה של פודיז בזכות מנה אחת - כריך דייגים. הכריך המפורסם יכול להגיע במספר גרסאות: עם דגים נאים, כבושים, מטוגנים או צלויים. בתוספת כל הרטבים והירקות שמתווספים לדגים והלחמנייה הקלויה - מדובר בכריך שהוא הצגה.

מחיר: 45 שקלים.

הכרמל 40. כריך דייגים עם פילה לברק (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
הכרמל 40. כריך דייגים עם פילה לברק | צילום: איילה כהן, mako אוכל

מוטפאק

מנת הדונר שנכנסה בסערה לחיינו ב- 2018 התחילה את טרנד השווארמה החדשה. גולת הכותרת במקום היא האיסקנדר: יוגורט סמיך ונהדר, עגבניות צלויות מחוזקות בחמאה מזוקקת, בצקניות רכות, פלפל חריף שנחרך בגריל ונתחי דונר כבש עסיסיים. מלבד האיסקנדר יש במוטפאק גם מנת דונר סטנדרטית בפיתה שלא נופל מהמנה בצלחת.

מחיר: 45-60 שקלים למנה.

מוטפאק איילה כהן (צילום: איילה כהן)
צילום: איילה כהן

מג'יק בורגר

רובנו כבר שכחנו שפעם, לפני ימי הזוהר של אוכל רחוב סקסי, המבורגר היה בעצם סטריד פוד עממי. בתקופה ההיא אכלנו המבורגר סולייה שלא ראה רינג ולא נטחן מול עינינו והוגש בלחמנייה רגילה ללא כל זיגוג מבריק מלמעלה. ההמבורגר של מג'יק הוא הגרסה המופלאה ביותר של האוכל הזה ולמרות הפשטות שלו הוא עסיסי וטעים בטירוף. הדבר הכי כיפי בו הוא שאפשר לאכול אותו בעמידה, כמו שאוכלים אוכל רחוב ואין תוספות מוגזמות שנוזלות מכל עבר, רק פרוסת עגבנייה, חסה ומלפפון חמוץ. מדובר במקום לילי ופשוט, מושלם לבליינים ולציפורי הלילה.

מחיר: 43-67 שקלים להמבורגר.

מג'יק בורגר (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מג'יק בורגר | צילום: לין לוי, mako אוכל

סביח פרישמן

הרבה מיתולוגיה וסיפורים יש בזירת הסביח התל אביבית, אבל סביח פרישמן יש רק אחד, והוא בעניינו המוצלח ביותר ולא סתם הפך לרשת. הוא היה ונשאר אבן מוקד עלייה לרגל למי שאוהב סביח והתור התמידי מעיד על כך שזה עדיין המצב. למרות ריבוי הגרסאות שיש למנה, אנחנו הכי אוהבים את הגרסה הקלאסית עם החציל המושלם, הסלט, הירוקים, העמבה הטעימה, הטחינה, הבצל והביצה שנכנסים לפיתה באקסטרה נדיבות והשקעה עד שהפיתה מתבקעת.

מחיר: 27-35 שקלים לפיתה.

סביח פרישמן, תל אביב (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
סביח פרישמן, תל אביב | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סון רון

המקום שהתחיל בקטן ביהודה הלוי התרחב מאז פתיחתו גם פיזית וגם בגזרת התפריט. האחים אופיר ורותם גוטמן מציעים כאן אוכל רחוב הודי-ישראל שמוגש בקערת סלט, אבל השוס הוא דווקא המנה שמגיע בלחם נאן מצוין שנאפה במקום בתנור טנדורי. המנות האהובות עלינו הן מנה טבעונית עם כרובית וטופו אבל יש גם מנות בשריות מעולות לא פחות עם קבב, כבדים, שפונדרה או ברבוניה. הסוד הוא כמובן התנור שבו הכול נצלה ומקבל את הטעמים המיוחדים.

מחיר: 54-48 שקלים.

סון רון  (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
סון רון | צילום: איילה כהן, mako אוכל

בורקס טורקי אמיתי

נתחיל בזה שזהו הבורקס הכי טעים בעיר על אף מגרעות כמו מחיר ושירות. הבצק מושלם, המילוי פצצה וזהו מהבורקסים הטובים שמוגשים היום בתל אביב, לצד  חמוצים מעולים, רסק, ביצה וחריף. אנחנו שבויים של בורקס תפוח האדמה אבל יש כמובן גם מילויים לא פחות טעימים כמו גבינה ותרד. ביס פריך כמו שצריך.

מחיר: 25-30 שקלים.

