Butler: בר חדש ואינטימי, תל אביב
באטלר הוא מיזם חדש של קבוצת מאנקי ביזנס, מי שאחראית גם לברי הקוקטיילים 223 ו-BellBoy, והפעם האווירה במקום מושפעת מתרבות הבילוי והשתייה שאפיינה את אנגליה של סוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. הכניסה ל-Butler היא דרך "דלת סתרים" שממוקמת בירכתי הבר BellBoy שבמלון ברדיצ'בסקי בתל אביב, ואת הקוקטיילים במקום מלווה תפריט מצומצם ברוח שעת התה שמוגש על מגש בן שתי קומות וכולל מגוון מנות ביס שאפיינו וליוו את התקופה איתה מתכתבים הקוקטיילים. מה למשל? כריכון צ'דר והאם, מיונז ביתי וקורנישון; כריכון סלמון מעושן, גבינת שמנת, ביצי סלמון ומלפפון; סקונס גבינה מלוחים לצד שמנת חמוצה, צ'אטני מעושן וחמוצים בסגנון פיקלילי; קפוצ'ינו דלעת וגבינת סטילטון; ופיש אנד צ'יפס עם רוטב טרטר.

Butler, ברדיצ'בסקי 14, תל אביב

שניצל 4U: שניצלייה חדשה בקניון סירקין, פתח תקווה
השניצלייה החדשה של פתח תקווה ממוקמת בקומה השנייה של הקניון (קומת הפסט-פוד) ומציעה שניצל ב-4 טעמים: רגיל, ספרדי פיקנטי, שום ושומשום, בצלחת או בבגט. שניצל בבגט עם צ'יפס וחמוצים בצד יעלה לכם 30 שקלים.

4U. קניון סירקין, אלעזר פרידמן 9, פתח תקווה

תפריט אביב חדש בפופינה, תל אביב
מסעדת פופינה חוגגת את יום הולדתה הרביעי ואת תחילת האביב. השף אוראל קמחי יצר תפריט חדש שכולל מנות כמו פילה בר ים עם כרוב מבושל בבויאבז; ניוקי מעושן ופטריות שימאג'י; מנת קורן דוג בגרסה חדשה של "נקניקיית" סקאלופ ושרימפס עטופה בבצק תירס, קייל, פולנטה רכה ופדרו חימנז מצומצם; רוטולו זנב שור עם קרם סלק, צ'יפס חזה אווז, עלי סלק, תפוח ירוק וגבינת עיזים; וקינוח תותים ומסקרפונה - מוס מסקרפונה, קרם נענע, תותים צלויים, שלג תותים ושוקולד לבן וחמציץ. 

פופינה. אחד העם 3, נווה צדק, תל-אביב. 03-5757477

פילה בר ים, פופינה (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
פילה בר ים, פופינה | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

תפריט עסקיות חדש באומה סושי בר, זכרון יעקב
בר המסעדה האסייתי בזכרון יעקב משיק לראשונה תפריט ארוחות עסקיות בצהריים. לקוחות אשר יגיעו למסעדה בשעות המתאימות ישלמו עבור המנה העיקרית בלבד וייהנו מארוחה הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה קלה. בין המנות הראשונות תוכלו למצוא סושי מפורק עם סלמון, דניס, אורז, אבוקדו, ג'ינג'ר, מלפפון ופטריות שיטאקי; וסופלקי בורי עם בצל, פלפל צ'ילי, יוגורט עיזים בתיבול עמבה ואריסה. בין העיקריות: ששון - סלמון אבוקדו ומוצרלה בטמפורה עם צ'ילי הדרים; ואביהו - דג ים תיכוני, קנפיו, פלפל צ'ילי, חסה ובטטה בציפוי פנקו.

אומה סושי בר. רחוב הנדיב 29, זיכרון יעקב. 04-6292696

תפריט עסקיות חדש במל ומישל, תל אביב
10 שנים אחרי פתיחתה, מסעדת מל ומישל תחל לפעול לראשונה בשעות הצהריים עם תפריט עסקיות חדש שכולל מנה ראשונה ועיקרית במחיר של 88 שקלים. בין המנות הראשונות בתפריט אפשר למצוא קרפצ'יו ורדורה בתחמיץ בלסמי לבן ואניס עם גבינת גורגונזולה, מוסטרדה ושמן אגוזים; סלט מל ומישל - לבבות חסה רומית ברוטב חלמונים ואנשובי עם קרוטונים ופרמזן; בייבי קלמרי צרובים על הפלנצ'ה עם סלט שעועית סיצליאני קר; וארטישוקים צרובים על פולנטה רכה עם פירורי לחם קלויים. בין המנות העיקריות: טליאטלה אלי אוליו - נתחי חזה עוף עם צ'ילי, קייל ותרד; ניוקי פריזאי - בצקניות גבינה מוזהבות בקרם כמהין לבנות; טורטליני חלמונים במילוי אנטרקוט וכבדי עוף בציר עגל ולימון; ופנה ראגו עגל בבישול ארוך עם ריקוטה פרסקה ושמן זית טוסקני.

