אין תמונה
תאנה ממולאת

עלעלים עדינים של זהב טהור מצפים את כיפת הכנסייה הפרבוסלאבית שבעין כרם. מראה הדור של כתר מוזהב, הנישא מעל אחד הכפרים היפים בתבל. 100 שנות חלום של הנסיכה יליזיבטה, נכדתה של המלכה ויקטוריה, הוגשמו בימים אלה עם סיומה של בניית הכנסייה.

היה זה חלום של נסיכה, שהחליטה להנציח את שמו של בעלה האהוב, הנסיך סרגיי, בכנסייה שתהיה היפה והגדולה בכנסיות הפרבוסלאביות בארץ הקודש.

הרעלת אסתטיקה

אודות סיפור אהבתם הגדולה של יליזיבטה וסרגיי, כמו גם סיפורי רומנים לוהטים נוספים שנולדו בכפר הקטן לאורך שנות ההיסטוריה, תוכלו לשמוע ולחוות באמצעות סיור מיוחד המתקיים בין הסמטאות הפיוטיות של עין כרם.

אך רגע לפני שתטו אוזן לסיפורי האהבות, התשוקות והבגידות על רקע מראות המנזרים והכנסיות של עין כרם, יסופר כאן אודות ארוחה באווירה מיוחדת במינה בביתה הקסום של הילה סולומון.

קבב ביתי (צילום: איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול)
קבבוני טלה | צילום: איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול


חצרה של סולומון לקוחה מסיפורי האגדות. בוסתנים מלבלבים, בוגונוויליות יוקדות ונוף המשקיף על כיפותיה דמויות הבצלים המוזהבים של הכנסייה ובכך מרמז על קשר מסתורי בין סיפורה האישי של סולומון לזה של הנסיכה. סיפורן של נשים שחלמו חלום שהוגשם.

סולומון היא אוסטרלית נאת מראה, שבמהלך שנים רבות ומרתקות של שוטטות בצרפת ובאיטליה היא חלמה אודות מגורי קבע בארץ הקודש. חלום זה הוגשם באינספור גרסאות וגלגולים, כשהאחרון שבהם היה בבית פרטי בשכונת ימין משה בירושלים, שם היא בישלה ארוחות מפוארות לשגרירים, ליהודים נדבנים ולאורחים רמי דרג.

משהסתיים פרק זה בחייה, העתיקה את מושבה לבית עוצר הנשימה בעין כרם, שם היא ממשיכה בפועלה, שאותו היא מגדירה כחוויה "קולינרית-תרבותית" המשלבת בין אוכל לבין אירועי תרבות. האירוח המתגמל מיועד לקבוצות של בין שמונה ל-80 אנשים.

אין תמונה
אוסובוקו


כשהגענו לבית היינו פעורי פה והלומי יופי. עד כדי כך נעטפנו בערפילי האושר, שפחות הקדשנו מחשבה לטעמם המעט סתמי של עלי המרווה המטוגנים ולמתקתקות היתר של טארטלטים פעוטים מבצל. כל-כך היינו שקועים בניפוח הראות באוויר המשיי, שגם המשכנו והתפעלנו ממשעשע חיך של תאנה ממולאת טבולה בסילאן מתוק שהעפיל על טעמי הבשר.

בהמשך הוזמנו פנימה אל הבית עטור הקשתות והסבנו סביב שולחן ערוך באלגנטיות כובשת. טעימת ההמשך הייתה ספלון קטן ובו מרק אגסים בחלב קוקוס, מתובל במעט קצח שתשו כוחותיו מלהסוות את מתיקותו המופרזת של המרק.

לא על האוכל לבדו

באמת ובתמים שנהננו. מהאווירה המיוחדת, מהאירוח הנדיב כמובן שמיופיו של המקום ובעיקר מהזכות שנפלה בחלקנו לאסקפיזם טהור באמצע החיים. האוכל לעומת זאת, לא נסק בהלימה אל אותם מחוזות שלמות בהם ביקרנו. דג הברמונדי, דג בריכות אוסטרלי שאף הוא קיבל אזרחות ישראלית, הוגש בניחוח שומר עם ציר מצומצם של רימון והיה נחמד ותו לא. המשך של חציל קלוי, מוכר לעייפה, בטחינה ירוקה הוגש לצד מנה של קבבוני טלה ועליהם שפוכה אותה טחינה ירוקה.

ראשי שום שלמים (צילום: SXC)
עודף שום ומתיקות במטבח | צילום: SXC

מנות שסבלו מעודף שום, שנטל בחדווה את מקומו העודף של המתוק שכיכב במנות הקודמות. גם מטעמם של אוסובוקו טלה במשמש ומקלות קינמון, ברווז בחמישה תבלינים ועוף "סופיה" באווז מעושן לא צרחנו בחדווה. המנות היו נדיבות בגודלן ומקושטות לעילא, אך סבלו מחוסר דיוק ומשילוב לא מספיק הרמוני של טעמים.

סולומון מעידה על עצמה כבשלנית אוטודידקטית וכאישה מלאת תשוקה, שאוהבת אנשים ואת החיים. אלא שזה גם מעט בעוכריה שכן את תשוקתה היא מטמינה לעיתים ביתר שאת באוכל שהיא מכינה. ככה זה כשחיים בחלום מתוק. במקום שיש בו חן והוד כה רבים, קל לשקוע במתיקות אינסופית ועשויים לשכוח שהחיים שבחוץ מתובלים גם בקמצוץ של חמיצות, קורטוב של מלוח ואפשר שגם בטיפה של מרירות. ובכל זאת עזבנו את בית סולומון שבפינו טעם טוב, טעם שבו החוויה השלמה הייתה גדולה מסך חלקיה.

Spoons - ארוחות פרטיות. האורן 21, עין כרם. בהזמנה מראש: 02-6235778, 054-6549716, מחירים בין: 250-420 שקל לאדם. גלאט כשר.