אין תמונה
אבו גוש. גם באיירפורט סיטי

חדשות אוכל ומסעדות חדשות

מבצע השקה של אפליקציית גט איט, מנה עיקרית בשמונה שקלים
אפליקציית Get Eat החדשה מציעה הנחות שונות במסעדות. במהלך ה-14 וה-15 בחודש יולי תוכלו ליהנות ממבצע השקה בו למעלה מ-10 מסעדות באזור המרכז יציעו מנה עיקרית בעלות 8 שקלים להזמנה מהאפליקציה בלבד (נכנסים ל"שמירת מנת מבצע", מזמינים מהמסעדה הרצויה, מגיעים ואוכלים במקום). בין המסעדות שישתתפו: נאו סושי בגבעתיים, חומוס אבו שוקרי בתל אביב, מאצ'ו מאצ'ו בתל אביב, מיט פאק תל אביב ופיצה 179 ברמת גן. המנות העיקריות המוזלות יוצעו בין השעות חמש ועד שמונה בערב. 

להורדת האפליקציה: אנדרויד; iOS

סוף טוב, השקד עוברים מקום, תל אביב
אחרי תהפוכות ומלחמות עם עיריית תל אביב, מסעדת השקד עוברת בקרוב מקום לחלל בו שכנה עד לאחרונה מאפיית לחמים, ממש מול המיקום בו פועלת המסעדה כבר שנים ארוכות. השקד יעברו למשכנם החדש ככל הנראה בחודש אוגוסט, שם תפעיל מסעדת הדגים המוצלחת והוותיקה גם חלק חיצוני רחב. הדגים, ושפע הסלטים הנהדרים יישארו כמובן בתפריט.

השקד. החשמונאים 99, תל אביב. לא כשר.

קייטרינג בוטיק חדש בחיפה
אורי נתנזון (אקס יערות הכרמל) פתח לאחרונה את קייטרינג הבוטיק אפונענע, שפועל בחיפה והסביבה. הקייטרינג מציע מטבח ישראלי בריא עם מנות כמו סלט קינואה חמוציות, שקדים ועשבי תיבול קצוצים, תבשיל שוקי עוף ברוטב רימונים וירקות שורש, תבשיל עוף עם זיתים ירוקים, סלרי ולימון וביף בורגיניון - תבשיל בקר ביין אדום וירקות. את המנות ניתן להזמין מנתנזון לכל אזור חיפה והסביבה.

אפונענע. חטיבת גולני 66, חיפה. 050-6403098. 04-6782299. כשר.

יש לנו פייסבוק, בואו

מסעדת אבו גוש נפתחה באיירפורט סיטי
סניף חדש נפתח למסעדת אבו גוש באיירפורט סיטי. בתפריט: חומוס, סלטים כמו חצילים, סלט טבולה, סלט טורקי, וסלט אבו גוש עם דלעת וטחינה, פלאפל, קובה, עלי גפן ממולאים, סטייק אנטרקוט וקבב כבש. לצד המנות הבשריות יוגש מבחר רחב של מנות צמחוניות.

אבו גוש. קריית שדה התעופה. 03-553-1733 

אין תמונה
נוף לא עוצרת לרגע

אירועים מיוחדים

נוף מתארחת בהלנה בנמל, קיסריה
השף עמוס שיאון מארח את נוף עתאמנה שלא עוצרת לרגע מאז הזכייה. השניים יבשלו יחד את ארוחות האפטאר של שבירת צום הרמדאן ב-8 וב-15 ביולי. בתפריט יוגשו טבולה עם קישואים צלויים, ענבים ירוקים וקראמבל לבנה; עלי גפן ממולאים לבנה עם שאטה ואגוזים; סלט פאטוש עם קרעי פיתה פריכים; מסבחה עם קלמארי מהפלאנצ'ה וסחוג רשאד; וקובה במילוי סרטנים עם טחינה יוגורט ושמן פטרוזיליה. עלות ההשתתפות בארוחה היא 180 שקלים לסועד (בנוסף, יוצעו חלק מהמנות כמנות ספיישל גם בימים בהם לא תתקיים הארוחה המיוחדת).

הלנה בנמל. נמל קיסריה, קיסריה. 04-6101018.

