בהתחלה, כשחלפתי ליד aşk döner החדש על רחוב דיזינגוף, לא הבנתי בכלל שמדובר בשווארמה. אולי זה צירוף האותיות A.S.K שמיד גרם לי להתגעגע לסוכנות ASK הבדיונית מהסדרה "10 אחוז" (Call my Agent), אולי העובדה שהמילה "שווארמה" מופיעה ממש בקטן על שלט מתחת לגגון ואולי זה העיצוב שלא מסגיר את מנת הדגל באופן מיידי. בכל מקרה, נחמד לגלות שבאזור שכולל בעיקר את שווארמה יאשקה הסואנת נפתחה עוד שווארמייה, ועוד עם שווארמייר טורקי עם מבטא והכל. 

אסק דונר (ask doner) ברחוב דיזינגוף (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
עשק דונר (ask doner) ברחוב דיזינגוף | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

המקום פתוח רק חודש וחצי, וכבר באזור שעה 13:00 התייצבו שם לקוחות חוזרים. מכיוון שהתפריט עדיין בתהליכי גיבוש, כרגע הוא כולל רק שווארמה עגל-כבש או הודו וקבבים. בהמשך, מבטיחים, ההיצע יתרחב והמנות כנראה גם יגיעו לאפליקציות הזמנות המזון. המחיר לפיתה עם שווארמה או צמד קבבים הוא 38 שקלים, תג מחיר ידידותי, בוודאי כשמשווים לפיתות עם שווארמה אחרות בתל אביב. כמו כן, מלבד לחמוצים הסטנדרטיים בעמדה שבה לקוחות מעמיסים מיני סלטונים, מציעים פה גם חצילים מטוגנים, סלט פלפלים ושלושה סוגי מוחמצים, שזה ראוי להערכה. 

מימין: הודו, משמאל: עגל-כבש (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
מימין: הודו, משמאל: עגל-כבש | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

תוספות להעמסה חופשית (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
תוספות להעמסה חופשית | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

המנה הראשונה שנדגמה הייתה השווארמה: פיתה אלסטית ורכה שלתוכה נכנסו חומוס, סלסה חריפה, סלט טורקי, ממרח שום לימון, מעט סלט ירקות, כמות נדיבה ביותר של נתחי שווארמת עגל-כבש ומעל הכל טחינה ועמבה כמובן. כן, למרות שזהו דונר טורקי, ולמרות שהמקום פועל בשבת, לא תמצאו כאן יוגורט, חמאה או חלב. עדיין, גם בלי חמאה ויוגורט הבשר רך, מתובל באופן סטנדרטי עם טעמי כמון, דק יחסית וטעים. התוספות כולן מוצלחות ללא יוצא מן הכלל והפיתה לא הראתה סימני חולשה או התפקעות אף לא לרגע. ליד המנה קיבלנו על חשבון הבית צ'יפס שיצא מהטיגון והומלח לשלמות שהיה תענוג אמיתי. צ'יפס טרי ולא קפוא, עם פריכות חיצונית מנצחת ורכות מבפנים - אומנם שמנוני, אבל כזה ששווה את השחיתות, לא מהסוג המסמורטט.

שווארמה בפיתה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
שווארמה בפיתה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

קבב בפיתה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
קבב בפיתה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

הלוואי שכל מנת שווארמה תגיע עם כזה צ'יפס בצד (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
הלוואי שכל מנת שווארמה תגיע עם כזה צ'יפס בצד | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

הקבב הטורקי היה טעים גם הוא, אבל המנצחת שלנו כאן היא השווארמה. הקבבים לא עבים כל כך, עסיסיים מאוד וכיפיים וגם כאן השילוב עם התוספות הטובות מייצר מנה משתלמת וטעימה, בטח באזור שבה אסק דונר ממוקמת.  aşk בטורקית זה אהבה (מבטאים אשק ולא אסק), וחייבים לומר שהיא מורגשת כאן: בשירות ובנדיבות. אהבנו, איך אפשר שלא?

ask doner. דיזינגוף 128, תל אביב. טלפון: 03-5715141