לחם גבינות של מיקי שמו (צילום: דן פרץ, mako אוכל)
שווה במיוחד. לחם מחמצת עם גבינות ואגוזים | צילום: דן פרץ, mako אוכל

לחם גבינות ואגוזים טעים כמו שהוא נשמע

המרכיבים ל-3 כיכרות עגולות:  

לבצק מקדים:
400 גרם קמח (3 כוסות פחות שתי כפות)
240 מ"ל מים (כוס)
2 גרם שמרים טריים

לבצק גבינות: 
1 ק"ג קמח לחם, פחות כוס
1 כוס קמח שיפון
1 כף שמרים טריים
300 גרם בצק מקדים
2 כפות סוכר
2 כוסות מים
50 גרם חמאה
רבע כוס שמן אגוזים
1 כף מלח
200 גרם גבינת גאודה, חתוכה לקוביות קטנות
100-200 גרם פרמזן מגוררת
1 כוס אגוזי מלך שבורים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק המקדים: מערבבים את 3 המצרכים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון או מגבת ומשאירים 12 שעות בטמפרטורת החדר. לוקחים מחצית מכמות הבצק ומוסיפים לשאר מרכיבי מתכון לחם הגבינות.

1. מכינים את הבצק: לשים כ-3 דקות במהירות איטית את כל החומרים למעט המלח, הגבינות והאגוזים, מעבירים למהירות בינונית ולשים עוד 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים דקה, ובסוף מוסיפים את הגבינות והאגוזים ולשים דקה נוספת (סה"כ 10 דקות של לישה). מעבירים לקערה מקומחת, מכסים במגבת מטבח ומשאירים לנוח במשך שעה.

2. מחלקים ומעצבים: מחלקים את הבצק ל–3 חלקים שווים. מעצבים כל כדור לכיכר עגולה או מלבנית. מתפיחים כשעה ואופים בחום גבוה של 220 מעלות במשך כ-30 דקות.

פוקצ'ת גבינות ושומשום (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
פוקצ'ת גבינות ושומשום. שלום יפים | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

פוקצ'ת גבינות ושומשום - פשטות מנצחת 

המרכיבים ל-3 פוקצ'ות:
400 גרם (3/4 2) קמח לחם
240 מ"ל (כוס) מים פושרים
5 גרם (כפית) שמרים טריים
10 גרם מלח ים אטלנטי
20 גרם ( 1/2 1 כפות) שמן זית

לגבינות: 
9 מטבעות גבינת עזים (קונים בגליל וחותכים למטבעות)
125 גרם גבינת ברי
30 גרם גבינת רוקפור
30 גרם גבינת מוצרלה

לציפוי:
שומשום לבן

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות איטית קמח ומים כ-5 דקות עד לקבלת בצק. עוצרים את פעולת המיקסר, מכסים את הבצק במגבת לחה ונותנים לו לנוח כחצי שעה בקערת המיקסר.

2. כעבור חצי שעה, מוסיפים את השמרים וממשיכים בפעולת המיקסר כ-7 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ושמן הזית, ומערבבים דקה נוספת עד שהם נבלעים בתערובת. הבצק יוצא רך ומעט דביק.

3. מתפיחים כשעה בקערה מכוסה במגבת לחה. לאחר פעולת ההתפחה, מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים ומכדררים אותם לכדורים או לגלילים.

4. מפזרים מעט קמח על גבי שולחן העבודה. לוקחים כל כדור, מניחים על גבי משטח העבודה, מרדדים אותו למלבן ומניחים עליו גבינות (כ-2-3 מטבעות גבינת עזים, מעט ברי, רוקפור ומוצרלה) ומפזרים מעל מעט שומשום לבן.

5. מחממים את התנור לחום של 220-230 מעלות. מתפיחים את הפוקאצ'ות כחצי שעה ואופים 12-10 דקות. בגמר האפייה מברישים במעט שמן זית מסביב ומגישים.

