בראנץ' אדורה (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
גם בלי אבי ביטון. בראנץ' חדש באדורה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מסעדות חדשות

פסטה לוקו: מסעדה איטלקית חדשה בחדרה
מי שמכיר את חדרה יודע שהעיר דלה מאוד במסעדות ראויות. לכן התרגשנו לשמוע שנפתחה בה מסעדה איטלקית חדשה במחירים נוחים. בפסטה לוקו תמצאו פיצות, פסטות, קלצונה וכריכים בסגנון איטלקי שמכין השף ובעלים גלעד וזנה. בין המנות בתפריט: פיצה ברוטב פונגי בורו וינו ובו פטריות, יין לבן, חמאה ושמנת; פסטה פוטנסקה עם צלפים, זיתי קלמטה, שום, עלי תרד, צ'ילי, חמאה, פרמזן, שמן זית ודג; ופיצה מרגריטה איטליאנה ברוטב עגבניות, עם עלי בזיליקום וטבעות מוצרלה. מחירי המנות נעים בין 20 ל-40 שקלים, ויש גם מנות טבעוניות. המסעדה פתוחה בימות השבוע (א'-ה') בין 9:30 לשעה 22:00 וביום ו' בין השעות 9:30-15:00.

פסטה לוקו. הלל יפה 21, חדרה. 04-693-6305. כשר.

תכלס, בפייסבוק הכי טעים

אבירם חיוקה בית הכוון (צילום: רון ירקוני,  יחסי ציבור )
חדש בבית הכוון- אבירם חיוקה | צילום: רון ירקוני, יחסי ציבור



ג'קו דגים נפתחת ברמת השרון
אחרי שיענקל'ה שיין החל לייעץ לרשת ג'קו דגים ומאכלי ים, בימים אלה נפתחת המסעדה החדשה של הרשת ברמת השרון. בין המנות בתפריט: קלמרי סגול מהפלנצ'ה עם סלט עשבים ושקדים; מעורב פירות ים עם שרימפס, קלמרי, סרטנים ומולים בשום, חמאה ויין לבן; וריזוטו פירות ים עם אורז ארבוריו, ירקות שורש ופירות ים עם פטריות ברוטב טום-יאם וחלב קוקוס.

ג'קו דגים. החרש 8, אזור התעשייה רמת השרון. 03-5661234. לא כשר.

בית הכוון בגרסה חדשה, ירושלים
אחרי עזיבתו של השף אבי לוי, בית הכוון בירושלים מתחדשת בתפריט חדש של שף חדש - לא אחר מאבירם חיוקה מהתכנית "משחקי השף". בתפריט החדש תמצאו מנת קאדה סיסקה - בצק ממולא בשר טחון מוגש עם שלישיית רטבים; רוסטביף בקראסט תבלינים עם שעועית ירוקה; מנת חומוס חדשה המוגשת עם כדורי פלאפל; סלט טאבולה ירוק ועוד. 

בית הכוון. מתחם התחנה, ירושלים. 02-5336044.

קוואטרו של אביב משה נפתחה לפעילות, תל אביב
כמו שכבר סיפרנו לכם, המסעדה של השף אביב משה וקבוצת מסה, קוואטרו, נפתחה לפעילות אתמול באופן רשמי. כעת, כשכבר ניתן לבצע הזמנות, זה העיתוי להגיד שמדובר באחת המסעדות המדוברות של הרגע. בתפריט האיטלקי המודרני של המקום תוכלו למצוא שלל מנות פסטה, דגים ובשרים בסגנון איטלקי וקינוחים מהפנטים של ענת אלון. 
 
קוואטרו. הארבעה 21, תל אביב. 03-9191555. לא כשר.

אלכרמה נפתחה בכפר תבור
מסעדה לבנונית חדשה בכפר תבור מציעה גם ארוחה עסקית הכוללת 6 סלטים, ביניהם חומוס, חציל וכרובית בטחינה, ומנה עיקרית של קבב, מושט מטוגן, תבשיל לבנוני כמו שישברק או קישוא ממולא באורז ובשר. עלות הארוחה 69 שקלים, והיא מוגשת בימים שני- חמישי עד השעה 17:00.

מסעדת אלכרמה. מתחם היקב, כפר תבור. 04-6474035. לא כשר.

