גורדוס משיקים קרמבו ענק לכבוד החורף, חולון
לכבוד בוא החורף מציעה מסעדת גורדוס קרמבו הפתעות במשקל 1 ק"ג. קרמבו הפיניאטה מכיל שלל תוספות בתוכו כמו קרם דיפלומט, רולדת שוקולד ופטיפורים על בסיס עוגיית אלפחורס. מחירו של הקרמבו הוא 129 שקלים והוא מגיע כחלק מ"התפריט הסודי" של גורדוס, תפריט קטן הכולל מנות ענק. לתפריט הסודי ניתן להגיע רק באמצעות חיפוש בדפי האפליקציה של גורדוס, שם מסתתר כפתור שקוף אשר מוביל לתפריט.

גורדוס. פארק פרס חולון, 03-7733366

עומר מילר פתח את סוסו (SUSU) להרצה, תל אביב
כפי שכבר סיפרנו לכם, השף עומר מילר פותח לראשונה בשותפות עם דויד טור (קפה אירופה, דא דא ודא) המבורגרייה חדשה ומושחתת בשם סוסו אנד סאנס. המקום נפתח להרצה רשמית אתמול, ויהיה פתוח גם היום החל מהשעה 13:00. בהמשך, יורחבו שעות הפעילות. בינתיים, תוכלו למצוא כאן המבורגר יחיד או כפול (120 גרם או 240 גרם) בלחמנייה שנאפית במיוחד למקום על ידי מאפיית לחם חם ומוגשת עם רוטב סודי. בין התוספות לקציצה: סלט ביצים, צ'דר, גוואקמולי או כבד אווז. ההמבורגרים מוגשים לצד צ'יפס עשבי תיבול או טבעות בצל.

סוסו. הרצל 6, תל אביב. לא כשר

סליידר. צ'דר. סלט ביצים. בקרוב....

A photo posted by Omer Miller (@omermiller) on


מסעדת קלמטה חוגגת שש שנים, יפו
מסעדת קלמטה היפואית תחגוג בחודש דצמבר יום הולדת ואת החגיגות תלווה טברנה מקומית. במשך שבוע אחד יוגש תפריט קבוע הכולל פתיחת ארוחה עם כל המנות הראשונות של המסעדה שיוגשו לשולחן בגרסת מזטים: סביצ'ה מוסר-ים בסגנון ערבי וסלט חוריאטיקי, ומנה עיקרית לבחירה: סלט פירות ים קפריסאי, גירוס טלה או דגיגי ים מטוגנים, ויין אדום או לבן, אוזו או בירה. חגיגות יום ההולדת יתקיימו בין התאריכים 4-10.12, ומחיר התפריט הקבוע הוא 180 שקלים לסועד. מומלץ להזמין מקומות מראש.

קלמטה. ככר קדומים 10, יפו העתיקה. 03-6819998

בית פיצות קטן ואיכותי נפתח בגבעתיים
בנדיטו פיצה, פיצרייה חדשה ומבטיחה נפתחה לפעילות בשבוע שעבר בגבעתיים. השף שמלווה את המקום הוא מנה שטרום, שהחליט להגיש כאן פיצה בתבניות מרובעות על בסיס בצק מחמצת איטלקי פריך. בין התוספות המוצעות במקום: ארטישוק איטלקי, תערובת גבינות כמו מוצרלה, גאודה, גאודה עיזים ומוצרלה. המקום נפתח להרצה בשבוע שעבר והוא חלבי ובלי תעודת כשרות. המחיר למנת פיצה אישית כאן הוא 20 שקלים לפיצה מרגריטה ו-24 שקלים למנה אישית עם תוספות. מחירו של מגש שלם הוא 84 שקלים. בהמשך מתכננים כאן גם משלוחים. שעות הפעילות במקום: ראשון עד חמישי 11:00-23:00, ובשבת החל ממוצאי השבת ועד 23:00.

בנדיטו פיצה. ויצמן 60, גבעתיים

יקב וורטמן מתארח במסעדת מורל, חיפה
ביום שישי הקרוב, החל מהשעה 13:00 יתארח יקב וורטמן מהכרמל במסעדת הטאפס מורל שבעיר התחתית בחיפה. השף לירז קריספין, יכין מנות שיותאמו ליינות היקב שימזגו במהלך הארוחה. שבע מנות טאפס יוגשו לסועדים, ארבע כוסות יין וקינוח זוגי במחיר של 180 שקלים לסועד. בין המנות שיוגשו: סביצ'ה דגים בליווי פרי העונה; קציצות כרישה בליווי שמנת חמוצה ונגיעות צ'יפוטלה; לחם לצד מטבל שמן זית, סלסת עגבניות, שמנת חמוצה ובלסמי מצומצם; ושווארמה בס במינה פיתה עם סלט קצוץ וטחינה.

