1 בוחשים יחד (רצוי בקערת מערבל) דבש, סוכר, שמן וביצים.
2 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם התבלינים ומוסיפים בהדרגה לתערובת הרטובה. בוחשים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. (התבלינים מעשירים מאוד את טעמה של העוגה אבל מי שלא אוהב תבלין כזה או אחר – יכול בהחלט לוותר ועדיין תתקבל עוגה מצויינת!)
3 מוסיפים את התה, התפוח המגורר והאגוזים ומערבבים מעט עד שהאגוזים והתפוח מפוזרים בתערובת באופן אחיד.
4 מחממים תנור ל-175 מעלות.
5 יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת. (לעוגה בתבנית עגולה עם חור – יש לכפול את הכמויות).
5 אופים כשעה בתנור שחומם מראש.
6 מצננים, מחלצים מהתבנית, מניחים על צלחת הגשה חגיגית ומגישים.
* טיפ חשוב: עוגת דבש שומרת על טריותה היטב (בזכות הדבש). אין כל בעיה (ואפילו כדאי) להכין את העוגה יומיים-שלושה מראש ולשמור במקרר בכלי אטום היטב. כשעה לפני ההגשה להוציא מהמקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה