אחרי סיבוב ארצי שבו הכתירו את המנות הכי ויראליות בארץ, צוות "חי בלילה" יוצא למסע טעימות של אוכל הרחוב הכי מיוחד, מסקרן וטעים, והתחנה הראשונה: דילק'ס - בורקס המים בפאתי שוק התקווה, שכבר הספיק להפוך ללהיט. מאחורי המקום עומדת דילק באגצ'י, שרצתה להביא מטורקיה לישראל את הטעמים שהיא זוכרת ואוהבת.

דילק בכלל עבדה במשק בית, ונהגה להכין בורקס בבתים שבהם עבדה, עד שהחליטה על הסבת קריירה ניסיונית ופתחה את המקום שלה במטבח קטנטן עם חור לרחוב. מאז עברו לא מעט מים בנהר. הבורקס של דילק הפכו ללהיט, היא התרחבה גם לחנות הסמוכה, וכעת בכל רגע נתון של היום עמוסה דילק'ס בחובבי פחמימות נלהבים.

במקום תוכלו למצוא מגוון רחב של מתוקים טורקיים (ששווה לנסות), לצד בורקס אצבע במילויים כמו תרד, תפוחי אדמה וגבינה. אבל השוס האמיתי שהפך את המקום ללהיט שהוא הוא בורקס המים - בורקס במילויים כמו תרד וגבינה או גבינה בולגרית בלבד, ששונה לחלוטין מכל בורקס אחר שאכלתם בארץ.

דילקס בורקס תורכי (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
יש גם בורקס קטנים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

דילקס תבנית בורקס (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מגש שקשה להתנגד לו. בורקס מים בדילק'ס | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

הבורקס של דילק'ס אינו מבוסס על בצק פילו אלא על בצק מיוחד שמבושל במים. המילוי הנדיב והדשן נכנס בין כמה שכבות של בצק המים, ומעט מאוד שמן מעורב בתהליך - מה שגורם לדילק ולשלל מעריצים להצהיר שמדובר בגרסה בריאה ודלת קלוריות בהרבה מבורקס הפילו הקלאסי. בסיום האפייה הניחוחות שמתפזרים בחנות מטריפים את הדעת לא פחות מבכל בורקס אחר.

בורקס המים הוא במידה מסוימת שילוב בין בורקס לבין לזניה. שכבות הבצק החיצוניות הן פריכות, ומבפנים השכבות עסיסיות ובשרניות. בשילוב עם הגבינה הלוהטת ששוכנת בשפע במילוי, מדובר במאכל ממכר במיוחד.

מנה של בורקס המים של דילק תעלה לכם כ-23 שקלים (כ-60 שקלים לקילו) והיא מספקת בהחלט כארוחת בוקר, צהריים או ערב (בשונה ממאפיות אחרות, המקום פתוח השעה 12 בלילה). רק אזהרה שלנו: אל תבואו בימי שישי כי את התור הזה כבר קשה מאוד לצלוח, וחייבים להזמין את הבורקס מראש מכיוון שדילק מכינה כאן את כל האוכל בעצמה.     

דילק'ס. ההגנה 33, תל אביב. 054-9021634