על רחוב הרצל ממש לא חסרים בתי אוכל, מסעדות או מזללות. האופציות רבות ומגוונות: מלחמניות החלב הממותגות והמושחתות של נונונו, דרך סוסו של עומר מילר ועד עראייס מחניודה. כל אחד יכול למצוא משהו לתקוע על הדרך, וזה עוד מבלי להתייחס למקומות קצת יותר מעונבים לארוחות צהריים או ערב.

לכל המתכונים הכי טעימים לחגים הורידו עכשיו את אפליקציית אוכל טוב >>

אז בחודש האחרון נוספו לבליל האופציות עוד שני מקומות. הראשון הוא פיתה תל אביב. עכשיו, ההשוואה לדוכן ג'סמינו היא כמעט מתבקשת - גם בגלל התפריט וגם בזכות הגריל-מן (אם תתרכזו תצליחו לזהות אותו כאן) – אבל אנחנו נתייחס לפיתה תל אביב בפני עצמה, בלי להשוות.

התפריט מציע פיתה במילוי של כבד עוף/קבב/פרגית/מרגז/מיקס פרגית+קבב/מיקס קבב+מרגז/כבד אווז/שיפודים. ללא ספק הרבה פיתויים. היה לי ברור שאני לוקחת מיקס, כדי למקסם את טווח הטעימות והלכתי על מיקס של קבב ופרגית (38 שקלים). מרגע ההזמנה עולים הבשרים על האש, מול העיניים של הלקוחות, והריחות רק מגבירים את התאבון.

פיתה תל אביב - גריל  (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
פיתה תל אביב - גריל | צילום: איילה כהן, mako אוכל
פיתה תל אביב. ברקע: הגריל - איפה שהכל קורה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
פיתה תל אביב. ברקע: הגריל - איפה שהכל קורה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

כשהבשר מוכן, הפיתה מקבלת כמות נדיבה מאוד של טחינה, עמבה ותוספת של ירקות קצוצים. אני לא מדברת על סלט, אני מתכוונת לירקות שבילו גם הם על הגריל ונחרכו בדיוק במידה הנכונה – עגבנייה, בצל ופלפל אדום חריף. ותנו לי להגיד להם משהו על החריף הזה – אמאל'ה. את כל הסינוסים הוא פתח לי השובב הזה. הטיפול בקבב והפרגית אידיאלי; אף אחד מהם לא בילה שנייה אחת מיותרת על הגריל ושניהם היו עסיסיים לאללה, עם קראסט עדין של פריכות המגריל. טעים, משביע ומספק. הקבב מתובל בדיוק כמו שצריך ואינו דחוס מדי, והפיתה לא מראה אפילו סימנים של בקע או קרע, מחזיקה הכל כאילו היא קנגורו עם כיס איתן.

 

פיתה תל אביב. הסוד הוא בתוספות (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
פיתה תל אביב. הסוד הוא בתוספות | צילום: איילה כהן, mako אוכל
פיתה תל אביב. פיתה עוצמתית כמו כיס של קנגורו (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
פיתה תל אביב. פיתה עוצמתית כמו כיס של קנגורו | צילום: איילה כהן, mako אוכל
פיתה תל אביב (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
פיתה תל אביב | צילום: איילה כהן, mako אוכל

המקום השני שנפתח, PIZZOT, חביב על מזמיני פיצות בשירות וולט, וזאת אומנם פיצרייה חדשה בהרצל, אבל לפני כן היא פעלה בדיזינגוף ועשתה רילוקיישן. פיצה בסגנון רומאי מה שנקרא, במגוון שילובים ותוספות. ביקשתי פס מכל פיצה שהייתה בוויטרינה (מיקס טעימות - 62 שקלים): פיצה גבינות וגראטן תפוחי אדמה באטר, פיצה חריימה, פיצה ירוקה ופיצה מרגריטה. הבצק קשיח ודחוס, ויש הרבה ממנו. בפיצות ה"מיוחדות" זה נחוץ על מנת לסחוב את הכבודה. המועדפות עליי היו הגראטן והמרגריטה, למרות שגם מהפיצה הירוקה נהניתי. בפיצת החריימה מסתתרות שיני שום קונפי כיפיות, אבל  הטעמים מזכירים בעיקר מטבוחה, וכנראה שהראש שלי עדיין לא מספיק פתוח לזה. תוספת כיפית שמגיעה עם הפיצה היא עלים טריים ושבבי פרמזן, ושלושה מטבלים (פסטו, איולי פלפלים וחריף). אולי לא הפיצה הכי טובה בעיר, אבל הייתי שמחה ליפול עליה אחרי בילוי, ויש לא מעט בליינים באזור. 

 

פיצות תל אביב - ויטרינה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
פיצות תל אביב - ויטרינה | צילום: איילה כהן, mako אוכל
פיצות תל אביב - מיקס טעימות (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
פיצות תל אביב - מיקס טעימות | צילום: איילה כהן, mako אוכל

בקיצור, רחוב הרצל והתושבים המתגוררים בקרבתו יכולים להיות מבסוטים שנוספו להם שתי אופציות זלילה משמעותיות (כשאני מחשיבה את פיתה תל אביב ליותר אטרקטיבית), ואני יכולה רק לאחל להם בהצלחה בעולם המסעדנות הקשוח והמאתגר של ארצנו הקטנטונת.

>> כתבו לאיילה כהן

 >> בפעם הקודמת אכלנו את הפלאפל הסודי והמצוין בעג'מי

פיתה תל אביב. הרצל 20 תל אביב. טלפון: 03-7724292.

PIZZOT, הרצל 20 תל אביב. טלפון: 054-2267190.