עוד באוכל טוב:

 


פסטה לוקו חדרה ניוקי (צילום: אופיר קפון,  יחסי ציבור )
הניוקי של פסטה לוקו. חדרה מתעוררת? | צילום: אופיר קפון, יחסי ציבור

ארוחות מיוחדות

בראנץ' חדש במסעדת אדורה, תל אביב
לאחר עזיבתו של אבי ביטון, מסעדת אדורה ממשיכה קדימה עם תפריט בראנץ' חדש וקיצי. בין המנות החדשות: גרבלקס סלמון בכבישת סלק עם איולי עשבי תבלין, מאפה פסטייה עם גבינות ותרד, אגס בנדיקט על חלת בריוש וסלט של קישוא וזיתים שחורים על לבנה גלילית בזעתר. הבראנץ' מוגש בימים שישי ושבת בשעות 9:00-12:00, ועולה 99 שקלים.

אדורה. בן יהודה 226, תל אביב. 03-6050896.

ימי ראשון טבעוניים בשאפה בר, יפו
כחלק מקונספט של ימי ראשון טבעוניים, בראשון הקרוב תתארח בשאפה בר לילך רווה לארוחה טבעונית עם השפים סנטיאגו גולדין ועומר בן גל. הארוחה תתמקד באוכל תאילנדי, וייטנאמי ובורמזי ותכלול מנות כמו סלט תרד בורמזי, כדורי קמח חומוס קלוי, סלט פאפאיה ירוקה בסגנון וייטנאמי, שיפודי פטריות עם אטריות אורז וירקות כבושים, מרק נודלס וחמישה תבלינים וקארי בוטנים חלוטים, מורנינג גלורי ותפוחי אדמה.

שאפה. רבי נחמן 2, יפו. 03-6811205.

ערבי קונספט יפני ים תיכוני בדוד ויוסף, תל אביב
לאורך הקיץ תתארח השפית היפנית ציפי גרשונוביץ מדי יום ראשון במסעדת דוד ויוסף לערבים יפניים ים תיכוניים. במסגרת הערבים הללו יוגשו ניגירי טונה וכבד אווז; כדורי טחינה קמפיו ושמן צ'ילי אדום, יקיטורי סקאלופ וביצי שליו, שקדים טריאקי ובק צ'וי, קרפצ'יו טונה אשכולית אדומה ורוטב סביצ'ה; סלט אצות, סשימי טונה וסלמון, כדורי קינג קראב עם ג'ינג'ר יפני מיוחד ועוד. 

דוד ויוסף. מונטיפיורי 21, תל אביב. 03-6040036.

תפריט טעימות רוסי במסעדת באבא יאגה, תל אביב
המסעדה עורכת ארוחות טעימות של אוכל רוסי, עם מנות כמו ירקות כבושים במתכון רוסי מסורתי, דג מטיאס עם בצל סגול, חביתיות רוסיות עם קוויאר אדום, לחם שחור עם חמאת שום שמיר, לביבות תפוחי אדמה, מרק בורשט עם קוביות סינטה ופילמני - שהם כיסוני בצק עם תערובת של בשר בקר וכבש.

באבא יאגה. הירקון 12, תל אביב. 03-5175179.

פיצטה בית העם (צילום: אורן שלו,  יחסי ציבור )
פיצטות חדשות בבית העם | צילום: אורן שלו, יחסי ציבור

תפריטים חדשים

תפריט חדש במרינדו, תל אביב
רשת הבשרים מציעה תפריט חדש עם מבצעים שישתנו מדי יום. בימי שני יתקיים מבצע של אחד ועוד אחד על מנות ראשונות (בהזמנת עיקרית), בימי שלישי - סטייקים פורטרהאוס במשקל חצי קילוגרם, פריים ריב וניו יורק סטייק ב-129 שקלים, בימי רביעי - מיקס גריל במחיר מיוחד ובימי חמישי בירה בזלת מהחבית במבצע אחד ועוד אחד.

מרינדו. אחד העם 58, תל אביב. 03-5602565.

