מימי פטיסרי הוד השרון (צילום: דובב לוינסון,  יחסי ציבור )
בא לשכונה פטיסרי חדש. מימי | צילום: דובב לוינסון, יחסי ציבור

כשמסעדת נונו האיטלקית בהוד השרון נפתחה, אפילו בעלי המקום לא חשבו שהיא תהפוך להיות הלהיט שהיא היום. אבל שנה וחצי אחרי הקמתה, זה בדיוק מה שקרה - הפיצות ההיסטריות, האווירה הלא מחייבת, וההקפדה על הפרטים הקטנים גרמה לכך שאין מי שמתגורר בהוד השרון והסביבה, ולא שמע על המסעדה. עכשיו, החליטו בנונו שפיצות ופסטות זה נחמד והכל, אבל גזרת המאפים היא משהו שמתחשק להם לבדוק. בדיוק מהסיבה הזו, הם פתחו השבוע להרצה בסמוך לנונו את מימי, קונדיטוריה מושקעת, שמתפקדת גם כמאפייה ובית קפה.

>> עמוד הפייסבוק שלנו כבר סיים את תקופת ההרצה שלו

"כמו בימים בהם הקמנו את נונו, והבנו שאזור השרון לא מטופל היטב בכל הקשור למסעדות, ראינו שיש כאן באזור גם צורך לבייקרי ופטיסרי בסטנדרט גבוה", אומר אחד הבעלים, דובב לוינסון. "לקח לנו קצת זמן, אבל עכשיו הקמנו מאפייה וקונדיטוריה במטרה לספק לקהל המקומי אופציות מעולות של עוגות, מאפים, לחמים מכל הסוגים, עוגיות, מוצרים ללא גלוטן, וגם את הגלידות שאנחנו מייצרים בנונו, אותן ניתן יהיה לרכוש במקום".

מימי פטיסרי לחמים הוד השרון (צילום: דובב לוינסון,  יחסי ציבור )
המון סוגי לחמי מחמצת מחכים לכם כאן | צילום: דובב לוינסון, יחסי ציבור
מימי פטיסרי לחם הוד השרון (צילום: דובב לוינסון,  יחסי ציבור )
וכמובן גם לחמים ייחודיים למקום | צילום: דובב לוינסון, יחסי ציבור

מי שאחראי על כלל המוצרים במימי, הוא השף-קונדיטור נמרוד אייזק, שעבד שנים ארוכות בתחום האפייה במוסדות נחשבים בפירנצה ומילאנו, ולאחר מכן עסק בתחום גם בפריז. אייזק שב ארצה לפני ארבע שנים וייעץ למגוון פרויקטים קולינריים כחול לבן, עד שהתמקם בנונו, וכעת גם במימי. כל הלחמים שמיוצרים במקום נוצרים על בסיס מחמצת בת 14 שנים שמטפח אייזק. לצד הלחמים הקלאסיים, נמכרים כאן גם לחמים ללא גלוטן בפיתוח מיוחד של המקום, וגם מוצרים ייחודיים כמו לחם מחיטת קמוט, שמיוצרת מקמח עם אחוז גלוטן מאוד נמוך, כזה שמתעכל בצורה טובה יותר, ולו מוסיפים גם איינקורן (סוג של חיטה ראשונית) שמעניקה לו קראנצ'יות נוספת.

מימי פטיסרי לחמים  (צילום: דובב לוינסון,  יחסי ציבור )
בכל הצורות והגדלים, ועם המון הפתעות בפנים ובחוץ | צילום: דובב לוינסון, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב:

לצד הלחמים נמכרים כאן גם מאפים עם ריקוטה ופיסטוקים; עוגות משפחתיות כמו קראמבל ריקוטה והדרים; עוגת קראנץ' מרציפן; קראנץ' אגוזים וגרידת לימון; עוגה בחושה של שקדים והדרים; ועוגת גזר ואגוזי מלך. טווח המחירים נע בין 19-23 שקלים לכיכר לחם (הלחמים ללא גלוטן מעט יקרים יותר), מחיר המאפים נע בין 12-14 שקלים, עוגות קראנץ כ-42 שקלים, ולעוגה בחושה גדולה תשלמו כ-38 שקלים.

גם הגלידות, שעד עכשיו ניתן היה לרכוש כקינוח במסעדה, יימכרו במימי. בין טעמי הגלידות שיציעוו כאן ניתן למצוא זביונה ריקוטה ואגוזים מקורמלים; קרמל עם אורז קראנצ'י; שוקולד 82 אחוז של לרונה; וניל מדגסקר; סורבה אגסים עם פניני שוקולד; סורבה לימון ליים; וסורבה פירות אדומים עם תות, פטל וקסיס. טעמי הגלידות והסורבטים יתחלפו תדירות והמחירים ינועו בין 15 שקלים למנה קטנה, ועד 26 שקלים למנה גדולה.

מימי פטיסרי הוד השרון עוגת תות (צילום: דובב לוינסון,  יחסי ציבור )
חשבתם שלא תמצאו כאן מתוקים? תחשבו שוב | צילום: דובב לוינסון, יחסי ציבור

כרגע פועלת מימי החל מהשעה 08:00, ועד שעות הערב המוקדמות, זאת כתוצאה מתקופת ההרצה. בהמשך, המקום יהיה פתוח מדי יום, בין השעות 07:00 ל-22:00, כשהתקווה היא להפוך את מימי למוקד ראשון מבין מספר מאפיות שיפתחו באזור השרון בתקופה שאחרי סיום ההתעסקות סביב ההרצה של הסניף הראשון. למי שמבחינתו החוויה אינה שלמה בלי הפיצה מנונו, הודיעו בעלי המקום גם על שירות משלוחים חדש שמושק בימים אלה, ומציע את כל התפריט של המסעדה במשלוח עד הבית, לאזור השרון בלבד. 

מימי. ז'בוטינסקי 2, הוד השרון. 09-9662239. ראשון עד שבת. 7:00-22:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל