מה לא נכתב כבר על ארוחת בראנץ'; שהיא סמל החיים הטובים, שבארץ המחירים שלה מופרזים וגם שהיא הוצאה מהקשרה, כי הרעיון של ארוחת בוקר מאוחרת בסופ"ש, נועד במקור לספק מענה לבליינים ושתיינים שבילו לילה קודם, קמו עם חמרמורת וחיפשו פחמימה ומנת חלבון טובה להספיג בהם את האלכוהול.

היום די נדיר למצוא מסעדת שף שלא מגישה בראנץ'. תנסו למצוא שולחן פנוי באחד המקומות הנחשבים ותגלו שלפעמים נדרשת המתנה של חודשים ארוכים. בראש רשימת הבראנצ'ים הנחשקים נמצאות המסעדות כמו קלארו, טאיזו, משייה, הוטל מונטיפיורי, רדלר ועוד. ויש גם את הבראנצ'ים המעולים שמוגשים בברים ליליים כמו דלידה, בית קנדידוף, בושוויק והמצטרף החדש - נורדר. אז למה אנחנו ממליצים דווקא על הבראנץ' של נורדר? לא רק כי הוא הכי חדש כאן ברשימה, גם כי זו ארוחה פשוט נהדרת, שבה השף ליאור כהן נותן טוויסט מעניין למנות כביכול בנאליות, כאלו שמוגשות בכל בראנץ'.

בראנץ' נורדר. (צילום:  ניב הרמטי)
בראנץ' נורדר. | צילום: ניב הרמטי

זה מתחיל בפתיחים (13-49 שקלים): סלט ביצים עם עירית ובוטרגה שמייצר קיק מדהים של אוממי; תפוחי אדמה שרופים עם איולי מעושן שאי אפשר להפסיק לנשנש; וכבד קצוץ עם בצל מטוגן קריספי מעל. על פניו נשמע מאוד פשוט, אבל כל ביס כאן מיוחד ושונה ממה שהורגלנו. אחרי פתיחים מוצלחים, מגלים שהתפריט לא קטן והבחירה די מאתגרת.

בורקס קונפי פורל הוא בעצם מאפה משולש פתוח מבצק פריך חמאתי, רך ומתפצח בו זמנית, שסופג את כל טעמי הפורל. תוספת תבשיל תרד ושמנת עדין ופתיתי אבן יוגורט חותמים את ההצגה בדוז פואה (59 שקלים). מנת פחמימה אלוהית לא פחות היא לחמניית חלב ובתוכה רוסטביף חם, ביצה רכה והולנדייז דאשי שעוטף את הכול ומתמזג עם החלמון הנוזלי של הביצה (54 שקלים). תוותרו על השרינג ופשוט תאכלו את הכול לבד.

בראנץ' נורדר (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
בראנץ' נורדר | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako
בראנץ' נורדר. לא רק פחמימות מעולות (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
בראנץ' נורדר. לא רק פחמימות מעולות | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

לאלו שמפחדים מסתימת עורקים, אנחנו ממליצים לשלב בארוחה סלט חסות מושלם עם ליטל ג'ם לליק, פיקורנו וקרמבל מקדמיה שיוסיף רעננות לכל הביסים הסליזיים (59 שקלים). ואל תוותרו גם על הסשימי. נכון שבכל תפריט היום יש סשימי, אבל לא כמו הסשימי הזה שלוקח אותו למחוזות חדשים בזכות תוספת של בייבי שומר, עלי חזרת ואבן יוגורט (68 שקלים).

בראנץ' נורדר (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
בראנץ' נורדר | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

אם הגעתם עד כאן, כדאי לציין שהמנות הנ"ל הן רק דגימה קטנה מהתפריט, שכולל מנות נוספות דוגמת לחם מחמצת עם ריקוטה תותים וזעתר (44 שקלים), בריוש עם ביצה עלומה, תרד והולנדייז תירס (52 שקלים), מקושקשת על לחם מחמצת עם גבינת שמנת וגוואקאמולי (49 שקלים) וברוסקטת מחמצת עם ריבת תותים, ברי חרוכה וברזאולה (46 שקלים). כיאה לבר שמגיש בראנצ'ים, יש גם קוקטיילים שווים, ובגזרת הקינוחים מלבד עוגה באסקית מצוינת תמצאו גם טארט דבש מלוח עם גלידת שמנת חמוצה (32 שקלים).

בראנץ' נורדר. שרינג? נחשוב עליכם (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
בראנץ' נורדר. שרינג? נחשוב עליכם | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

דיזינגוף 245 (פינת נורדאו), תל אביב. לא כשר