בשבוע שעבר הייתה לי חוויה כל כך חיובית בשוק הכרמל עם הפלאפל של אלעד, שהשבוע, כשהייתי קרובה לאזור וראיתי במקרה חניה פנויה - החלטתי שאין דרך אחרת לפרש זאת אלא כנס משמיים ושכנראה מישהו מסמן לי שזה הזמן לצהריים. ומבחינתי, כל עוד השעה אחרי 11:45, הכל הולך.

שוק הכרמל, כמו שכבר כתבתי פה, עמוס באפשרויות. ובמערב השוק, בסמטאות שכבר לא ברור אם הן חלק מהשוק או מכרם התימנים, יש גם דוכנים של אוכל רחוב, אבל גם מסעדות קטנות, תקראו לזה מסעדות פועלים, חומוסיות, פתיליות או איך שאתם לא רוצים. חוץ מהמסעדות הוותיקות האלה בפאתי השוק פועלים גם מקומות כמו M25, קצבייה פופולרית שמשמשת גם כמסעדת שוק ששמו של העראייס שלה הולך לפניה, ובדומה לה פועלת גם פיש אנד צ'יפס מרקט, חנות דגים ומסעדה צמודה אליה.

פיש אנד צ'יפס מרקט שוק הכרמל (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
חנות ודוכן דגים צמודים זה לזו | צילום: איילה כהן, mako אוכל

כל המראה וההתנהלות במקום מצאו חן בעיניי מאוד – מבחר של דגים טריים מפולטים שמטגנים ומגישים לצד צ'יפס, סביצ'ה, דגים שלמים צלויים ומטוגנים. תפריט מנצח. מי שריחות דגים ומראה של אטליז פחות עושים לו את זה יכול להירגע, הריח אומנם נוכח, אבל המקום נקי ומתוחזק ואם דמיינתם אדרות וקשקשים עפים לכל עבר, זה ממש לא הסיפור.

פיש אנד צ'יפס מרקט יום טוב 7  (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
אווירה טובה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

בחרתי בפיש ברבוניה (39 שקלים) – פילטים מטוגנים של ברבוניה בליווי צ'יפס. אחרי זמן המתנה סביר הגיעה המנה; מזגתי כוסיות מהרטבים (קטשופ ושני סוגי איולי סבירים ופשוטים), סחטתי את פלח הלימון השמנמן על הדג ונתתי ביס בנאגט הרותח. הברבוניה הייתה טובה, טרייה וטעימה, אבל הציפוי התגלה כאכזבה. תפל, רכרוכי מדי ובעיקר עבה באופן לא פרופורציונלי. מילא הציפוי היה טעים, מי יתלונן על ציפוי? אבל כשאתה גם לא טעים, גם לא פריך וגם משתלט על הטעם הטוב של הדג – אין לך ממש זכות קיום. את רוב החתיכות האחרות פתחתי עם הידיים וחילצתי מהן את הדג. הייתי לבד אז לא היה אכפת לי לאכול בצורה פחות אסתטית, ופיש אנד צ'יפס זה בכל מקרה משהו שאוכלים עם הידיים.

פיש אנד צ'יפס מרקט - ברבוניות (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
סופגי | צילום: איילה כהן, mako אוכל

לגבי הצ'יפס במנה: אני לאו דווקא מתנגדת לצ'יפס קפוא. אם מכינים אותו כמו שצריך, זה בהחלט יכול להיות מספק ומהנה. אבל אם מסעדה ממוקמת בסמטה בשוק הכרמל, יש משהו שצורם בבחירה הזאת. הרי יש לכם מבחר גדול כל כך וקרוב כל כך של תפוחי אדמה אז למה לא לקלף, לחתוך ולטגן אותם על המקום? הדגים הרי טריים, אז למה החצי השני של המנה לא יכול להיות גם? זה יכול היה לשדרג את הצ'יפס והפיש הזה. וגם ציפוי פחות עבה ואולי עם תיבול. אני אולי אחזור לפיש אנד צ'יפס כדי לקנות דגים, אבל אני כבר אכין אותם בבית.

פיש אנד צ'יפס מרקט. יום טוב 7, תל אביב. טלפון: 03-7399953. כשר