שוק הכרמל: בורקס טורקי אמיתי, כל מיני (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
שוק הכרמל: בורקס טורקי אמיתי, כל מיני | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

הקוסם

המקום של אריאל רוזנטל בפינת הרחובות קינג' ג'ורג' ושלמה המלך שינה לנצח את זירת אוכל הרחוב התל אביבית מאז שנפתח לפני מעל 20 שנים. המקום עם התור הארוך מצטיין בכל מנה ולכל אחת אופי מיוחד, כמו של אריאל. הסביח, השווארמה והפלאפל של רוזנטל מתומחרים בהתאם לתהילתם, אבל אחר שתטעמו אותם - אחרי שתראו את רמת הניקיון הגבהה במקום ותחוו את האווירה המיוחדת שבו, תבינו את הסיפור של האוכל רחוב הישראלי הפופולרי הזה.

מחיר: מנה פלאפל 22 שקלים, מנה שווארמה 44 שקלים.

פלאפל הקוסם כדורים  (צילום: אילון פז, יחסי ציבור)
פלאפל הקוסם כדורים | צילום: אילון פז, יחסי ציבור

השומר 1

זה התחיל בתור דוכן לחלות ממולאות, הרבה לפני שהן כבשו כל פינה בישראל ובהמשך הפך למסעדה, אבל החלות שמכינים במקום עדיין נותרו שם דבר. השניצל הוא ללא ספק מנת הדגל, יש לו גם אח מרוקאי פופולרי, אבל גם רוסטביף מעולה לא פחות. חובה לטעום גם פילה לברק ואת הערוק המושלם. או שאולי אתם בכלל בעניין של קבב עירקי עם חציל שרוף, טחינה, עמבה, חריף, ירקות טריים ופטרוזיליה?

מחיר: 50-64 שקלים למנה.

השומר 1 (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
השומר 1, תל אביב | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

ג'וספה

הפיצה של ג'וספה (יוסף רוזנטל) היא אוכל הרחוב הכי ותיק ונחשק באזור הבילויים התוסס של פלורנטין. כזה שיזכיר לכם את ימי הזוהר של השכונה, כשעוד הייתה שבורה ונטולת בניינים חדשים ונוצצים. מאז שנפתחה אי שם ב-2007, צברה לעצמה עדת מעריצים שבאים בשביל בצק דק-בינוני, מעט רוטב עגבניות, תערובת גבינות שמשתלטת על ההצגה ורוטב שום ממכר שאפשר לשתות גלונים ממנו. ג'וספה הייתה מהפיצות הראשונות בעיר שהציעו תוספות לא סטנדרטיות ושילובים מעניינים כמו תרד וגבינה בולגרית או אננס וגבינה בולגרית, גבינת עיזים, צ'ילי ואנשובי או ברוקולי ועגבניות ולכן מדובר באבן דרך בכל מה שנוגע לאוכל רחוב תל אביבי.

מחיר: מ-25 שקלים לרבע פיצה מרגריטה, 80 שקלים למגש.

פיצה ג'וספה, תל אביב - הפיצה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פיצה ג'וספה, תל אביב | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

דלישס

סנדוויץ' קורנביף עמוס בשכבה נדיבה של נקניק פרוס ביניהן לא זוכה לתהילה וירטואלית ברשתות החברתיות, אבל אם אתם מחשיבים את עצמכם אוהבי הכריכים - זו מנה שהיא מאסט. מה יכול להיות טוב יותר מ-200 גרם בשר בתוך לחם כפרי שנמרח בחרדל איולי וירקות טריים שמוסיפים קראנץ' לכל ביס?

מחיר: 59 שקלים.

דלישס (צילום: לין לוי, mako אוכל)
דלישס | צילום: לין לוי, mako אוכל

הבוריקה

הבוריקה שמכין קובי שמואל בלב שוק הכרמל היא ללא ספק אחת ממנות הבוריקה המפורסמות בארץ. אם תתפסו את קובי בדוכן, מצפה לכם ארוחה קולנית במיוחד שהיא חוויה בפני עצמה אבל השוס הוא הבוריקה שממולאת בבשר טלה, ביצה ותפוח אדמה, אותה אפשר גם להכניס אחרי הטיגון לתוך פיתה. יש כמובן גם גרסאות רגועות יותר עם ביצה ותפוח אדמה, אבל אם הגעתם להתפרע לכו על מנת קומפלט שכוללת מלבד הטלה גם מרגז.

מחיר: 15-49 שקלים.

הבוריקה, שוק הכרמל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הבוריקה, שוק הכרמל | צילום: לין לוי, mako אוכל

באבאג'ים

בבאבאג'ים מתמחים במנות טורקיות כמו פידה, איסקנדר, דונר ובורקס. חלק מהמנות אומנם מצריכות ישיבה במקום, אבל לא מעט מאפים ומנות דונר אפשר וגם מומלץ לחטוף על הדרך.

מחיר: 30-70 שקלים.

באבאג'ים פידה בשר וסלטים  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
באבאג'ים פידה בשר וסלטים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

זלמניקו

מזללת פיתות מבית זלמן בשרים, הקצבייה המפורסמת של יפו, מציע תפריט פיתות עם נקניקיות עגל כמהין, מעורב יפואי מושלם, קבבים מעולים ומנות ספיישל של תבשילים ביתיים כמו קציצות דגים בנוסח מרוקאי, קציצות ברוטב אדום ותבשיל בבישול ארוך של בקר וטלה. המנות מוגשות בפיתה טרייה או בצלחת, בליווי ממרחים ומטבלים מעשה ידי יהודה ארג‘ואן.

