מאפינס תפוחים טבעוניים מקמח כוסמין מלאמתכננים להפציץ בהרבה אוכל טוב בארוחת ראש השנה הבאה עלינו לטובה? ההצעה שלנו: כסת"חו עם מאפינס סופר-בריאים לקינוח. וכן, ברור שהם גם טעימים בטירוף, אחרת לא היינו מעיזים להציע
צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"
|
המצרכים :ל-16 מאפינס:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור על טורבו ל-165-170 מעלות. מערבבים את החלב והחומץ בקערה ומוסיפים רסק תפוחים ושמן זית. 2 בקערה נפרדת מערבבים במטרפה את הקמח, הסוכר, הקינמון, המלח ואבקת האפייה. 3 מאחדים בין שתי התערובות. 4 מוסיפים את האגוזים ותפוחי העץ ומערבבים רק עד לאיחוד. 5 מעבירים לתבניות מאפינס משומנות או מרופדות בעטרות נייר, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 10-15 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא עם מעט פירורים. * המתכון באדיבות, קונדיטורית אריאל ברי בן חמו מהבלוג בריאלי - אופים בריא יותר * אפשר להכין את המתכון גם בשתי תבניות אינגליש קייק. במקרה כזה האפייה תהיה מעט יותר ארוכה. |