עד 50

ספיישל רזרב שרדונה 2013, יקבי ברקן

special_reserve_chardonnay (צילום: אייל קרן,  יחסי ציבור )
ספיישל רזרב שרדונה 2013, יקבי ברקן | צילום: אייל קרן, יחסי ציבור

קווים לדמותו: יין לבן יבש זני, משמע מורכב כולו מענבי שרדונה מכרמים באזור הגליל העליון והרי ירושלים. שייך לסדרת ספיישל רזרב של ברקן. לפי היקב, מטרת הסדרה היא להציג יינות שמצליחים לשדך בצורה אידיאלית זני ענבים אהובים מהעולם לאזורי הגידול השונים של הארץ. בדרך לבקבוק בילה היין שישה חודשים בחביות עץ צרפתיות ביחד עם משקעי השמרים, מהלך שנועד לתת ליין הסופי מרקם סמיך וטעם עשיר יותר. 

כשטועמים: חדי האף שביניכם ישימו לב לריחות של אפרסקים ולימון (וגם אם לא, תגידו שאתם שמים לב לפרחי הדרים כדי לצאת מבינים). מלבד הארומות יש לו חמיצות טובה, מרקם עשיר.
בשולחן החג למזוג ליד: גפילטע פיש וכבד קצוץ. להגיש קר.

מחיר: בדרך כלל  65 ש"ח, במבצעי החג 2 ב- 100 ש"ח.

מרום גליל קברנה סוביניון 2013, יקב סגל

סגל מרום גליל קברנה סוביניון (צילום: אייל קרן,  יחסי ציבור )
מרום גליל קברנה סוביניון 2013, יקב סגל | צילום: אייל קרן, יחסי ציבור

קווים לדמותו: יין אדום יבש 100% זני שכמו ששמו מציע, מגיע מכרמים באזור הגליל - בעמק קדש והר גודרים ליתר דיוק. יינות הסדרה עוברים השריית קליפות ארוכה, שזה בשביל האזרח הפשוט אומר שהשאירו את הקליפות, שמכילות את האלמנטים שנותנים את הצבע, הטעם והרבה מהאופי ליין ביחד עם היין זמן רב יותר – מהלך שנועד למצות את מלוא הפוטנציאל של הפרי. לאחר מכן הועבר לחביות מספר חודשים להתבגרות וספיגת ריחות מעושנים.

כשטועמים: יין בעל גוף בינוני, כלומר יש לו נוכחות בפה אבל היא לא בומבסטית, ריחות וטעמים שאולי יזכירו לכם שזיפים ודובדבנים ותחושה מעושנת קלילה.
בשולחן החג למזוג ליד: קציצות מתובלנות או עוף ממולא. כדאי לפתוח את היין שעה לפני הארוחה כדי שיתאוורר מעט.

מחיר: בדרך כלל כ- 45 ש"ח, במבצעי החג כ- 35 ש"ח.

50-100

 ספיישל רזרב פטי ורדו 2010, יקבי ברקן

 

patit verdot SR10 (צילום: אייל קרן,  יחסי ציבור )
ספיישל רזרב פטי ורדו 2010, יקבי ברקן | צילום: אייל קרן, יחסי ציבור

קווים לדמותו: יין אדום יבש מהזן פטי ורדו – זן שמקורו בחבל היין היוקרתי בורדו בצרפת, שבשנים האחרונות מקבל יותר ויותר תשומת לב כשחקן מרכזי (בדרך כלל הוא גלגל שלישי לקברנה סוביניון ולמרלו). הענבים ליין זה הגיעו מהגליל העליון ואחרי שהפכו אותם ליין הם הועברו ליישון והתבגרות של 18 חודשים בחבית – מהלך שגם 'מרגיע' את היין וגם מוסיף לו ארומות וטעמים שמגיעים ישירות מן החבית.

כשטועמים: חדי האף מביניכם עשויים לזהות בין שלל הריחות הרגילים של יין גם עשבי תיבול כמו נענע ומרווה ותבלינים כמו קקאו וקינמון. הוא בעל גוף מלא ותחושה יותר 'פרועה' מיינות קברנה סוביניון ומרלו סטנדרטים.
בשולחן החג למזוג ליד: יין מעולה לבשר טלה, בעיקר לתבשילים ארוכים.

מחיר: בדרך כלל 75 ש"ח, מבצעי החג 2 ב- 130 ש"ח.

 

רכסים כרם בן זמרה שרדונה 2013 UNOAKED, יקבי סגל


אין תמונה
רכסים כרם בן זמרה שרדונה UNOAKED 2013

קווים לדמותו: יין לבן יבש זני חדש מבית יקב סגל, שנשלח היישר לסדרת רכסים, שמציגה יינות מכרמים בודדים להם מיוחסת איכות גבוהה. כמו ששמו מציע, הענבים ליין זה מגיעים מכרם בן זמרה שבגליל, אולי הכרם הפופולרי והמוכר ביותר מבין כרמי ישראל. להכנתו הפכו את הענבים ליין בתסיסה איטית בטמפרטורה של 12 מעלות – מהלך ששומר על רעננות ופירותיות ביינות לבנים. בניגוד לאופן הטיפול המקובל בענבי שרדונה, בחרו ביקב שלא ליישנו בחבית (להלן UNOAKED), וזאת כדי להניב יין קליל יותר.

