כבר כמה שבועות שפנטזנו להגיע לאכול בדוכן בוטרגה. ליתר דיוק, מאותו רגע שבו קולגה "נקלעה" למקום לרגל חגיגות מימונה עם פתיחת הדוכן ואמרה 4 מילים שגרמו לנו להתאהב עוד לפני שבכלל התקרבנו לשוק הכרמל: "עבדה עם אלרן בעזורה". היא כמובן התכוונה לפריאל שבו, מי שעומדת מאחורי הסירים המפתים של הדוכן, אותו היא מפעילה עם טל פחימה. 

אפשר לקרוא לאוכל הזה אוכל מאמות, אוכל נשמה, סירים לשבת, אוכל של בית (תלוי כמובן מאיזה בית אתם מגיעים) - אבל איך שלא תקראו לו - זה אוכל טעים, חם, סמיך, עם כובד מסוים שלא קשור למרקם אוורירי. אוכל מענג שמתבשל לאט לאט, מוגש לצהריים עד שהסיר נגמר. כך למשל לא זכינו לאכול בצלים ממולאים שהופיעו באותו יום בתפריט (התפריט, שמשתנה כמעט כל יום, נכתב בטושים מחיקים על גבי צלוחיות מטעמי שמירה על הסביבה והימנעות משימוש בחד"פים למיניהם). 

קבב אלייה ודובדבנים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
קבב אלייה ודובדבנים | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

אחרי שסיימנו להתבאס שלא הספקנו לבצלים, הזמנו 2 מנות קציצות. הראשונה היא קבב אלייה ודובדבן (54 שקלים) - שלושה קבבים שמנמנים ברוטב עשיר של עשבי תיבול ודובדבנים. בשר הקבבים היה עתיר שומן כבש, מתובל לשלמות ולמרות הכבדות והשומניות, הקבבים היו אווריריים מאוד והיינו יכולים לאכול מהם עוד די בקלות. 

מנת הקציצות השנייה שלקחנו (57 שקלים) כבר הייתה יותר "מסורתית", וכל קציצה (גם פה מדובר בשלישיית קציצות) קיבלה ציפוי מצוין של מעט קמח וביצה. הרוטב במנה הזאת יותר סמיך, חרפרף, חמצמץ ונפלא: תועפות סלרי, מנגולד, לימון, שום. מרגישים טוב ששבו עברה במסעדת עזורה והקציצות בבוטרגה יכולות בהחלט להתחרות עם אלו שלהמוסד האהוב. את שתי המנות אכלנו בליווי צלחת אורז לבן (16 שקלים) שמנוני וטעים מאוד שנזלל בהנאה גדולה על ידי צמד פעוטות שנכחו במקום. 

תבשיל קציצות (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
תבשיל קציצות | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
אורז לבן (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
אורז לבן | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

לצד המנות הבשריות לקחנו גם "לחם טעים וחמאת שמן זית" (17 שקלים) שבעיקר נטבל ברוטב, סלקים פרוסים דק (14 שקלים)  לקצת קונטרה פריכה ורעננה וסלט ירוקים ופרי (37 שקלים) של המון עשבי תיבול קצוצים, סלרי, פרוסות אגס וסומאק. פרשי, כיפי ואידיאלי לצד מנות עיקריות שמנות ועסיסיות. 

לחם עם חמאת שמן זית ופלפל (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
לחם עם חמאת שמן זית ופלפל | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
סלק פרוס דק דק דק (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
סלק פרוס דק דק דק | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
סלט ירוקים ופרי (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
סלט ירוקים ופרי | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

המקום כשר והקינוח שמוצע במקום הוא טייק אוף לקינוח לילות ביירות - פודינג סולת וחלב שקדים עם דובדבנים לבנים בסירופ ופיסטוקים מקורמלים שקשה לעמוד בפניהם. דרך מתוקה, כיפית ומרעננת לסגור ארוחה שהשאירה טעם של עוד. 

ליאלי ביירות (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
ליאלי ביירות | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

בוטרגה. רבי עקיבא 20, תל אביב. ימים שני-שישי משעות הצהריים ועד שנגמר. כשר