מאפה גבינות ופלפלים אדומים (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
מאפה גבינות ופלפלים אדומים. מקצרים תהליכים עם בצק קנוי | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

מאפה גבינות ופלפלים אדומים פריך מבחוץ ויפה מבפנים 

המרכיבים (ל-2 מאפים):
לבצק:
1 חבילה בצק עלים, מופשרת

למלית הגבינה:
3 פלפלים אדומים בינוניים (כל פלפל מחולק ל-4 חלקים)
שמן זית
מלח גס
75 גרם גבינת בולגרית, מפוררת גס
250 גרם גבינה כחושה (טוב טעם, תבור, כנען, טבורוג וכו')
מלח לפי הטעם (זהירות, הבולגרית מלוחה)
ביצה במידה XL
25 גרם חמאה, מומסת

לציפוי:
ביצה טרופה להברשה
1/2 כוס תערובת שומשום: לבן, מלא ושחור

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפלפלים: מחממים תנור לחום 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הפלפלים המחולקים ל-4 על גבי התבנית, מזלפים מעט שמן זית ומלח גס ואופים כ-10 דקות. מצננים (ניתן לפזר 2-3 ענפי תימין בין הפלפלים על מנת להעשיר את טעמם).

2. פותחים את בצק העלים הקנוי וחוצים אותו לשני מלבנים בגודל 20X30 ס"מ. חותכים כל מלבן שוב לגודל 30X10 ס"מ.

3. מערבבים את כל מרכיבי מלית הגבינה יחד ומחלקים אותה לשניים.

4. מורחים כל מלבן (צר, של 10X30) במחצית מלית הגבינה ועליה את הפלפלים האפויים. משאירים שוליים, שאותם מורחים בביצה. 

5. מחוררים בעזרת מזלג את 2 מלבני הבצק שנשארו, ומניחים כל אחד מהם מעל הבצק עם המלית והפלפלים. מהדקים היטב עם האצבעות. 

7. מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעל את תערובת השומשום.

8. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, 20-25 דקות עד להזהבה.

טירמיסו מסורתי (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
טירמיסו. אפילו שניים כאלו | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

הטירמיסו השווה ביקום 

המרכיבים (ל-2 עוגות מאורכות):
לביסקוויט:
4 ביצים בגודל L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
כפית תמצית וניל אמיתית
105 גרם (3/4 כוס) קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כף שמן קנולה

לקרם גבינה:
500 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
50 מ"ל (1/4 כוס פחות כף) אמרטו

להרטבת הביסקוויט:
3-4 כוסות אספרסו ארוך

לקישוט:
אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1. מכינים את הביסקוויט: מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל בקערת מיקסר כ-7 דקות במהירות בינונית לקצף תפוח ובהיר. מקפלים פנימה בעזרת מרית קמח, אבקת אפייה ומלח, ולבסוף מוסיפים את השמן. מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה, יוצקים את בלילת הביסקוויט לתבנית ומחליקים את פניה. 

2. אופים כ-7 דקות בחום 200 מעלות, בתנור שחומם מראש. מקררים ומחלקים ל-4 חלקים מאורכים. 

3. מכינים את קרם הגבינה: מקציפים את כל המצרכים לקציפה תפוחה ויציבה. מחלקים את התערובת ל-2.

4. מרכיבים ומגישים: מניחים בתחתית התבנית ביסקוויט וטובלים אותו במעט אספרסו. מעליו מניחים 1/2 מכמות תערובת הגבינה שחולקה ל-2. מעל קרם הגבינה מניחים ביסקוויט נוסף טבול באספרסו ומעל את יתרת קרם הגבינה. מפזרים מעל קקאו. מקררים לפני ההגשה.

הערה: מומלץ להרכיב את העוגה בתוך תבנית אינגליש קייק (מספר 3, באורך 30 ס"מ), להקפיא ולחלץ לכלי הגשה.

ספרו לנו עם מי אתם עושים את הגד, ותוכלו לזכות בחופשה חלומית!

>> לכל המתכונים לשבועות