מנות חדשות בבית העם, תל אביב

השף ערן שרויטמן מציע מנות חדשות בבית העם. מה למשל? פיצה בורגר - המבורגר במשקל 200 גרם מנתחי שייטל, שפונדרה וחזה עם צ‘דר ופרוסת פנצ‘טה, על מצע אורוגולה ואיולי (48 שקלים); בנדיקט פטריות - ביצה עלומה ורוטב הולנדייז על פטריות מוקפצות בחמאה ושום ומצע תערובת גבינות (38 שקלים); בנדיקט סלמון - ביצה עלומה, רוטב הולנדייז ועירית קצוצה מונחים על נתח סלמון מעושן ומצע של תערובת גבינות (42 שקלים); בנדיקט שינקן - ביצה עלומה, רוטב הולנדייז ועירית קצוצה מונחים על פרוסת שינקן ומצע של תערובת גבינות (38 שקלים).

בית העם. לילינבלום 21, תל אביב. 03-5104391.

תפריט קיץ חדש בגוז' ודניאל, בני ציון
בתפריט הקיץ החדש של גוז' ודניאל, ששם דגש על בריאות, תמצאו בין השאר אורקייטה ירקות ירוקים של אביב עם חמאה חומה ומרווה (42 שקלים); טרין כבד אווז, תפוחי עץ ובריוש (66 שקלים); סלט סינטה, תרד, פלפלים קלויים בצל סגול וצ'ילי (58 שקלים); סלט פנצנלה, עגבניות זיתים בלסמי ומוצרלה ישראלית (44 שקלים); וקוואטלי חיטה מלאה, שקדי עגל, צ'וריסו וברוקולי (78 שקלים).

גוז' ודניאל. בני ציון. 053-9428618.

ארוחות בוקר חדשות בגארדן, תל אביב
השף ניר צוק מציע ארוחות בוקר חדשות בגארדן, ביניהן חביתת צ'יפס עם תפוחי אדמה (38 שקלים), חביתת נקניקיות (42 שקלים) ומנת ביצה (34 שקלים). כל המנות מוגשות עם צ'יפס שנחתכים במקום, חצילים בתחמיץ, סלט חסות, זיתים סוריים, ממרח עשבים, חלבה, חלה וחמאה. הארוחות מוגשות מדי יום עד השעה 11:30.

גארדן. דיזנגוף סנטר תל אביב, צמוד לשער 7.

פסטה לוקו חדרה קינוח שוקולד (צילום: אופיר קפון,  יחסי ציבור )
ויש גם קינוח- עוד אחת מפסטה לוקו | צילום: אופיר קפון, יחסי ציבור

תפריט קיץ חדש בקוצ'ינה תמר, תל אביב
קוצ'ינה תמר מציעה תפריט קיץ ובו מנות כמו סלט קלמרי אפויים בתנור על מצע ירוקים, עגבניות שרי ובצל סגול (52 שקלים); מרק יוגורט בדלעת ערמונים (48 שקלים); פשה קרודו - דג בבזיליקום, בצלי שאלוט, צ'ילי אדום, לימון ושמן זית (54 שקלים); ריזוטו שרימפס ותפוחים (58 שקלים); ספיידיני - שיפודי נתח קצבים בתוספת ירקות על הגריל (124 שקלים); וניוקי טרפנזה - ניוקי תפוחי אדמה בפסטו בזיליקום, עגבניות ושקדים קלויים (82 שקלים).

קוצ'ינה תמר. הצפירה 10, תל אביב. 03-6390407.

קיץ בפרש קיטשן
רשת בתי הקפה והמסעדות מציעה קונספטים חדשים לקיץ עם תפריט שייקים קיצי שיימכר בדוכנים מיוחדים בשם Freshake. בין השייקים: שייק אנרגיה עם בננות, תמרים לחים, מיץ תפוזים סחוט טרי וסילאן; שייק זיכרון עם תפוח ירוק, מקלות סלרי, עלי נענע, מיץ תפוזים סחוט טרי וסילאן; שייק סופר פוד עם אסאי, בננות טריות, תמרים לחים, זרעי צ'יאה, זרעי פישתן וגרגירי גוג'י-ברי.

לפרטים

חגיגת יום פורטוגל בבר היין PORTO, תל אביב
בפורטו יחגגו ב-13 ביוני את יום פורטוגל עם מבחר יינות פורטוגליים של יקבים מקומיים מומלצים, לצד מוזיקה פורטוגזית ומנות מותאמות. האירוע יחל בשעה שש בערב.

Porto. טשרניחובסקי 6, תל אביב. 03-6206610.

>> לכל חדשות האוכל