אנחנו אוהבים פשטידות, באמת. למעשה, אנחנו מחכים לשבועות רק כדי שנוכל לצרוך עוד ועוד מהן, בלי להרגיש צורך ללוות אותן בבשר (טוב נו, אותן וגם בלינצ'ס). ובכל זאת, בשביל להרים שולחן שבועות לתפארת - צריך יותר מזה. צריך גם איזה מאפה ממשפחת המאפינס, אולי איזה לחם שאף אחד לא טעם כמוהו, וגם מאפי פילו אישיים יכולים לתת יופי של עבודה. כל זאת ועוד - ממש כאן.

בואיקוס

לא משנה מה אתם מכינים לארוחת שבועות, אנחנו תמיד מרגישים שבואיקוס - או בשמם הגנרי "לחמניות גבינה" - הם סוג של מאסט בארוחה כזו (אלא אם כן אתם מחפים על היעדרם במאפינס הולמים, הצעות בהמשך). המתכון למטה הוא של רות סירקיס מתוך ספר מתכוני הבראנץ' שלה שיצא השנה, שמבטיח מתכונים מפנקים שמתאימים במיוחד לאירוח. בואיקוס - לחמניות גבינה עגלגלות ויפות שמתאימות ביותר לשולחן שבועות. 

למתכון: בואיקוס - לחמניות בלקניות

בואיקוס – לחמניות בלקניות  (צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים)
בואיקוס – לחמניות בלקניות | צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים

והנה עוד מתכון מתוך הספר "סיפור בולגרי", עם גבינה לבנה, בולגרית וקשקבל.

למתכון: בואיקוס

לחמניות גבינה בואיקוס (צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים)
לחמניות גבינה בואיקוס | צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים

לחמניות חמאת שום ומוצרלה

לחמניות בייגלה ירושלמי ממולאות חמאת שום ומוצרלה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.

למתכון: לחמניות בייגלה עם חמאת שום ומוצרלה

לחמניות בייגלה עם חמאת שום ומוצרלה (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
לחמניות בייגלה עם חמאת שום ומוצרלה | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

בויוס

אין כמו שבועות כדי להרוויח תהילת בשלנים משקיענים, ומה יקנה לכם את המעמד הנכסף יותר מבויוס תוצרת בית פרום סקרץ'?

למתכון: בויוס (בורקס) מנגולד וגבינות

בויוס מנגולד וגבינות (צילום: נופר צור, mako אוכל)
בויוס מנגולד וגבינות | צילום: נופר צור, mako אוכל

קיש בצל וכרישה

חג הקישים, והנה קיש שמשלב כרישה ובצלים מטוגנים ורכים עם גבינות, ומעוטר בקראמבל שזוף וחתיכי. לא מספיק? הקמח הוא קמח מלא. 

למתכון: קיש בצל וכרישה מקמח מלא

טארט בצל וקראמבל מלוח מקמח מלא - תקריב (צילום: נופר צור, mako אוכל)
תתקרב אלינו עוד קצת | צילום: נופר צור, mako אוכל

בורקס גבינה משולשים

מאז שאימצנו את המתכון המעולה הזה אנחנו מכינים בורקס לא מעט בשבתות, ומתקשים מאוד להתאפק שהחמודים האלה יתקררו כדי שנוכל להכניס אליהם ביצה ומלפפון חמוץ. 

למתכון: בורקס גבינה כמו בדוכנים

בורקס גבינה כמו בדוכנים (צילום: נופר צור, mako אוכל)
בורקס גבינה כמו בדוכנים | צילום: נופר צור, mako אוכל

בורקיטס חציל וגבינות

ובניגוד לבורקס מלמעלה, כאן אנחנו מכינים לבד את הבצק הפריך של הבוריקטס וגם קולים בעצמנו את החציל למלית. התוצאה שווה את העבודה, תאמינו לנו. 

למתכון: בורקיטס גדולים עם חציל וגבינות

בורקיטס גדולים עם חציל וגבינות (צילום: נופר צור, mako אוכל)
בורקיטס גדולים עם חציל וגבינות | צילום: נופר צור, mako אוכל

משולשי פילו עם פטה ודבש

חמישה מרכיבים - דפי פילו (שהעברתם למקרר ערב קודם), גבינת פטה טובה, שמן זית, שומשום ודבש. את כל זה מקפלים למשולשים פריכים והכנתם חטיף מושלם לחג. 

למתכון: מעטפות פילו בגבינת פטה ודבש

מעטפות פילו בגבינת פטה ודבש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מעטפות פילו בגבינת פטה ודבש | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

בורקס ענק

למרבה השמחה, החבר'ה מבורקס ליאון נידבו לנו את המתכון שלהם לצ'וקור - בורקס פילו עצום בגודלו, שיכול להשביע משפחה שלמה. בחוץ פילו פריך וטעים, בפנים תערובת של גבינות ותרד. והכל יפה ומגרה שזה לא ייאמן.

למתכון: בורקס ענק

צ'וקור פילו במילוי גבינה ותרד טרי (צילום: יולה זובריצקי, מאפה ליאון)
צ'וקור - שבלול פילו ענק. שווה! | צילום: יולה זובריצקי, מאפה ליאון

מאפי גבינה אישיים

המתכון המלוח שיוציא אתכם אופים מוכשרים, באמת במינימום מאמץ. הלוק - של מאפינס, המרקם - של פחזניות, הטעם פצצה והעבודה? כלום בפיתה.