מורל טאפאס בר. הנמל 33 חיפה. 04-8441404

ארוחת בראנץ' לילית בפרנץ' 57, תל אביב
בר הקוקטיילים פרנץ' 57  משיק בראנץ' לילי, ובדומה לתפריט הקוקטיילים והאוכל במקום גם תפריט הבראנץ' שואב את השראתו מתרבות האוכל של ניו אורלינס. התפריט החדש יוגש אחת לשבוע בימי שני בשעות הלילה המאוחרות ויכלול: אומלט עם בשר סרטנים, גבינת ברי, עירית קצוצה ושמנת חמוצה (47 שקלים); סלט של עלי תרד טריים, בצל ופטריות פורטובלו מטוגנים, בייקון קצוץ, גבינה כחולה ושברי קשיו מסוכר (46 שקלים); סופגניות קטנות סטייל ניו-אורלינס ממולאות בבשר סרטנים וגבינת מסקרפונה (44 שקלים) ועוד.

פרנץ' 57, ברנר 2, תל אביב. 050-7347452

תפריט חורף חדש באריא, תל אביב
השף גיא גמזו משיק תפריט חורף חדש עם מנות בשריות ושילוב של פירות הדר וירקות שורש. בין המנות החדשות בתפריט: סלט שרימפס, תמנון ים תיכון, סביצ'ה, ריזוטו פטריות וספגטי פירות ים. 

אריא. נחלת בנימין 66, תל אביב. 03-5296054

מסעדת TYO משיקה תפריט חדש לשבת בצהריים, תל אביב
השף יאמה סאן יצר תפריט חדש במסעדת TYO על מנת לאפשר לקהל לקוחות המסעדה ליהנות ממחירים נוחים וגמישים גם בסוף השבוע. תפריט השבת כולל מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה במחיר 90 שקלים. בין המנות: מרק מיסו קלאסי, סלט אצות ים, וסלמון צרוב בראשונות, ושלל קומבינציות או פילה  סלמון בקראשי ולימון בעיקריות. כמו כן, יוגשו בשבתות גם מנות ילדים. התפריט מוגש בכל יום שבת בין השעות 12:00 ל-17:00.

TYO. מונטיפיורי 7, תל אביב. 03-930033

TYO (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
ימי שבת החדשים ב-TYO | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

Zoot Aluress: בר קולינרי חדש בגבעתיים
בר קוקטיילים קולינרי חדש נפתח החודש בגבעתיים ומציע תפריט קוקטיילים רחב לצד מנות שף של השף בני אזולאי. הבר יהיה פתוח כל יום החל מהשעה 19:00 ועד שעות הלילה המאוחרות. התפריט כולו מורכב ממנות ביניים בלבד, ללא מנות ראשונות או עיקריות. בין המנות: טרטר דייגים, אומצה לורס (פרוסות סינטה צרובות עם טחינה ועוד) ובוראטה קפרזה.

זוט-אלור - Zoot Alluress, כצנלסון 67 גבעתיים. 052-8000744

טועמים מאסטר שף בשרונה תל אביב
שרונה תל אביב מארחת את מסעדת הפופ אפ טועמים "מאסטר שף". מדי ערב, החל מהשעה 16:00 ועד 21:00, תציע המסעדה את המנות שנבחרו למצטיינות בתכנית ללא עלות. הפופ אפ יפעל עד ה-23 בדצמבר במסגרת שיתוף פעולה בין תכנית הריאליטי "מאסטר שף" למשרד העבודה והרווחה ושרונה. מטרת המיזם היא לעודד לימודי קולינריה וטבחות. הפופ אפ ממוקם בשרונה תל אביב בבניין 101, רחוב קפלן 36 פינת דוד אלעזר 6 ליד הרחבה המרכזית (כיכר המושבה).


שופ טיים: מתחם קולינרי חדש בפתח תקווה
מרכז קונספט חדש בתחום הקולינריה והגסטרונומיה שכל בתי העסק שלו יהיו כשרים מוקם בימים אלה באזור התעשייה קרית מטלון (רמת סיב) בפתח תקווה. בין הרשתות שהצטרפו עד כה למתחם נמצאות קפה רוטשילד, ביגה ורשת מעדני גורמה.

מתיחת פנים לבר הקוקטיילים 223, תל אביב
בר הקוקטיילים 223 חוגג יום הולדת שמונה ועובר מתיחת פנים עיצובית וקונספטואלית. מעתה, יציע 223 תפריט קוקטיילים המושתת על חומרי גלם ותוצרת חקלאית מקומית וישתנה על פי עונות השנה. לטובת תפריט הקוקטיילים העונתי חברו 223 לחקלאים מכל רחבי הארץ ורקחו מגוון קוקטיילים צבעוני ועשיר, שעושה שימוש בפירות, ירקות ועשבי תבלין. בין השאר, תוכלו למצוא כאן תפוזים עונתיים מפרדס ותיק בשרון, עגבניות חורף מהשפלה, אפרסמון מזן "קרמבו" ותותים מזנים מקומיים עונתיים.

223. דיזינגוף 223 תל אביב.03-5446537

223 (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
קוקטיילים חדשים ב-223 | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

משקאות חורף חדשים בקפה קפה
קפה קפה משיקה תפריט משקאות חורף. בין המשקאות שיצטרפו לתפריט הקבוע: ונילה טופי, פרנץ' ונילה קוקוס וסחלב חם שמצטרפים למשקאות הקיימים כבר ברשת: : דואט שוקולד, סיידר תפוחים חם, צ'אי לאטה, משקה מקופלת ועוד.

