מתכונים לשבועות

פסטה זוקיני ברוטב חמאה ושום

כמה עדינות ויופי יש בפסטה הזאת, עם החמאה, השום והזוקיני, כמה צניעות וטעם טוב. מהמנות שעולות על סך המרכיבים שלהן בלי להסתכל אחורה.

למתכון: פסטה זוקיני ברוטב חמאה ושום

רוטלו ובשמל (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
רוטלו ובשמל | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

רוטלו די פסטה

רוטלו הוא סוג של הכלאה בין קנלוני ללזניה - דפי פסטה מגולגלים וממולאים שאם משדכים למרכיבים הנכונים, יוצרים מנה מפוארת שהיא גם חגיגית וגם מענגת בטעמיה. כאן יוגב ירוס ממלא על עלי הפסטה בתערובת של גבינות, ואז צולה אותם בתנור ברוטב עגבניות משודרג עם אנשובי וצלפים. קצת בשמל מלמעלה - ואתם מסודרים עם עיקרית פצצה לחג.

למתכון: רוטלו די פסטה

ניוקי עם כרישה, נגיעת שמנת, ברינזה ושמן זית (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
ניוקי עם כרישה, נגיעת שמנת, ברינזה ושמן זית | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

ניוקי בשני טעמים

עוד הזדמנות לגרום לאורחים שלכם לשבועות להרגיש כאילו הגיעו למסעדת גורמה, ושוב באדיבות השף יוגב ירוס. אם אלה הניוקי הראשונים שלכם מוטב שתקראו את ההוראות בריכוז, אבל כך או כך - אנחנו מבטיחים לכם שלהכין ניוקי זה הרבה פחות מסובך ממה שאתם חושבים. 

>> למתכונים לניוקי

קנלוני. הג'וקר של שבועות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
קנלוני. הג'וקר של שבועות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

קנלוני ברוטב רוזה

צינורות פסטה במילוי גבינות, מסודרים בשתי קומות ועטופים ברוטב רוזה - שאיכשהו נעשה יותר ויותר אהוב ככל שהשנים חולפות. מתכון ג'וקר של רותם ליברזון.

למתכון: קנלוני ברוטב רוזה

>> מעדיפים פסטה רגילה ברוטב רוזה? גם אופציה

קצ'יו אה פפה (צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה)
קצ'יו אה פפה | צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה

קצ'יו אה פפה אמיתי

אם אתם בעניין של מתכונים פשוטים בטוח כבר יצא לכם להכין קצ'יו אה פפה - פסטה עם רוטב שמורכב רק מגבינה ופלפל שחור. אז עכשיו ההזדמנות שלכם להכין את המנה הזאת כמו באיטליה - שזה לא פחות קל אבל קצת יותר מדויק.

למתכון: קצ'יו אה פפה אמיתי

לזניה גבינות ופטריות (צילום: דניאל לילה, תנובה)
לזניה גבינות ופטריות. כזאת! עכשיו! | צילום: דניאל לילה, תנובה

לזניה גבינות ופטריות

מספיק להציץ בתמונה בשביל להבין שלא באמת אפשר לסרב למרובע הגון מהתבנית הזו. ואתם יודעים מה מגניב? אפילו הקלוריות לא בשמיים. 

למתכון: לזניה גבינות ופטריות

פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום (צילום: דניאל לילה, תנובה)
פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום. לא שמנת ולא שמן זית | צילום: דניאל לילה, תנובה

פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום

את המנה הזו אנחנו אוהבים כי למרות שהיא יפה ומרשימה ונראית משביעה לכל הדעות - היא יחסית קלילה, ולא מכילה לא שמנת ולא תועפות של שמן זית. לבו של הרוטב הוא שוב זוקיני שאודה במעט חמאה, והועשר בעוד טעמים ירוקים מקסימים.

למתכון: פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום

פסטה בשמנת ופטריות

כשחושבים על פסטה חגיגית לשבועות, זו המנה שמדמיינים: צחה, שמנתית, בהירה ומשובצת פטריות. אז אם אתם מחפשים את הקלאסיקה, זה המתכון בשבילכם: בצל, הרבה שמנת מתוקה, שני סוגי פטריות ופרמזן להגשה. וכל זה כמובן על פסטה מאורכת חמימה שזה עתה יצאה מהסיר. ככה עושים את זה כמו שצריך.

למתכון: פסטה בשמנת ופטריות

פסטה בשמנת ופטריות, טעימא (צילום: עודד קרני)
פסטה ברוטב שמנת ופטריות. עם זה מתחילים | צילום: עודד קרני

פסטה ברוטב שמנת וארטישוק

עדיין בגזרת הפסטות בשמנת - הרשו לנו להציג בפניכם את המתכון הבא, שהוא כאילו פשוט, אבל למעשה טומן בחובו טעמים שלא כולם יודעים עד כמה הם עובדים טוב ביחד. פסטה יש? יש. שמנת? יש. יופי, עכשיו הוסיפו אפונה עדינה ותחתיות ארטישוק (אין צורך לקלוף ארטישוקים טריים חלילה, גם אנחנו הכנו מקפוא), ערבבו עם קצת גבינה בולגרית, ותגלו מנה שתלווה אתכם עוד הרבה שנים. רוצים את הגרסה הפחות משמינה? פשוט תוותרו על השמנת.

