תגידו מה שתגידו על האנגלים: חוליגנים, מתורבתים, יבשושיים, הומוריסטיים – יש להם את אחד המאכלים הכי כיפיים: פיש אנד צ'יפס. מנה מטוגנת, שמנונית ומלכלכת, והכי כיף לצרוך אותה בחוץ כמובן, כי למי יש סבלנות לטגן כל כך הרבה ואז עוד לנקות.

הדבר הכי בולט בכיכר רבין בתל אביב בימים לוהטים אלה הוא אוהל הקורונה. שורות של מבוגרים, ילדים, משפחות שלמות מכל האוכלוסייה נעמדים בתור לבדיקה. אפשר לחשוב שמחלקים שם משהו שווה לפי התור. מחזה די עגום לצפות בו בזמן שאוכלים, אבל זה בדיוק מה שעשינו ב"ג'וזף אנד סאנס" ברחוב מלכי ישראל, שמאפשרת תצפית נוחה על מתחם הקורונה הכבר-לא-כל-כך ארעי הזה.

במושגים תל אביביים ג'וזף אנד סאנס היא כבר מסעדונת כמעט ותיקה. היא קיימת קצת יותר מחמש שנים ומספקת בעיקר מנה אחת: פיש אנד צ'יפס. בתפריט ראינו גם "צ'יקן בורגר", אבל מי יאכל עכשיו שניצל עוף במקום שניצל דג בכזה מקום? בתפריט דגים מטוגנים, דגים על הפלנצ'ה, נתחי דג, כמה תוספות וסלטים ומגוון מרשים של בירות. בכל זאת, אווירה אנגלית.

ג'וזף אנד סאנס (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
ג'וזף אנד סאנס | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

החלטנו לנסות מנה מטוגנת ומנה צלויה: פיש אנד צ'יפס (65 שקלים למנה בגודל בינוני מתוך 3 גדלים שמוצעים במקום) ומנת קלמרי ושרימפס על הפלנצ'ה בתוספת סלט קיסר (79 שקלים). כאן לא מתחכמים עם טונה או סלמון שחביבים על הקהל הישראלי, אלא על הקוד הקלאסי. הדג, שמופשר מהקפאה, נותר מספיק עסיסי בתוך בלילה קראנצ'ית טובה (מהזן שמזכיר נאגטס ולא שניצלונים) ונטבל בכמה רטבים מעולים שמכינים כאן וכולם בלי יוצא מן הכלל טעימים ומתאימים למנה: טרטר - מיונז, צלפים, חרדל, חומץ בן יין, לימון, שמיר, שום וקורנישון, ועוד רוטב - רוטב פשוט של שמן זית, שום ולימון. אבל אולי אפילו יותר מהפיש, צ'יפס מעולה ופריך (וכמות גדולה ממנו) שגם הוא הלך מעולה עם המטבלים.

פיש אנד צ'יפס (קוד) (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
פיש אנד צ'יפס (קוד) | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
קלמרי ושרימפס על הפלנצ'ה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
קלמרי ושרימפס על הפלנצ'ה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

מנת פירות ים על הפלנצ'ה הייתה פרשית ומהנה, אולי הבחירה שלנו בסלט קיסר הייתה פחות מוצלחת, אבל אפילו איתה, מדובר באחלה מנה שמדגימה שלא חכמים פה רק בטיגון עמוק. סיימנו אותה כמו פיצוחים וגם לה הוספנו רטבים טובים: איולי צ'יפוטלה עם שום וכוסברה, סלסה ורדה עם כוסברה, פטרוזיליה, גרידת לימון, שמן זית וצ'ילי ורוטב טנדורי הודי עז טעם על בסיס יוגורט. הטענה היחידה שלנו היא שבכזה מחיר היה אפשר לשים קצת פחות סלט וקצת יותר שרימפס.

לסיכום, חוויית אכילה מול אוהל קורונה מלווה בחשש מסוים שלידנו עוברים כאלה שהולכים לצאת חיוביים, אבל הולך ונדמה כי זאת המציאות שלנו, ולמרות שג'וזף אנד סאנס עושים משלוחים, אלה מנות שהכי כיף לאכול על המקום, אם כי המחירים יותר מתאימים למסעדה עם מיזוג, מפות ושירות ופחות לדוכן פיש אנד צ'יפס.

ג'וזף אנד סאנס. מלכי ישראל 10, תל אביב. לא כשר