נראה שבשנים האחרונות כל שף ישראלי מוכר פותח לו רשת אוכל רחוב בסדר גודל כזה או אחר. הרצון להנגיש את הקולינריה לכל שכבות האוכלוסייה, וכמובן ההפסדים והקשיים שבהם נמצא ענף מסעדות היוקרה, הופכים את האפשרות של "סטריט פוד" לנכונה, האטרקטיבית והכלכלית ביותר. מסיבה זו בוחרים בה בזה אחר זה שפים כמו מושיק רוט עם רשת שמונה המוזלת והגדולה שפועלת ברחבי הארץ, עומר מילר עם אימפריית ההמבורגרים סוסו, יונתן רושפלד עם קפטן קארי, וכמובן, השף אייל שני שהיה מי שהתחיל את כל הסיפור של אוכל שף בפיתה עם רשת המזנון .

המצטרף הטרי והמסקרן במיוחד לחבורה הוא השף מאיר אדוני, שאמנם רוב פעילותו בימים אלה מתרכזת במסעדת נור הניו יורקית, אך הוא לא שוכח גם לפתח ולהתפתח במקום שבו הוא הכי מוכר ואהוד; כאן אצלנו בישראל. השף חילק לא מעט רמזים בשבוע האחרון בחשבון האינסטגרם שלו על הרשת החדשה שהוא צפוי לעמוד בראשה ומתהדרת בשם דוניא (עולם בערבית). אדוני פרסם בימים האחרונים בחשבון הפרטי שלו תמונות עם לוגו הרשת החדשה, שהסניף הראשון שלה צפוי להיפתח בעוד מספר שבועות באזור רמת החייל בתל אביב (רחוב הברזל 4). אגב, אם אתם לא גרים או עובדים בסביבה, אל תתבאסו - הרשת החדשה עתידה לפעול בקרוב מאוד ברחבי הארץ, בדגש לא רק על ערים גדולות ומרכזיות אלא על פעילות גם בישובים קטנים.

coming soon בקרוב

A post shared by meir adoni (@chef_meir_adoni) on



"בשני העשורים האחרונים יצרתי עולם קולינרי שייצג את השורשים של מי שאני", כתב אדוני בחשבון האינסטגרם שלו. "ישראלי, יהודי שחי במזרח התיכון. ההשראה שלי מילדות ועד היום מגיעה מבית סבתא שבישלה מטבח מרוקאי יהודי. עם השנים נוספו להשראה זו טעמים מהאיזור כולו. היום אני גאה לספר על פרויקט חדש ומרגש שיאפשר לי לחלוק את העולם הקולינרי שלי עם כלל העם בישראל, מצפון ועד דרום, בערים מרכזיות ובישובים קטנים. דוניא תיקח את ההשראות של המזרח התיכון ותגיש אותן באופן פשוט, מרגש, צבעוני ומרתק. הבשרים ייצלו על גחלי הדרים, יוגשו במאפים מקומיים שונים לצד ירקות חרוכים כבושים ומעושנים, ועם רטבים וממרחים שמיוצרים במיוחד לסניפי דוניא".

אדוני הוא שחקן חדש יחסית בזירת אוכל הרחוב הישראלית. הניסיון שלו במסעדות ישראל מתבסס בעיקר על מסעדות יוקרה כמו כתית שפעלה במשך שנים כאחת מהמסעדות הבודדות בישראל שמביאה קולינריה עילית באמת, ומסעדות מעט משוחררות יותר שהוא הפעיל כמו המזללה (האחות הקטנה של כתית שנסגרה יחד איתה רגע לפני שפתח אדוני את המסעדה שלו בניו יורק), וגם לומינה ובלו סקיי - זוג המסעדות הכשרות שעדיין פועלות במלון קרלטון בתל אביב ונחשבות למשוחררות במידה, אך עדיין משתייכות למסעדות יוקרתיות ובהחלט לא מקומות שאפשר לעמוד בהם,לאכול כריך ולהמשיך הלאה בפחות מסכום תלת ספרתי.

כעת, בעזרת דוניא, שואף אדוני להביא את האוכל המזרח תיכוני שהוא מתמחה בו (וכובש בסערה מאז הפתיחה של נור גם את ניו יורק) בגרסה קלילה ומשוחררת. אנחנו אמנם עדיין לא יודעים מה בדיוק יוגש כאן, אבל אדוני מספר על מנות בשרים על האש, עראייס, ומנות ים תיכוניות נוספות מהרפרטואר שלו שיעברו התאמה ל"סטריט פוד". אם אפשר להביע משאלות, היינו מבקשים שבדוניא תוגש גם אחת המנות החביבות עלינו במיוחד של אדוני, זו שיכולה להיות מושלמת בגרסת אוכל הרחוב, כשאנחנו מדברים כמובן על קרואסון המוח עם טבחה, תפוחי אדמה, ביצה קשה ולימונים כבושים. תמיד אפשר לקוות לא?