למתכון: מאפי גבינה אישיים

פופאוברס עם גבינת רוקפור (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מאפי גבינה אישיים. כל השלבים מצולמים! | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פיצה ביאנקה

שבועות הוא הזדמנות מעולה לעשות כבוד לפיצות הלבנות - אלה שאינן מרוחות ברוטב עגבניות אבל מתהדרות בתוספות מקסימות וטעימות לא פחות. במתכון הזה, של שי ברנדס, יש כל מיני גבינות, וגם ריקוטה משודרגת שמכינים לגמרי לבד.

>> למתכון: פיצה ביאנקה

מקלות זיתים וגבינות של לחמים

לא כל אחד בנוי לאפייה ביתית של המקלות האלה - מדובר במתכון מורכב יחסית - אבל מי שיחליט ללכת על זה צפוי לגעת בשמיים. מנת הדגל של מאפיית לחמים המצוינת - בצק שמרים, זיתים בשני צבעים והרבה גבינה - עכשיו אצלכם בבית. שווה בטירוף.

למתכון: מקלות זיתים וגבינות של לחמים

>> והנה מתכונים לארוחת שבועות שלמה

מקלות זיתים באדיבות מאפיית לחמים (צילום: דניאל לילה)
מקלות זיתים. אפשר להכין כאלה בבית! | צילום: דניאל לילה

כרובית אפויה בבשמל

ומכאן למתכון הכי פשוט בספר - כרובית עם רוטב קרמי של חמאה, חלב, קמח ותבלינים. מתכון של מסעדת הום-מייד, שאפשר להרחיב גם לירקות אחרים. ההצלחה מובטחת.

למתכון: כרובית אפויה בבשמל

כרובית אפויה בבשמל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
כרובית בבשמל. תבואי כל יום | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור


לחם גבינות ושום נתלש

אוהבים לחם שום? אם כן, אתם צפויים ליפול שדודים לרגלי המתכון הזה, של חן שוקרון שלנו. מדובר בהמצאה ששווה את משקלה בזהב: מעין כיכר של לחם גבינות ועשבי תיבול, שנתלשת לפרוסות אישיות דקות וריחניות. כיכר אחת כזו על השולחן, ואתם זוכים באות המארחים המוצלחים לכל חייכם.

למתכון: לחם גבינות ושום נתלש

לחם גבינות ושום נתלש - תלוש (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
לחם גבינות ושום נתלש. כוכב הארוחה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל


והנה גרסה נוספת, אחת שלא דורשת התפחות וגם לא לישה, אבל יוצרת רכה רכה. 

למתכון: לחם שום בחמישה מרכיבים

לחם שום בחמישה מרכיבים (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
לחם שום בחמישה מרכיבים | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

מאפה תרד וגבינות

והנה עוד מתכון של חן שוקרון, אבל הפעם מהפשוטים. שתי שכבות של בצק עלים, וביניהן תערובת טעימה של תרד, בצל מטוגן וגבינות (אנחנו הכנו עם קשקבל ופטה, אתם יכולים לעבוד עם מה שאתם הכי אוהבים). רבע שעה עבודה - ואת השאר עושה התנור.

למתכון: מאפה תרד וגבינות

מאפה תרד וגבינות (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מאפה תרד וגבינות. פשוט פשוט | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מאפינס פטריות ושמנת חמוצה

את המתכון הזה שווה לכם לשמור לימים שבהם העצלנות תוקפת, ואתם בכל זאת רוצים להגיש משהו מזין וטעים לארוחת הערב. מטגנים בצל ופטריות, מערבבים עם עוד כמה חומרים בסיסיים, ולתנור.

למתכון: מאפינס פטריות ושמנת חמוצה

>> והנה המאפינס פטריות של בני סיידא

>> ויש כמובן את המאפינס הממולאים של אביבה

מאפינס גבינות ופלפל קלוי

עוד סוג של מאפינס, שהם גם פשוטים להכנה וגם ייצוגיים להפליא. יש לנו כאן קוטג', פטה ופלפלים קלויים, שאפשר להכין לבד או לקנות בצנצנת - זה יוצא טעים כך או כך. שוחרי הבריאות ישמחו למצוא במתכון גם שיבולת שועל.

למתכון: מאפינס גבינות ופלפל קלוי

מאפינס פלפלים קלויים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מאפינס גבינות ופלפל קלוי. אפשר לקנות את הפלפל, לא צריך להכין | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

סמבוסק גבינות

קחו בצק שמרים בסיסי, קרצו ממנו עיגולים ומלאו בתערובת הכי פשוטה שיש של גבינה צהובה מגוררת ובולגרית. קצת על המחבת, קצת בתנור, והתוצאה - סמבוסק פשוט מושלם, שייגרום לכם לא להסתפק עוד בזה הקנוי.

למתכון: סמבוסק גבינות

בורקס פילו עם תרד וגבינות

פשוט בטירוף, טעים בשגעונות והמלית יכלוה להכיל איזו תערובת גבינות שתעדיפו. קל לאללה, רק לדאוג לבצק פילו מופשר.

למתכון: רולדות בורקס פילו עם תרד וגבינות

לא נורא אם קצת נסדק (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
לא נורא אם קצת נסדק | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות

במתכון הזה אין גבינות, ובכל זאת אנחנו מוצאים אותו מתאים פיקס לשולחן שבועות. יש בו פילו, שהוא הבצק האידיאלי למאפים מהסוג הזה, ובתוכו תערובת של פירה עם פטריות ובצל מטוגן. פשוט ומצוין. הקרדיט ליהולמה לוי מביסטרון יהלומה בשוק לוינסקי.

למתכון: מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות

עלי פילו ממולאים תפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות. אויש זה טעים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל


כל המתכונים לשבועות