חגיגה צרפתית קלאסית בפופינה, תל אביב
השף אוראל קמחי עורך חגיגה צרפתית בין ה-14 ל-16 ביולי בפופינה, בתפריט: פטה און קרוט עם חזה אווז, עוף וכמהין אפויים במעטפת בצק חמאתי; סטייק טרטר - בקר קצוץ עם איולי חרדל, שום קונפי וחלמון כבוש; סקאלופס צרובים מוגשים עם בריוש אפוי, ביסק סרטנים וקרם חמציצים; סנט הונורה בננות; ובאבא רום עם פירות יער טריים.

French Pop @ Popina. אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב. 03-5757477.

ג'וזה פסקואל האופה, מגיע לבקר בישראל
חובבי האפייה מכירים בוודאי את ג'וזה פסקואל (Josep Pascual) - אופה ספרדי שפיתח שיטת אפייה ייחודית. פסקואל מגיע למאפיית בריוש בנהריה כדי להעביר סדנאות שיתקיימו בין ה-13 ל-15 ביולי. בנוסף, יימכרו במקום לחמים שהוכנו בשיטת פסקל כמו לחם סלק, לחם דלעת ולחמי בריאות (החל מ-19 שקלים).

לפרטים והרשמה: 077-4260520.

קפה בריוש נהריה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
מאפיית בריוש. גם מכירה מיוחדת וגם סדנה מחו"ל | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

ערבי בשרים חדשים בפונדק דה לוקס, תל אביב
מסעדת פונדק דה לוקס מתחילה לערוך החל מה-13 ביולי ערבי בשרים הדוגלים בשימוש בכל חלקי הבשר, עם מנות המתבססות על טכניקות מסורתיות כמו יישון, המלחה, ייבוש, ברביקיו ועוד. הערב הראשון יתמקד בבשר לבן עם מנות כמו פילטו - פילה לבן העובר תהליך ממושך של המלחה ויבוש; ספניש צ'וריסו – נקניקייה מותססת ומיובשת עם פפריקה מעושנת וצ'ילי; בטן - מגולגלת בסגנון פורקטה בבישול ארוך בזרעי שומר; ונקניקיות בראטווארסט גרמנית קלאסית עם זרעי סלרי ואגוז מוסקט. הערבים המיוחדים יתקיימו אחת לחודש בהזמנה מראש ובעלות 160 שקלים לאדם.

לפרטים: 03-5233186.

פסטיבל סלואו פוד בירושלים
מתחם לואיזה בגן באבו גוש עורך בימים חמישי ושישי הקרובים אירוע סלואו פוד בשיתוף שמני הזית שזכו בתחרות טרה אוליבו. באירוע, בו מתארח גם שוק הפליאו, יכינו שפים מנות מיוחדות אל מול הסועדים ויוצעו טעימות של ירקות, בשרים וגבינות (עלות 3 מנות שף באירוע - 85 שקלים).

פסטיבל שמנא וסלתא, מתחם לואיזה בגן. דובדבנים 1, אבו גוש. 02-5337120.

חגיגות לטייסטינג רום, תל אביב
בר היין עורך חגיגת יום הולדת עם שפים שונים שמגיעים להתארח. כך למשל, מידן סיבוני יגיש סושי ב-8 ביולי ואלכס לחניש יגיש אוכל מולקולרי ב-9 ביולי. 

טייסטינג רום. מתחם שרונה, קפלן 36, תל אביב-יפו. 03-5333213.

פסטיבל בורגר בדיקסי, תל אביב
דיקסי עורכים חגיגת המבורגרים בין ה-5 ל-25 ביולי. בין המנות בתפריט: בורגר מקסיקני עם טורטייה קריספי, גוואקמולי, סלסלת עגבניות ושעועית שחורה (67 שקלים), דיקסי ביג בורגר עם הום פרייז, צ'ילי ורוטב חמאה (84 שקלים), ובורגר SURF&TURF עם שרימפס בחמאה ושום, ירקות ובתוספת קלמרי מטוגן עם איולי בזיליקום (77 שקלים).

דיקסי גריל בר. יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ 3, תל אביב. 03-6966123.

פאסטל גלידה פיסטוק (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
קינוח קיץ בפאסטל. כזה בא לנו עכשיו | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

רותח פה - תפריטי קיץ חדשים

מנות חדשות בפאסטל, תל אביב
השף הלל תווקולי מציע בפאסטל מנות חדשות כמו סלט משמשים עם משמשים חלוטים, כדורי מוצרלה, בלסמי מצומצם, בצל סגול מוחמץ, חסה סלנובה, אנדיב אדום, אגוזי לוז מקרומלים ושטרוייזל אמרטי (62 שקלים), ברוסקטת טרטר דג ים, צ'ילי ,עגבניות, עירית ואיולי צ'יפוטלה (58 שקלים), פיץ' מלבה - קינוח של קולי פטל עם וודקה, אפרסקים חלוטים בסוכר וניל, רוטב וניל, פטל טרי, סורבה אפרסק וסוכריות קופצות (42 שקלים), וארטיק פיסטוק – עם סמיפרדו פיסטוק וג'לי פטל, שטרוייזל ארומטי ופטל טרי (48 שקלים).

