>> כל המתכונים הכי שווים לשבועות 2013

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות (צילום: פיית המשאלות25, מטבחה של פייה)
פשטידת תפוחי אדמה ופטריות. מגררים, מערבבים ואופים | צילום: פיית המשאלות25, מטבחה של פייה

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות

מתכון של דייאנה צ'יבוטרו, מטבחה של פייה

המרכיבים (לתבנית חד פעמית סטנדרטית):
4 תפוחי אדמה, קלופים
1 סלסלת פטריות טריות (אני השתמשתי בשמפניון ופורטבלו), חתוכות לפרוסות דקות
1/4 כוס שמיר קצוץ
1/2 חבילת גבינה לבנה
4 פרוסות גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מגרדים דק את תפוחי האדמה על פומפייה.

2. שמים את תפוחי האדמה בקערה ושוטפים במים פעם אחת. מנקזים היטב מנוזלים, ומוסיפים את כל יתר המרכיבים.

3. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170, עד שהחלק העליון שחום ופריך כ-45-50 דקות.

פשטידת כרשה וגבינות (צילום: peporain, הבלוג של peporain)
פשטידת כרשה וגבינות. פשוטה וטעימה | צילום: peporain, הבלוג של peporain

פשטידת כרשה וגבינות

מתכון של peporain, מהבלוג של peporain

המרכיבים:
2 גבעולי כרשה, לשטוף ולפרוס לטבעות (כולל החלק הירוק)
שמן זית לטיגון
3 ביצים
200 גרם יוגורט לבן
3 כפות פירורי לחם
כ-200 גרם גבינה צהובה מגוררת
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס, תימין

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת כמה כפות שמן זית ומטגנים את הכרשה עד להזהבה.

2. מערבבים את שאר המרכיבים בקערה, ומוסיפים את הכרשה.

3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-35-40 דקות.

קיש ברוקולי וגבינות

מתכון של talsade39, עקרת בית נואשת

המרכיבים:
לקלתית:
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
150 גרם מחמאה חתוכה לקוביות
3 כפות מים קרים
2 כפות גדושות פרמזן (לא חובה אך משדרג!)

לבלילה:
1 ראש ברוקולי בינוני (אפשר גם להשתמש בקפוא)
180 גרם גבינה בולגרית
1 בצל קצוץ
1/2 כפית אבקת אפייה
 
1 שמנת לבישול 15%
3 ביצים
1 גבינת סקי 250 גרם
כף קמח
תבלינים: מלח, פלפל ומעט אבקת שום
מעט גבינה צהובה מגוררת לציפוי

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.

2. מניחים בקערה את כל חומרי הקלתית. מתחילים ללוש עד שהבצק מתחיל להתאחד, אך נהזרים לא לעבד את הבצק יתר על המידה, כדי לא לפגוע במרקם שלו. מעבדים את הבצק לכדור, מניחים בקערה ומעבירים למקרר ללפחות חצי שעת מנוחה.

3. פורסים נייר אפייה עם מעט קמח על השיש ועליו מניחים את הבצק. מרדדים לעיגול קצת גדול יותר מגודל התבנית, מפרידים את הבצק מנייר האפייה ומניחים אותו על התבנית. מצמידים את הבצק לדפנות וחותכים את העודפים. מנקבים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לתנור למשך 15 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור ושמים בצד למנוחה עד המילוי.

4. מבשלים ברוקולי במים רותחים עד ריכוך חלקי, מסננים היטב, מפרידים לפרחים ומפזרים על הקלתית. חשוב לסנן היטב כדי לא להרטיב את הקלתית. קוצצים בצל, מטגנים אותו עד הזהבה ומניחים בצד לקירור.

5. חותכים את הגבינה הבולגרית לפרוסות עבות ומניחים אותן מעל הברוקולי.

6. טורפים היטב את כל חומרי הבלילה חוץ מהגבינה הצהובה. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.

7. יוצקים את התערובת מעל הברוקולי והבולגרית ומפזרים מעל הכל גבינה צהובה מגוררת. אופים במשך 45 דקות עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. מומלץ להגיש עם סלט ירוק בצד.

פשטידת תירס ופטריות (צילום: אמא אדמה6, מהשמנמנה באהבה)
פשטידת תירס ופטריות. עוד מתכון מנצח בפשטותו | צילום: אמא אדמה6, מהשמנמנה באהבה

פשטידת תירס ופטריות

מתכון של אמא אדמה6, מהשמנמנה באהבה

המרכיבים:
1 קופסת שימורי תירס (מסוננת מנוזלים), או תירס קפוא ומופשר
1 קופסת שימורי פטריות פרוסות (מסוננת מנוזלים), או פטריות טריות פרוסות
1/2 קופסת קוטג'
1/2 כוס חלב
3 ביצים
3 כפות שמן
3 כפות קמח
1 כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל
עשבי תיבול לפי הטעם, כמו שמיר או פטרוזיליה 
פירורי לחם
150 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים (למעט הגבינה הצהובה) לבלילה אחידה.

2. משמנים את התבנית והדפנות במעט שמן, ומרפדים אותה (וגם את הדפנות) בפירורי לחם. 

3. שופכים את הבלילה לתבנית ומפזרים גבינה צהובה מעל. 

4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהפשטידה משחימה. 

קיש תירס ועשבי תיבול (צילום: דנה 20, משהו טוב)
קיש תירס ועשבי תיבול. קיצי וטעים | צילום: דנה 20, משהו טוב

קיש תירס ועשבי תיבול

מתכון של דנה 20, משהו טוב

המרכיבים (לתבנית פאי בקוטר 24-26 ס"מ):
לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
140 גרם (1 כוס) קמח
1/3 כוס (40 גרם) קורנפלור
1 חלמון
1/2 כפית מלח
1/2 1 כפות מי קרח

למלית:
3 ביצים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1/2 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים: אורגנו, רוזמרין, קורנית, נענע, מרווה, זעתר
1 כוס גרגרי תירס מוכנים לאכילה (משימורים או מקלחים)
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים בהפסקות (פולסים), בכל פעם לכמה שניות, עד שהמרכיבים מתלכדים לגוש בצק. מוציאים ומעבדים כמה שניות לכדור בצק אחיד.

2. משמנים את התבנית ומשטחים בתוכה את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מהדקים היטב לבסיס ולדפנות וחותכים עודפי בצק. שומרים במקרר עד לשימוש.

3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

4. מניחים בקערה את הביצים והשמנת המתוקה, וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את עשבי התיבול והגבינה הצהובה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מפזרים את גרגרי התירס בצורה אחידה על גבי הבצק ויוצקים מעל את המלית. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומעט מזהיבה. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

* כל המתכונים בכתבה באדיבות הבלוגריות של תפוז

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> טעימא: סלט בטטות ובוטנים
>> עוף אפוי בציפוי ביסלי