רשת המזללות עד העצם אקספרס שפשטה את הרגל לפני כמה חודשים ונסגרה, "ניצלה" ברגע האחרון: איש העסקים אייל רודוב רכש את הרשת, והקים על התשתית הקיימת של הסניפים שפעלו עד לא מזמן מותג חדש-ישן: סמאשבורגר עד העצם עם תכנון ל-7 סניפים בתל אביב, כפר סבא, הוד השרון, רמת השרון, רעננה ופתח תקווה.

כשרשת עד העצם אקספרס (הבת השובבה של מסעדת הבשרים עד העצם בהרצליה) רק נכנסה לפעולה היא הייתה חלוצה בתחום וזאת שהביאה את המודל ה"שייק שאקיי" לארץ עם דיינרים בפריסה ארצית שמציעים בורגר איכותי, שתייה בריפיל וכל הכיף הזה. עכשיו היא מנסה לחזור לעניינים עם ריבוט עדכני, שבעזרת אייל לביא (רוקח 73) נבנה לו תפריט שמציג נבחרת המבורגרים ותוספות שמתכתבת עם ההיצע הנוכחי של המבורגריות פופולריות ושואפת לתת פייט.

סמאשבורגר - הוואי סטייל סמאש טרופי (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
סמאשבורגר - הוואי סטייל סמאש טרופי | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור
סמאשבורגר עם גרילד צ'יז (בתוספת תשלום) (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
סמאשבורגר עם גרילד צ'יז (בתוספת תשלום) | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

התפריט כולל מיין סמאש - סמאשבורגר בסיסי עם חסה, עגבנייה, בצל סגול, מלפפון חמוץ ורוטב סמאש (36 שקלים), אלבמה סמוקי סופר סמאש קורנדביף מעושן, חסה, עגבנייה, קולסלאו, מלפפון חמוץ ורוטב סמאש (46 שקלים), ניו מקסיקו ריקו סמאש עם ממרח אבוקדו, חסה, עגבנייה, בצל סגול, נאצ'וס, פלפל חלפניו מוחמץ ואיולי צ'יפוטלה מעושן (46 שקלים), הוואי סטייל סמאש טרופי עם בייקון טלה פריך, פרוסת אננס צרובה, חסה, בצל סגול, עגבנייה ואיולי צ'יפוטלה (46 שקלים), סאן פרנסיסקו פרפקט סמאש עם גבינת בושה, חסה, צ'אטני שזיפים, בצל סגול, איולי שום קונפי ואגוזי לוז מסוכרים (46 שקלים) ומנה של רנטאקי קריספי צ'יקן (54 שקלים) שניתן להזמין, אבל עוד לא באמת קיימת, כפי שגילינו בעת שהמתנו לה.

העדכון על היעדר מנת הפרייד צ'יקן דקות טובות אחרי ההזמנה היה הסימן המדאיג הראשון. משם הארוחה הידרדרה. ראשון הגיע המיין סמאש, לו הוספנו צ'דר ב-9 שקלים לפרוסה (45 שקלים). בשביל רשת חדשה שמנסה לנופף במחירים נגישים שאמורים להוות תחרות – 45 שקלים להמבורגר זה כבר לא כל כך זול. כמו כן, נראה ששכחו מהמיתוג כרשת סמאשבורגר, שכן הקציצה קציצתית לחלוטין וניכר שלא עברה מעיכה משמעותית על פלנצ'ה לוהטת.

מעיכה בסמאשר (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
מעיכה בסמאשר | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

הבשר עצמו סביר ודי סתמי, קשה להבחין בטעמים מיוחדים של נתחים מובחרים או בעבודת קיצוב ייחודית, מה גם שהקציצה (120 גרם) מגיעה וול דאן. אין לנו בעיה עם וול דאן, אבל בהימצא המבורגריות עם קציצות מוצלחות בכזאת קרבה – מדובר בבחירה שהתקשינו להבין. הרי אם נרצה קציצה אפרפרה נלך לסניף המקדונלד'ס הסמוך בלונדון מיניסטור.

ה"סן פרנסיסקו פרפקט סמאש" (46 שקלים) לא הציל את המצב: שוב קציצה עשויה מדי, אגוזי הלוז המסוכרים מזעריים ובמרקם גרגירי, ה"צ'אטני" הוא ריבה מתוקה לא איכותית במיוחד וגם גבינת העיזים נעדרת אותו טעם דירי לו מצפים באכילת בושה וכל העסק מרגיש מפוספס.

סן פרנסיסקו פרפקט סמאש (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
סן פרנסיסקו פרפקט סמאש | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

אפילו גזרת התוספות לא הצילה את המצב: קריספי נאגטס (26 שקלים) וצ'יפס (18 שקלים) היו למעשה שניצלונים וצ'יפס, שממש מזכירים את המנה הפופולרית במזנוני בריכות. קריספיות לא הייתה שם, גם מלח לא ממש ואפילו שקיות הרטבים מזכירות את אלה שמקבלים בקאנטרי אחרי שמשלמים קצת יותר על מנת שניצלים וצ'יפס. אם לשפוט לפי הארוחה שהייתה לנו כאן – צריך לעשות עוד הרבה עבודה כדי להצדיק את ההגדרה העצמית כסמאשבורגר.

סמאשבורגר עד העצם. אבן גבירול 21, תל אביב. לא כשר