צלעות כבש (צילום: Robyn Mackenzie, Istock)
לימוזין. גן עדן לקרניבורים | צילום: Robyn Mackenzie, Istock

לאחר אירוע מכירה פומבית משעשע של פרי הרבעה באחת מחוות הגידול שבצפון, התמלאנו רעב גברי לנתח בשר מדמם ודשן. בשל סמיכות החווה למסעדת הבשרים המצוינת לימוזין, שעטנו בפרסות מאובקות, יחד עם שאר הבוקרים, למסעדה ולטשנו מבטים מורעבים במקרר התצוגה של נתחי הבשר. התמקמנו על שולחן ארוך מול נוף השדות שבחוץ והתמזגנו באווירת המכירה העליזה ששרתה על המקום. אם רגלינו לא היו נטועות היטב באדמת העמק, עוד היינו חושבים שמדובר במסעדה טקסנית טיפוסית.

הבוקרים ליהגו על סכומי הפרים שנמכרו, החליפו חוויות על היקפי אשכים, ואנחנו התמקדנו בתפריט שהציע נתחי בשר מיושנים במשקלים שונים. שמה של המסעדה הולך לפניה זה שנים כמקום היודע להעניק לבשר טיפול מקצועי וטוב, ובבעלותה גם עדר בקר קטן שאותו היא מטפחת. לפני הראשונות הגיע מגש עץ ארוך ובו "ערכת נשנוש" של נאצ'וס פריכים, סלט כרוב ופסטו בשמנת. נשנשנו בנחת עד שהגיעו המנות הראשונות: קוביות פילה בשמנת מפולפלת וקבבוני טלה-עגל על מצע של טחינה וחצילים. שתי המנות הצטיינו בבשר משובח, רך כמצופה במקרה של הפילה ומתובל כהלכה במקרה הקבבים.

בשולחן לידינו התמקמו אנשי חוות השקמים, שסיכמו בסיפוק ובארוחה דשנה את היום. הגיע להם. אנחנו, שלא מכרנו ולא קנינו דבר, הסתפקנו בשרשרת אסאדו בת 400 גרם שבשרה רוכך מעט באמצעות משרה ברביקיו כדי להתאימו לחיך הישראלי. אסאדו הוא כידוע בשר למתקדמים, לאלה המעריכים את עומקם של הטעמים המורכבים בכל ביס וביס, ואינם מצפים מהבשר לנשור מהעצם ולהימס בפה כשוקולד חלב. הבשר היה מצוין, אם כי היינו שמחים שיאתגר אותנו מעט יותר, אבל עדיין עז טעם ורב טעמים. בצאתנו רכשנו באטליז החנות נקניקיות עגל תוצרת בית וקבבים שמנמנים מבשר כבש. לפר שלם מעותינו הדלות לא הספיקו, אבל הנקניקיות בהחלט סיפקו מספר לא מבוטל של אנשים שמחים.

מסעדת לימוזין, אזור התעשייה רמת ישי, טלפון: 04-9533173, פקס: 04-9533183