מל ומישל. בן יהודה 155, תל אביב. 03-5293232

ניוקי פריזאי, מל ומישל (צילום: ירדן זהב,  יחסי ציבור )
ניוקי פריזאי, מל ומישל | צילום: ירדן זהב, יחסי ציבור

מימונה במסעדת דלאל, תל אביב
מסעדת דלאל חוגגת את המימונה עם תפריט ספיישל הכולל מגוון מנות מסורתיות וטעימות כמו טחינה, עגבניות קצוצות ועשבי תיבול (18 שקלים); סלט גזר חריף ולימונים כבושים (18 שקלים); סלט בישבש חמצמץ ׁ(18 שקליםׂׂ); קוסקוס ומרק ירקות (42 שקלים); חריימה פילה דניס עם חלה קרועה (68 שקלים); תבשיל טלה עם עלים ירוקים מהשוק (86 שקלים); ומופלטה עם קנקן תה שקדים ודבש (38 שקלים).

דלאל. שבזי 10, נווה צדק, תל-אביב. 03-5109292

מימונה במסעדת המוציא, ירושלים
השף אבי לוי חוגג את המימונה עם חפלה מרוקאית אותנטית בלב ירושלים. המסעדה תציע שלל קינוחים צפון אפריקאיים מסורתיים כמו מופלטות בדבש, מקרוט, שבקייה, ספינג' ממולא, ועוגיות יויו. בנוסף, יוכלו המבקרים ליהנות משלל מנות חגיגיות למימונה כמו קוסקוס מתוק, טנזייה מרוקאית ועוד. 

המוציא. סמטת משיח בורכוף 4 (כניסה מרחוב אגריפס 34), ירושלים. 02-6310050

מימונה במזקקת מילק אנד האני, תל אביב
מזקקת הוויסקי הראשונה בישראל תחגוג גם היא את המימונה ואת לגימת החמץ הראשון בהפנינג חינמי. האירוע יכלול מוזיקה, עמדת ציורי חינה, מופלטות ואלכוהול כמו בירות, קוקטיילים ומוצרי הדגל של המזקקה: ג'ין לבנטיני מתובל בתבלינים משוק לוינסקי, וניו מייק - תזקיק דגנים לא מיושן שמהווה את הבסיס לוויסקי. לאורחים תינתן אפשרות לרכוש את מוצרי המזקקה במחירים מיוחדים. 

מילק אנד האני. התחייה 16, תל אביב

מימונה ב-ARIA, תל אביב
מסעדת ARIA של השף גיא גמזו תחגוג את המימונה עם מגשי מתוקים שיוגשו לאורחי הבר במהלך הערב (ללא עלות). על המגשים תוכלו למצוא מופלטות, מרציפנים, נשיקות ועוד. ספיישל המתוקים יוגש לצד תפריט הבר הקלאסי (המסעדה בקומה השנייה תפעל כרגיל באותו הערב). 

ARIA. נחלת בנימין 66, תל אביב. 03-5296054

The Deli: מעדניה חדשה במודיעין
השף רונן מזרחי והשף גיא הראל פתחו במודיעין את The Deli - מעדנייה המציעה מנות שף מוכנות לקחת הביתה או לאכול במקום. את ההשראה למקום הם שאבו ממעדניות ('דלי' או 'דליקטסן'), אמריקאיות. האוכל במקום כשר ובשרי, ולצדו תמצאו גם מבחר גדול של מנות צמחוניות, טבעוניות ונטולות גלוטן. 

The Deli, החרט (מתחם R במרכז עינב ישפרו), מודיעין

The Deli (צילום:  יחסי ציבור )
The Deli | צילום: יחסי ציבור

מנות חדשות בלודנס, רעננה
לקראת האביב מרעננת מסעדת לודנס הטבעונית את התפריט עם מנות חדשות לצד המנות הקלאסיות שמוגשות במקום. בין המנות: בוריטו שווארמה - נתחי סייטן בסגנון שווארמה עם רוטב גוואקמולי, מיונז וטחינה (45 שקלים); בוריטו פורטבלו על הפלנצ'ה (45 שקלים); בודהה בורגר - קציצת נבטי עדשים, פטריות, אגוזי מלך, סלרי, טחינה מלאה, בצל ובזיליקום (42 שקלים); מוקפץ פטריות עם נתחי סויה על אורז - פטריות פורטבלו ושמפיניון מוקפצות עם שעועית ירוקה, נתחי סויה, אגוזי מלך ושומשום על מצע אורז מלא (52 שקלים); ורול שניצל - רול טורטייה מקמח מלא עם רצועות שניצל סייטן וירקות (36 שקלים).

לודנס, המסגר 1, רעננה. 09-7404002

תפריט אביב ומסלולי שתיה בשיפודי אירופה, תל אביב
לכבוד בואו של האביב ובמעמד פירוק סגירת החורף, שיפודי אירופה משיקים תפריט מיוחד. התפריט החדש מציע מנות של בשרים ודגים נאים או צרובים על גריל פחמים. בין המנות החדשות: קרפצ'יו לוקוס עם קישואים בגריל, גבינת פטה, ענבים ועלי זעתר (59 שקלים); תבשיל מנגולד ועלים עונתיים על קלמרי ויוגורט חם (58 שקלים); סלט נתח קצבים עם עלים ארומטיים, בצל סגול, טחינה, עגבניות ובצלים על הגריל (58 שקלים); מסבחת אהבה עם כבדים, לבבות, בצל מטוגן, עגבניות על האש ומלא עשבים (48 שקלים); מסבחה טבעונית עם פטריות ירדן צלויות בגריל (48 שקלים); ופלאנק סטייק עם ציר בקר, בצק עלים ופרמזן (74 שקלים). בנוסף, לתפריט מצטרפים שני מסלולי שתייה ללא תחתית: בירות ויינות הבית (65 שקלים), בירות, יינות הבית וצי'יסרים (89 שקלים).

שיפודי אירופה. שדרות רוטשילד 9 תל אביב. 03-6565692