האם ייתכן שעידן התפריטים במסעדות עומד לפני סיום? אחרי ההצלחה של OCD של רז רהב ביפו ופרויקט הארוחות הסודיות של גד, שיימשך עד סוף החודש ומציע מגוון ארוחות הפתעה עם תפריט סגור בניצוחם של שפים מובילים - אנחנו שומעים על עוד ועוד מסעדות חדשות שנותנות יד חופשית לשף עם תפריט משתנה ולא צפוי. רק לא מזמן סיפרנו לכם כאן על סרנדיפיטי החדשה בעמק יזרעאל, וכעת נפתחת מסעדה חדשה בשם פרנסיס, במלון אלגרה היפהפה בעין כרם.

המלון עצמו קיים כבר כמה שנים, אבל מבחינה קולינרית הוא פעל עד היום רק במתכונת של אירוח שפים מתחלפים - מה שלא מימש את הפוטנציאל שלו כמלון בוטיק באזור מרהיב שחסרות בו מסעדות טובות באמת. עכשיו סוף סוף הולכים כאן על פתיחת מסעדונת של ממש, שתקבל כמובן גם אורחים מבחוץ.

פרנסיס טרטר עין כרם (צילום: אליה ששון,  יחסי ציבור )
התפריט משתנה לפי העונה וההיצע | צילום: אליה ששון, יחסי ציבור

את המקום החדש פתח בבעלות פרטית השף יונתן שרביט (פיאטו רחובות), שהלך על קונספט של בישול ספונטני: תפריט חדש מארוחה לארוחה, על פי חומרי הגלם העונתיים, מזג האוויר והדגה הטרייה. כל ארוחה כאן נקראת סעודה, והיא כוללת תפריט סגור שמוגש, לכל הסועדים יחד, בשעה שבע וחצי בערב למשך כשעתיים וחצי (באמצע השבוע, עד יום רביעי, ניתן להגיע הנה גם לארוחה במסלול מצומצם).


בין המנות שהוגשו כאן בינתיים: מנת פתיח של טרחון מעושן בלואיזה ולמון גראס עם סלט מלפפונים ביוזו וגררת הדרים מסוכרים; מרק של שורשים ושוקולד מריר; קפרזה טריו פומדורו עם קרעי מוצרלה, עגבניות תמר קונפי, צימוקי שרי, עגבניות שטח, בזיליקום טרי, שמן זית איטלקי, אבקת עגבניות ומחית קצח; סורבה יוגורט עזים, לימונים ופרג; ביף וולניגטון ברוטב שזיפים ואספרגוס חלוט; וקינוח קונצרט תותים - רוטב תות חמצמץ, תותים בבלסמי מיושן 5 שנים, קרם מסקרפונה ושוקולד לבן, טוויל שקדים ומרשמלו חרוך על גחלים.

פרנסיס עין כרם יונתן שרביט (צילום: אליה ששון,  יחסי ציבור )
מתרחב. יונתן שרביט | צילום: אליה ששון, יחסי ציבור

למי שארוחות ערב גדולות פחות עושות לו את זה, במסעדה החדשה מציעים גם ארוחות בוקר בכל ימות השבוע בשעות 8:00-11:00, ובימי שבת עורכים כאן בראנץ' מגוון במיוחד שכולל שפע גבינות מקומיות ומיובאות, נקניקים טובים, לחמים שנאפים במקום, מאפים, סלטים ומנות ביצים שונות.

בפרנסיס 32 מקומות ישיבה (בקיץ אפשר לשבת גם בבוסתן היפה של המקום), מתוכם 10 בשולחן השף שמשקיף על המטבח הפתוח. לפי שרביט, היושבים בו מתקשרים עם הטבחים ומהווים שותפים לכל ההכנות של הארוחה. ארוחת ערב מלאה תעלה 250 שקלים לאדם, ארוחות הבוקר יעלו 220 שקלים לזוג, והבראנץ' - 150 שקלים לסועד.

פרנסיס. מלון אלגרה, האחיות 13, ירושלים. 02-650-0506. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל

>> מתכונים לחנוכה