למתכון: פסטה ברוטב שמנת וארטישוק

פסטה ברוטב שמנת וארטישוקים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פסטה, שמנת, אפונה עדינה ותחתיות ארטישוק. יופי של שילוב | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל


>> עוד 5 מתכונים מצוינים לפסטה, אחד לכל מצברוח

פסטה ברוטב שמנת ומיץ גזר

רוצים להכין פסטה מיוחדת באמת? המתכון הבא, של איילת לטוביץ' המעולה, הוא משהו אחר מכל מתכון פסטה שחשבתם עליו עד היום. 3 מרכיבים בלבד יש ברוטב הזה (לא כולל תיבול) - ואחד מהם הוא מיץ גזר. כן כן, מה ששמעתם. מחממים ביחד שמנת מתוקה עם מיץ גזר וכמות נאה של שום, ומקבלים רוטב קרמי כתמתם וטעים להפליא. שווה ניסיון, לא?

למתכון: פסטה ברוטב שמנת ומיץ גזר

פסטה ברוטב שמנת ומיץ גזר (צילום: שחר פליישמן, מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים)
פסטה עם שמנת ומיץ גזר. איילת לטוביץ', הברקת | צילום: שחר פליישמן, מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים

פסטה עם סלמון, כרישה ומסקרפונה

המנה הזו היא מה שנקרא פסטה בסטייל. ראשית, יש בה סלמון, מה שהופך אותה לבשרנית יחסית לאחיה מאכלי השבועות. שנית, יש בה, בנוסף לשמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה ושלישית - היא מאופיינת בניחוחות נעימים של יין לבן וקליפת לימון. בקיצור, אם אתם רוצים להרשים עם הפסטה שלכם - זה המתכון.

למתכון: פסטה עם סלמון, כרישה ומסקרפונה

פסטה עם סלמון, כרישה ומסקרפונה (צילום: דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן)
סלמון, מסקרפונה, יין לבן. פסטה עם כבוד | צילום: דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן


פסטה עם מוצרלה ושני סוגי עגבניות

הפסטה הזו היא כנראה הפסטה הכי פשוטה להכנה עלי אדמות. עד כדי כך שאפשר להפקיד את אחד הילדים על הכנתה, ולהתקדם בינתיים בגזרות האחרות. הרוטב הפשוט להפליא כולל עגבניות שרי ועגבניות צהובות, שמוקפצות בשמן זית עם שום ומלח. מגישים עם כדורי מוצרלה, ומתענגים. מתכון של אביב משה.

למתכון: פסטה עם שני סוגי עגבניות

פסטה של 3 סוגי עגבניות (צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל)
ככה נראית הפסטה הכי קלה בעולם. שווה, לא? | צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל

פשטידת פסטה וגבינות

נכון שאנחנו גולשים כאן לקטגוריית הפשטידות לשבועות, אבל מכיוון שבכל זאת מדובר במנה פסטאית לחלוטין, אנחנו מרשים לעצמנו לחרוג. היופי במתכון הזה - חוץ מזה שהוא מניב פשטידה טעימה רצח - זה שתוך רבע שעה מסיימים את כל העבודה, ואז רק צריך להמתין שהתנור יעשה את שלו. אז מה יש לנו כאן? קשקבל, פרמזן, גבינה צהובה וכמובן שמנת מתוקה, וגם שום, עגבניות ותימין, בשביל התיבול. 

למתכון: פשטידת פסטה וגבינות

פשטידת פסטה - אחרי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פשטידת פסטה עם ים של גבינות. רק רבע שעה עבודה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פסטה פטריות אפויה

את המתכון הזה קיבלנו ממסעדת לולו, והוא הרחיב את אופקי הפסטה שלנו לכיוון חדש. ההתחלה מוכרת ממתכונים אחרים: מכינים רוטב (טעים למות) של פטריות, בצל ויין לבן, מוסיפים שמנת מתוקה, מבשלים לקבלת רוטב סמיך ומוסיפים למחבת את הפסטה (רצוי מסוג פפדרלה) המבושלת. עכשיו מגיע השוס האמיתי: את המחבת מכניסים, כמו שהיא, לתנור לאפייה קצרה, ואז פותחים מלמעלה ביצה ואופים עוד דקה. התוצאה: מנה מושחתת מאין כמוה, שעושה טוב טוב על הלב.

למתכון: פסטה פטריות אפויה

פסטה פטריות אפוייה (צילום: לולו קיטשן אנד בר)
פסטה פטריות אפויה. שחיתות אמיתית | צילום: לולו קיטשן אנד בר

קנלוני גבינות ותירס

מתכון של דליה אלחדף, בוגרת "מאסטר שף". בפנים תערובת של תירס וגבינות, בחוץ רוטב בשמל. פשוט מהמם.

למתכון: קנלוני גבינות ותירס

סלט פסטה עם פלפלים קלויים ופטה

את המתכון הזה קיבלנו ממשה בראל, האבא של פסטה דלה קזה וסמכות גדולה בתחום הפסטה בארץ. מדובר בסלט פסטה קר וטעים, עמוס בהפתעות שעושות כיף בפה: פלפלים קלויים, פטה, שום, הרבה פטרוזיליה, ומעל הכל רוטב מעלף של בלסמי ושמן זית. סלט, אבל מדוגם.

למתכון: סלט פסטה עם פלפלים קלויים, שום ופטה

פסטה בסיר אחד, ענת אלישע (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
פסטה בסיר אחד, ענת אלישע | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

פסטה מוקרמת בסיר אחד

ואחרונה חביבה: פסטה בסיר אחד של ענת אלישע, שבזמן שהיא תחסוך לכם תוכלו להכין עוגת גבינה מושקעת במיוחד.

למתכון: פסטה מוקרמת בסיר אחד

_OBJ

חג שמח!