הקישים והפשטידות הם ללא ספק המלכים והמלכות הבלי מעורערים של שבועות. לקיש יש תחתית של בצק פריך, הוא מבוסס על ירקות (ולפעמים גם גבינות) ותערובת רויאל, שהיא בלילה המכילה שמנת וביצים. את הפשטידה מצד שני, הרבה אנשים רואים כמאכל של "היו לי גבינות וירקות במקרר אז זרקתי הכל לקערה וערבבתי", והם לא רחוקים מהאמת. קצת ירקות, גבינות לבנות ולפעמים גם צהובות, חומר מקשר (ביצים, קמח), קצת תבלינים והופ לתנור. 

במיוחד לשבועות, קיבצנו עבורכם מתכונים נהדרים לקישים ופשטידות המכילים גבינה וירקות, שיפארו את שולחן החג שלכם.

קיש עגבניות צלויות וגבינת עיזים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
קיש עגבניות צלויות וגבינת עזים. טריק בבצק | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

קיש עגבניות צלויות וגבינת עזים

לקיש הזה יש 2 הברקות: הראשונה היא השימוש ברסק עגבניות בבצק הפריך, שנותן גם טעם נהדר וגם צבע משגע לבצק. ההברקה השנייה היא שהוא פתרון מצוין לעגבניות שרי רכות שלא כיף להכניס לסלט, מאחר ואת העגבניות אופים מראש עם שמן זית ומלח. 

>> למתכון: קיש עגבניות צלויות וגבינת עזים

מתכון קלאסי ופשוט למאפה גבינות ופסטה (צילום: הום מייד)
מאפה פסטה וגבינות. קלאסיקה טעימה | צילום: הום מייד

מאפה פסטה וגבינות

חבילת פסטה מבושלת, המון גבינות - פרמזן, קשקבל וגם גבינה לבנה כחושה (בשביל הקלוריות), ביצים, שום, תבלינים, ויש לכם מאפה קלאסי שכולם אוהבים. ומה אתם יודעים, הפשטידה הזאת אפילו מהירת הכנה באופן יחסי.

>> למתכון: מאפה פסטה וגבינות

אין תמונה
קיש פטריות עם רוקפור, קונפי שום ואגוזי מלך. אלגנטי

 קיש פטריות עם רוקפור, קונפי שום ואגוזי מלך

לקיש הזה יש עידון משלו - 2 סוגי פטריות, עם קונפי שום שמכינים לבד (מבשלים שיני שום בשמן על אש נמוכה למשך שעה וחצי עד שהן מתרככות - זה מעדן והולך נהדר גם על לחם), גבינת רוקפור עוקצנית, עשבי תיבול כמו תימין ורוזמרין ואגוזי מלך שמוסיפים טעם אגוזי עשיר. 

>> למתכון: קיש פטריות עם רוקפור, קונפי שום ואגוזי מלך

>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות

פשטידת בטטות ותפוחי אדמה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פשטידת בטטות ותפוחי אדמה. פשוטה וטעימה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

פשטידת בטטות ותפוחי אדמה

פשטידה פשוטה פשוטה עם תפוחי אדמה ובטטות, אבל עם טעם משגע. מה שנותן את הטאצ' הסופי והפריך זה 2 כפות קמח תירס (כזה שמכינים ממנו פולנטה) שתורמות פריכות לחלק העליון של הפשטידה. אפשר להשקיע ולסדר יפה יפה את תפוחי האדמה והבטטות בשכבות לבנות וכתומות, אבל לא יקרה כלום אם תזרקו הכל לתבנית ופשוט תאפו אותן כמו שהן. זה יצא טעים באותה מידה, באחריות. 

>> למתכון: פשטידת בטטות ותפוחי אדמה

פשטידת גבינות של בורקס ליאון (צילום: יולה זובריצקי, מאפה ליאון)
פשטידת גבינות של בורקס ליאון. טעים! | צילום: יולה זובריצקי, מאפה ליאון

 פשטידת גבינות של בורקס ליאון

אם אתם לא מכירים, ליאון ביפו עושה את אחד הבורקסים הכי טעימים בארץ. ולא רק בורקסים, אלא גם מאפי גבינה נהדרים - כמו המאפה הפשוט והטעים הזה שמורכב מגבינות (ואפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים - ממלוחות ועד צהובות), בצק פילו מוכן מראש ועוד כמה דברים מסביב. כמה פשוט, ככה טעים. 

>> למתכון: פשטידת גבינות של בורקס ליאון

פשטידת פסטה - אחרי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פשטידת פסטה ב-45 דקות. רק 10 דקות של עבודה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פשטידת פסטה ב-45 דקות

עוד גרסה לפשטידת הפסטה האהובה - 3 סוגי גבינה (וגם שמנת), קצת עגבניות לגיוון, פסטה קצרה, תבלינים ולתנור. אנחנו מבטיחים לכם שזמן העבודה המצטבר שלכם הולך להיות 10 דקות בלבד. 

>> למתכון: פשטידת פסטה ב-45 דקות

פשטידת ברוקולי קלה ולא משמינה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פשטידת ברוקולי קלה ולא משמינה. הברקה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

פשטידת ברוקולי קלה ולא משמינה

מחפשים מתכון לפשטידה טעימה בלי המון גבינה צהובה ושאר מרכיבים משמינים? הגעתם למתכון הנכון והמנצח שלנו. את הברוקולי אפשר להחליף גם בכרובית או בפטריות, שאת האחרונות לא צריך לחלוט אלא לחצות ולהקפיץ מעט במחבת עד לריכוך. הפשטידה הזאת לא מאוד גבוהה, אבל היא מפצה בטעם.

>> למתכון: פשטידת ברוקולי

קיש ירקות וגבינות

נסיים במתכון לקיש מודולרי שיתאים לטעמכם האישי ולגחמות הפרטיות שלכם. זהו מתכון בסיסי לקלתית בצק פריך ובלילת רויאל, אך המילוי תלוי בכם - העיקר שהוא יכיל כ-400 גרם ירק וכ-200-300 גרם של גבינה. השילובים המומלצים הם ברוקולי עם גבינת קשקבל, כרובית עם גבינת רוקפור, פלפל קלוי עם גבינת עזים, עגבניות מיובשות עם גבינת פטה ועוד. מקווים שהמתכון הזה יהווה בסיס להמון קישים נפלאים מהתנור שלכם.

>> למתכון: קיש ירקות וגבינות

>> כל המתכונים לשבועות