פאסטל. שאול המלך 27, תל אביב.03-6447441.

תפריט חדש של איילת לטוביץ', בביתא קפה, תל אביב והרצליה
בביתא קפה בתל אביב תציע איילת לטוביץ'ערב מיוחד שיתקיים אחת לחודש ובו היא תגיש תפריט חדש עם מנות משתנות. כך למשל, ביום שלישי יוגשו במקום מנות כמו דלעת ערמונים ובתוכה חזה עוף, מח עצם ועשבים; סיגר ממולא מח בלווי במיה בכוסברה ונענע; סביצ׳ה אינטיאס עם מנגו, שעועית ירוקה טרייה וצ׳ילי; סרדין שעוטף אגוזי מלך, עשבים ופירורי לחם ברוטב חריימה קר; וזוקיני, אספרגוס, תירס וכוסברה עם ביצת עין. בנוסף, מציעה לטוביץ' תפריט קיץ חדש בסניפי הקפה עם מנות כמו פטריות מלך היער בשמן זית חם, מחית תירס ופטרוזיליה (39 שקלים); גבינת חלומי צרובה במחבת, על סלט קר של תפוחי אדמה, פלפל ירוק, עגבניות צלויות, זיתים שחורים ואורגנו (39 שקלים); וסלט סרדינים עם תפוחי אדמה מבושלים, שעועית ירוקה, בצל ירוק, שום, נענע, זיתים שחורים, חסה וסרדינים מספרד ברוטב לימון כבוש וצ'ילי (56 שקלים).

ביתא קפה. ברודצקי 17, רמת אביב תל אביב. 1-700700937

ביתא קפה אסאדו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
איילת מבשלת. תפריט חדש בביתא קפה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

תפריט רומני חדש בפרסקו, רחובות
השף נתי שפריר מציע בפרסקו רחובות תפריט עם מנות רומניות בפרשנות אישית. בתפריט - מרק צ'ורבה בגרסה עם דג מוסר ופירות ים; ממליגה עם נתחי לחי עגל, ביצת עין וגבינה; ואיקרה ביוגורט בתיבול סומאק ומעל סלמון כבוש ביתי.

פרסקו. הרצל 23, רחובות. 08-9349788.

תפריט חדש בבלה, בית שעריים
המסעדה מציעה תפריט חדש עם מנות כמו מליטות מהים התיכון לצד מטבלי צזיקי, סלסת עגבניות ואיולי צ'יפוטלה; גספצ'ו עגבניות לצד סלט ירוקים עונתי; סשימי על מצע יוגורט מלפפון; וג'מבו שרימפס צרוב על הפלנצ'ה ביוגורט מעושן עם במיה וחומוס בולגרי.

בלה - מושב בית שערים. 04-9830730.

דומינוס פיצה משוגעת (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
האם הן באמת משוגעות? פיצות הקיץ של דומינוס | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

תפריט חדש בשיין אנד שארפ, תל אביב
המסעדה החליפה שף ולמטבח המקום נכנסו אלעד לוי ונדב נצר. השניים יצרו תפריט חדש על בסיס מנות קצבייה עם נתחים כמו פורטר האוס, פריים ריב, סינטה ועוד וכן מנות כמו ברזאולה - סינטה בכבישה ביתית, צנונית, פטרוזיליה, זרעי עגבנייה, צלפים, וחרדל (49 שקלים), פטה כבד לצד ערמונים קלויים, קרם מנגו, בזיליקום וטוסטונים (48 שקלים), כבד אווז לצד קרם שורשים, בריוש, קציפת קוקוס, זרעי כוסברה מסוכרים (67 שקלים) וקרפצ'יו דג ים עם עגבניות לחות, צנונית, בצל ירוק, שרי, פטרוזיליה, פלפל שיפקה, ולבנה (51 שקלים).

Shine & Sharp. יגאל אלון 65, תל אביב. 03-5364755.

דומינוס פיצה במהדורת קיץ מושחתת
דומינוס פיצה מציעים לקיץ פיצות מיוחדות עם תוספות בשלושה טעמים: פיצה מוגזמת פטריות עם פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו ופטריות יער; פיצה מוגזמת פפרוני עם חזה בקר, קבנוס ופפרוני ופיצה מוגזמת גבינות עם מוצרלה, גבינת עזים ופרמזן. עד סוף אוגוסט מוצעת כל פיצה משפחתית מהסדרה, עם פיצה משפחתית מוצרלה בעלות 55 שקלים לכל פיצה.

לפרטים.

שיין אנד שארפ תפריט חדש (צילום: אלדד שושן,  יחסי ציבור )
שיין אנד שארפ. מתחדשים | צילום: אלדד שושן, יחסי ציבור

משקאות קיץ

פסטיבל בירה במרינה הרצליה
במרינה ההרצליינת ייערך בין ה-8 ל-9 בחודש פסטיבל בירה החל מהשעה שבע בערב. במקום יציעו הביר גרדן בירות של מבשלת פאולנר לצד מנות כמו נקניקיות של פרנק מנתחי עגל, בלחמניות, עם שוקרוט (25 שקלים).

לפרטים.

אפריטיבו באיטלקיה בפשפשים
המסעדה מציעה באמצע השבוע (ראשון-חמישי) תפריט אפריטיבו חדש במסגרתו תוצע כוס יין אדום או לבן, לצד 3 מנות ב-54 שקלים. המנות יהיו מאזטים קטנים כמו צלחת מחמצים (זוקיני, צלפים וצ'ילי ירוק); מנת כרובית פריכה ובוטרגה; שעועית ירוקה וביצה כבושה; ברזאולה שייטל תוצרת בית; קפונטה - תבשיל חציל סיציליאני, סלק אפוי וגבינת טולום; וצלחת זיתים.

איטלקיה בפשפשים. עולי ציון 16, מתחם שוק הפשפשים, יפו. 03-6829678.

אפריטיבו באיטלקיה בפשפשים (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
אפריטיבו באיטלקיה בפשפשים. איטליה בישראל | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בין המיצרים

בין המיצרים במדיטה, ירושלים
בתקופת בין המיצרים יוצעו במסעדה מנות מיוחדות כמו פטוצ'יני קבב דג עם עגבניות (64 שקלים), פילה דניס בקראסט טחינה עם אגוזי מקדמיה ופתיתים (88 שקלים), דניס שלם עם מלח גס, עראק ושמיר (86 שקלים), וקרפצ'יו דג עם ארטישוק, שימאג'י מוחמץ ועגבניות (52 שקלים).

מדיטה. דרך חברון 101, ירושלים. 02-6262522. כשר.

בין המיצרים בחצר, ירושלים
במסעדה יוצעו מנות מיוחדות לתקופה כמו סשימי טונה אדומה בקרמל ג'ינג'ר וצ'ילי על סלט שומר, הדרים ונענע (64 שקלים), טריו סביצ'ה - טונה אדומה, סלמון ודניס, פירות העונה, כוסברה, צ'ילי, צנוניות ובצל ירוק (64 שקלים), פילה דניס צרוב עם תפוחי אדמה מושחמים, עגבניות ותרד ברוטב צ'ימיצ'ורי ואיולי כמהין (106 שקלים), סלמון מזוגג בוויניגרט אסייתי (102) שקלים. 

החצר. דרך בית לחם 7, ירושלים. 053-9443390 . כשר.

תפריט בין המיצרים ברשת בורגרס בר
רשת ההמבורגרים מציעה בתקופת בין המיצרים תפריט דגים עם מנות כמו פיש & צ'יפס (48 שקלים), סלט דגים עם עלי חסה, מלפפון, עגבנייה, זרעי חמנייה, כרוב אדום וגזר (48 שקלים) וכריך דג בלחמנייה (63 שקלים).

לפרטים.

מה עוד טעים?

סדנאות מיוחדות בדן גורמה, תל אביב
המרכז הקולינרי מציע סדנאות חדשות של מטבח ישראלי עם קורסים כמו גבנות, קונדיטוריה בשמן זית, בשר, שרקוטרי מקומי ועוד. את הסדנאות ינחו השפים אבי לוי ואבי ביטון, והבשלנית שי-לי ליפא. העלות לסדנה היא 400 שקלים.

דן גורמה – המרכז הקולינרי הגבוה. נס לגויים 53 תל אביב. 03-6338238.

>> לכל חדשות האוכל