כשטועמים: יין עמוק ומגוון מאוד עם טעמים וריחות שמתפתחים ומשתנים מרגע המזיגה. מתחיל בלימון ואשכולית, ממשיך בנקטרינה ומשמש, ובסוף יש אפילו רמיזות לליקריץ.
בשולחן החג למזוג ליד: השקעתם בדג גדול וחגיגי? זה היין שילך איתו. להגיש קר.

מחיר: בדרך כלל  כ-89 ש"ח, במבצעי החג שניים ב- 140 ש"ח.

אסמבלאז' ריחן 2011, יקבי ברקן

ריחן 11 (צילום: אייל קרן,  יחסי ציבור )
אסמבלאז' ריחן 2011, יקבי ברקן | צילום: אייל קרן, יחסי ציבור

קווים לדמותו: ממסך אדום יבש, כלומר יין שלהכנתו שולבו מספר זנים שונים, כדי ליצור יין שאוסף את

התכונות הטובות ביותר מכל מרכיב (בלועזית: בלנד). להכנת היין הזה עורבבו יחדיו קברנה סוביניון (55%), מרלו (28%), סירה (5%) ופטי ורדו (12%), שהגיעו ממספר חלקות בגליל העליון, בעיקר באזור כרם עלמה וכרם בן זמרה. לאחר תסיסה ארוכה יושנו המרכיבים השונים 12 חודשים בחביות עץ אלון, כשחצי מהן חדשות – כלומר מעבירות ליין הרבה טעמים של תבלינים ועשן, והחצי השני משומשות, כלומר מעבירות פחות טעמים כאלו. זהו היין הישראלי היחיד שנכנס לרשימת 100 היינות המומלצים לשנת 2013 ע"י המגזין הבינ"ל WINE ENTHUSIAST.

כשטועמים: יין מורכב אך עם זאת סולידי, שידבר לטועמים המנוסים וגם למתחילים. אנחנו זיהינו נוכחות של שוקולד מריר ומרווה ששולבה בטעמי פרי, סיומת ארוכה וגוף מלא.
בשולחן החג למזוג ליד: תבשילי בקר או טלה מכיוון הקליל יותר – כאלו שבושלו ביין לבן או עם פטריות וערמונים.

זכיות ומדליות: אסמבלאז' ריחן בציר 2010 זהו היין הישראלי היחיד שנכנס לרשימת 100 היינות המומלצים לשנת 2013 ע"י המגזין הבינ"ל WINE ENTHUSIAST.

מחיר:  בדרך כלל 89 ש"ח, מבצעי החג 2 ב- 140 ש"ח.

100 ומעלה

אלטיטיוד קברנה סוביניון בציר 2010 720+

altitude 720 (צילום: אייל קרן,  יחסי ציבור )
אלטיטיוד קברנה סוביניון בציר 2010 720+ | צילום: אייל קרן, יחסי ציבור

קווים לדמותו: יין אדום יבש 100% זני מסדרת אלטידיוד של יקבי ברקן, בה נמצאים יינות שגודלו בגבהים שונים, במטרה לגרום לחובבי היין ללמוד כיצד ההבדל בגובה משפיע על היין הסופי. הענבים ליין זה, שהגיעו מנקודת הגובה הגבוהה ביותר מבין אלו שבסדרה, צמחו בכרם הר גודרים שבגליל העליון. אחרי שהגיעו ליקב הם תססו להם לפחות 4 שבועות כדי להפוך ליין, ואז עברו ליישון של 14 חודשים בחביות אלון צרפתיות, רובן חדשות. אחיו הגדול של היין מבציר 2009 זכה במדליית זהב כפולה ובתארים היין הטוב ביותר בקטגוריית המחיר 95-125 ש"ח והיין הכשר הטוב ביותר בתחרות טרה וינו הבינלאומית.

כשטועמים: יין מורכב ועשיר מאוד, לחובבי יינות מהסוג הבומבסטי. יש לו נוכחות עזה של פירות כהים, כלומר שזיף, דובדבן שחור ויש שיטענו אוכמניות, עם תבלינים כמו פלפל שחור ואגוז מוסקט. יש לו גם סיומת ארוכה ונעימה – כלומר הטעם של היין נשאר בפה גם הרבה אחרי שסיימתם ללגום.
בשולחן החג למזוג ליד: מנות עיקריות מהסוג הכבד: רוסטביף, שדרת צלעות טלה, תבשילי בקר ביין אדום או טאג'ינים עשירים בתבלינים ופירות יבשים.

זכיות ומדליות: אחיו הגדול של היין מבציר 2009 זכה במדליית זהב כפולה ובתארים היין הטוב ביותר בקטגוריית המחיר 95-125 ש"ח והיין הכשר הטוב ביותר בתחרות טרה וינו הבינלאומית.

מחיר:  בדרך כלל 120 ש"ח, במבצעי החג ב-100 ש"ח.