זוכרים את הימים שהיינו מסתפקים בלחם אחיד וכשרצינו פינוק קנינו לחם אחיד פרוס? הימים הללו שייכים להיסטוריה בזמן שמדינתנו הקטנה הולכת ומתמלא במאפיות לחמי מחמצת שנפתחות בכל פינה כמו פטריות אחרי הגשם. רק לפני שבועיים התבשרנו על פתיחת המקום החדש של אדון שיפון בשרונה מרקט, והנה הגיעה תורה של שכונת פלורנטין להתחדש עם מאפייה מסקרנת.

מאפיית חגי והלחם של חגי בן יהודה נפתחה בלב פלורנטין ומציעים שם לחמי מחמצת בעבודת יד מזני חיטה מקומיים. כשתגיעו למקום תוכלו גם לחזות בתהליך הטחינה של גרגרי החיטה שנעשה בחדר מיוחד שפתוח לעיני כל. בחדר הזה גם לשים ומתפיחים את כל התוצרת של החנות, והאפייה נעשית בתנור אבן ענק.

 

חגי והלחם (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
חגי והלחם | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

חגי בן יהודה לוקח מגיע ממשפחה ותיקה של אופים שהקימו את מאפיית טיקוצקי בפתח תקווה. לפני שהחליט לפתוח מקום משלו הוא עבר תהליך הכשרה מקצועי ארוך שכלל עבודה בכמה מאפיות בארץ ובחו"ל, ובהן Le Moulin de la Vierge בפריז.

במאפייה שפתח חגי משתמש בזני חיטה ים תיכוניים כמו אינקורן וחורסאן מהם הוא אופה בתנור אבן ענק בגטים, פלוטים משובצי זרעים, גרעינים או זיתים, בריושים נימוחים שעשויים מבצק מחמצת מתוק וכיכרות הלחם האגדיים שעד עתה ניתן היה להשיג רק במאפייה הצנועה שהפעיל אחת לשבוע בקיבוץ עינת.

חגי והלחם בתל אביב (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
חגי והלחם בתל אביב | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור
מאפיית חגי והלחם (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
מאפיית חגי והלחם | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

מבחר הלחמים כולל לחם כוסמין, לחם כפרי אגוזים, לחם שיפון חמניות, פוקצ'ות אישיות וביסקוטי. בחמישי ושישי חגי יאפה גם חלות נטולות ביצים ובעלות קרום קשיח וטעם עשיר. אפשר לקנות במקום גם כריכים פתוחים לצד קפה ומאפים מבצק בגט כמו למשל מאפה של גבינה צ'רקסית עם עלי זעתר טריים, מאפה קישק עם בורגול נורסי מבושל עם לאבנה וחלב, מותסס ומשובץ באגוזים טריים ומאפה תרד טבעוני עם גרידת לימון וצ'ילי.

חגי בן יהודה. טחינת קמח במקום (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
חגי בן יהודה. טחינת קמח במקום | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

חגי והלחם. חיים ויטל 25, תל אביב,. טלפון: 03-6705520. שעות פעילות: ראשון-חמישי 8:00-19:00, שישי 8:00-14:00