מחיר: 42-60 שקלים למנה.

זלמניקו (צילום: יעל יצחקי לוולט, יחסי ציבור)
זלמניקו | צילום: יעל יצחקי לוולט, יחסי ציבור

שרויטמן

שרויטמן, שהפך את שמו לנרדף ללחם טוב, אחראי גם על אחד מהכריכים האהובים בתל אביב. הוא מגיע בתוך הפרעצל המושלם בעל השפיצים המחודדים ובתוכו סלמי או קורנביף, הרינג עם שמנת חמוצה או סלט טונה. לא משנה איזה מילוי תבחרו - תקבלו כריך קלאסי מושלם שהוא חוויה לחך ולעיניים.

מחיר 48 שקלים (14 שקלים לתוספת של 100 גר בשר נוספים).

פרעצלים, ערן שרויטמן (צילום: ערן שרויטמן,  יחסי ציבור )
פרעצלים, ערן שרויטמן | צילום: ערן שרויטמן, יחסי ציבור

מפגש רמב"ם

מזללת הפיתות מבית מסעדת בסטה הוותיקה עשתה רעש בכל מובן אפשרי מרגע שנפחה. מדובר במקום מושלם לאכול בו שווארמה חלומית שנארזת לתוך פיתה גמישה, חזקה, אוורירית ובשרנית בו זמנית. השווארמה במקום מורכבת מבשר כבש ובקר ואפשר לקבל אותה בחצי פיתה, בפיתה שלמה או בלאפה דקה עם צזיקי או חומוס למסורתיים, ירוקים, עגבנייה, בצל כבוש עם סומק ועמבה נהדרת. אל תוותרו גם על הצ'יפס שהוא לא פחות ממושלם.

מחיר: 28-50 שקלים.

מפגש רמב"ם. שווארמה עגל כבש (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
מפגש רמב"ם. שווארמה עגל כבש | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

תומר תומס בפיתה

נתחיל מהסוף: הפיתה של תומר תומס מגיעה עם גימיק בצורת סיגר ממולא בבשר שנעוץ בתוכה בלי סיבה מיוחדת, ולמרות זאת מדובר במנה נהדרת שרואיה להיכנס להיכל התהילה של אוכל רחוב ישראלי. יש פיתה עם קבב כבש, עם נתח שיפוד קצבים ועם תבשיל בשר ראש פיקנטי. בגזרת התוספות: חומוס, טחינה כרוב לבן, עגבנייה ובצל על האש וצ'ימיצ'ורי כמובן. כל המנות מצוינות, עם טעמי גריל ועסיסיות שהופכת כל ביס לפצצה של עונג בפה.

מחיר: 45-55 שקלים.

שווארמה כרובית של תומר תומס (צילום: דוד מויאל,  יח"צ)
שווארמה כרובית של תומר תומס | צילום: דוד מויאל, יח"צ

הפנצרוטי של קוקו

לא חסרות ברשימה הזו פיתות וגם לא סנדוויצ'ים, אבל יש רק מקום אחד שמציע אוכל רחוב כזה, שהוא היחיד והראשון מסוגו בתל אביב. תכירו את המקום של קוקו בו מגישים מנה אחת בלבד: כיסון איטלקי בשם פנצרוטו. מדובר בסוג של פיצה מקופלת - בצק שמרים ממולא ברוטב עגבניות ומוצרלה בגרסה הסטנדרטית, שמגיע בשלל מילויים נוספים כמו קאצ'ו אה פפה, חציל בפרמזן וגרסה מתוקה של נוטלה-מסקרפונה. טיגון זריז בשמן חם ו- קיבלתם ביס רותח מושלם שהוא שילוב חלומי בין סופגנייה לפיצה.

מחיר מנה 28-29 שקלים.

פריך בחוץ, לוהט בפנים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
פריך בחוץ, לוהט בפנים | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

באן מי 13

הכריך הווייטנאמי המפורסם משלב בין כל מה שמדהים בבגט צרפתי לבין כל מה שממכר באוכל אסייתי. שף עמרי זקהיים והשפית אביה קזום פרנס מכינים אותו במילוי עוף, בקר או טופו, ואיתם נערמים בבגט גם ממרח פטה בקר, חמוצים אסייתיים תוצרת בית, עלי נענע, כוסברה ובזיל תאילנדי ואיולי סרירצ'ה. התוצאה היא שכל ביס כולל תמהיל מנצח של חמוץ, חריף, מלוח ומתוק, ומיד כשמסיימים מחכים כבר לפעם הבאה.

מחיר: 50-60 שקלים למנה.

המנה המצטיינת. באן מי טופו (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
המנה המצטיינת. באן מי טופו | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako