אגיסטארי בר דגים תל אביב (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
"דגים זה האהבה הגדולה שלי". אגיסטארי | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

אחרי המסעדות בלו סקיי ולומינה, שפתח השף מאיר אדוני במלון קרלטון תל אביב, ומסעדת הרברט סמואל שפועלות במלון ריץ קרלטון הרצליה ובקרוב גם במלון החדש בכיכר ציון בירושלים, מלון נוסף מתחמש במסעדה כשרה נחשבת: בסוף החודש הקרוב יפתח השף גיא פרץ את מסעדת הדגים אגיסטארי במלון הבוטיק ווסט מרשת מלונות טמרס, בחוף הצוק בתל אביב. הכיוון: מטבח יווני ים תיכוני שמתמקד בדגים. "המיקום של המלון הוא על הים אז זה מתבקש", אומר לנו פרץ, "מה גם שמטבח שהוא דגים-חלבי הוא ללא מגבלות של כשרות. חוץ מזה, דגים זה האהבה הגדולה שלי".

יודעים איפה הכי טעים? בפייסבוק שלנו כמובן

אגיסטארי תל אביב (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
מלון ווסט. זה היעד | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

עוד לפני המסעדה החדשה, פרץ הוא אימפריה לא קטנה של מסעדות בבתי מלון בכל רחבי הארץ: הוא הבעלים של מסעדת אנדיב במלון ווסט אשדוד, ובעבר הפעיל את המסעדות גספאצ'ו במלון הולידיי אין באשקלון וקונפי בקראון פלאזה בחיפה. בנוסף, פרץ וקבוצת המסעדנות שהוא עומד בראשה הם הבעלים של ג'י קפה באשדוד. מאז 2009, אז הפעיל את מסעדת Seven במלון אלכסנדר בתל אביב, נעדר פרץ מסצינת המסעדנות של מרכז הארץ - ואין זמן טוב מעכשיו לחזור אליה. 

עוד באוכל טוב:

 

אגיסטארי גיא פרץ (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
מנות יווניות וים תיכוניות | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

מה גרם לך לרצות לחזור לתל אביב אחרי תקופה כל כך ארוכה? 
"יש כמה סיבות. יש את הלחץ של הלקוחות שבאים אליי לאשדוד וכל הזמן שואלים מתי כבר אפתח בתל אביב, יש את התקופה הקשה של הדרום, עם הקסאמים והמלחמות, שהביאה אותי למסקנה שצריך להתפזר קצת. חוץ מזה, הגיע הזמן למסעדה כשרה איכותית בתל אביב".

אגיסטארי דגים תל אביב (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
הרבה הרבה דגים, ועוד קצת | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

התפריט של אגיסטארי בר-דגים יכלול מגוון רחב של מנות דגים גדולות וקטנות,  וגם מנות צמחוניות. תמצאו בו למשל קישואים ביוגורט עם תחמיץ לימונים ושמן זית (28 שקלים); סרדינים מרוקאיים ממולאים באריסה ולימון כבוש (68 שקלים); סשימי אינטיאס עם לימונים כבושים וקרם לבנה בשמן זית (72 שקלים); מיקס דגי ים בטיגון עמוק עם רוטב אריסה ושום שיפקה (98 שקלים); וקוסקוס ביתי עם קציצות דג מוסר ברוטב לימון וצלפים, ירקות שורש צלויים, סרדינים מז'וזים, שקדים קלויים ואריסה (132 שקלים).

המסעדה תפעל במתכונת הנוכחית משעות הצהריים, ובנוסף מציע פרץ בכל בוקר בשעות 6:30-11:00 מזנון ארוחת בוקר עם שלל מנות ב-89 שקלים לסועד.

גיא פרץ (צילום: אבי רוקח,  יחסי ציבור )
6 שנים הן הרבה זמן. פרץ | צילום: אבי רוקח, יחסי ציבור

אגיסטארי. מלון הבוטיק ווסט, הרצל רוזנבלום 12, תל אביב. 03-7706670. ראשון-חמישי 12:00-00:00, שישי - פתוח רק בשעות הבוקר, שבת - משעה לאחר צאת שבת ועד חצות. כשר.

>> לכל חדשות האוכל