משקאות חורף חדשים בקפה ג'ו
קפה ג'ו השיקה השבוע את סדרת משקאות החורף שלה שתוצע בכל סניפי בתי הקפה שלה ברחבי הארץ. בין המשקאות: Coffee Kiss: חלב מוקצף עם אספרסו, קרם אנגלז, נגיעות אייריש קרים ונשיקות חורף (19 שקלים); Chocolate Kiss: חלב מוקצף, שוקו אגוזים, קרם אנגלז, קוקוס ונשיקות חורף (19 שקלים) ו-Toffee Kiss: חלב מוקצף, טופי, קרם אנגלז ושברי מקופלת מעל (19 שקלים).

חושבים מחוץ ללחמנייה: ארוחות שף ברשת BBB
רשת BBB תערוך במהלך חודש דצמבר סדרת ארוחות שף בסניפיה ברחבי הארץ. הארוחות יערכו בסימן חושבים מחוץ ללחמנייה: מגוון המבורגרים המוגשים בתוך קרואסון, המבורגר על בריוש או המבורגר בפיתה. ארוחות השף מיועדת לחברי המועדון של הרשת.

BBB (צילום: אלעד גוטמן,  יחסי ציבור )
אותו דבר אבל קצת אחרת. BBB | צילום: אלעד גוטמן, יחסי ציבור

תפריט בוקר חדש במשק ברזילי, תל אביב
משק ברזילי משיקים תפריט בוקר חדש עם מגוון ארוחות בוקר כמו בראנץ' זוגי (160 שקלים), בוקר משק (64 שקלים לאדם), פנקייקים, קלצונה, פריטטות, פוקצ'ות, סלטים שונים ועוד.

משק ברזילי. רחוב אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. 03-5166329

תפריט המבורגרים חדש בפפריקה, פתח תקווה
מסעדת פפריקה מתחדשת עם תפריט המבורגרים ענקיים (עד 660 גרם). מדובר בתפריט המבורגרים הכולל שבעה המבורגרים בסגנונות שונים בהשראת בירות עולם קולינריות (ארה"ב, צרפת, טורקיה ועוד) מבשר אנגוס המגיעים בשלושה גדלים: M/L/HUGE - 220/440/660.

פפריקה. y center, פתח תקווה. 03-9241610

דיל לסטודנטים במסעדת בית השלום, מטולה
מסעדת בית שלום מציעה דיל המבורגר במשקל 250 גרם מבשר בקר בליווי צ'יפס הבית ב- 39 שקלים לכל סטודנט או סטודנטית שיגיעו לאכול במקום. המבצע תקף גם לחיילים ותושבי מטולה.

בית שלום במטולה. 04-6940767

תפריט חורף ביאמאס, M הדרך 
יאמאס - YAMAS, הטברנה הים תיכונית הממוקמת ב-M הדרך (בית ינאי, על כביש החוף), מציעה מגוון מנות חדשות וחורפיות: סטיפדו - תבשיל קפריסאי של בשר עגל, עלי דפנה, פלפלים ושמן זית, מוגש במחבת חמה עטוף בלחם בית (58 שקלים); מחבת ים זוגית - שרימפס, קלמרי, מולים ודגי ים טריים, עשויים במחבת בחמאת עגבניות ומיץ לימון (186 שקלים); תבשיל שעועית לבנה ובצלים עם בשר עגל (64 שקלים); קציצות בקר עם פול ירוק, שמיר ומיץ לימון (62 שקלים) ועוד.

יאמאס. בית ינאי, 09-7998313

יאמאס (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
מקבלים את החורף ביאמאס | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור


מדברים מהבטן: תערוכות, סדנאות ואוכל באשדוד
במסגרת חגיגות ה-60 שנה לאשדוד, שבוע מדברים מהבטן יחגוג את תרבות האוכל של העיר והמקום שהיא תופסת בה, עם מגוון אירועים, תערוכות, הרצאות, סדנאות ואוכל. האירועים יעניקו במה לפן הקולינרי של העיר מיום הקמתה ועד לימינו, דרך חיבורים של אמנות הבישול עם צילום, קולנוע ועוד. שבוע מדברים מהבטן יתקיים בין התאריכים 4-12 בדצמבר במונארט, מרכז תרבות, מוזיאון הפלשתים ע"ש קורין ממן ובבית אריה קלנג באשדוד.

לכל הפרטים

עסקיות צהריים חדשות בלוקה ולינו, תל אביב
מסעדת לוקה ולינו משיקה תפריט עסקיות צהריים חדש. התפריט החדש מוגש בימים שני עד חמישי בין השעות 12:30-16:00, ונחלק למגוון של מנות ברמות מחיר משתנות- מ-48 שקלים ועד 121 שקלים. בין העיקריות שיוגשו במסגרת העסקית: ספגטי עגבניות קלאסי/אלי אוליו (51 שקלים); סקלופיני בקר מיושן מהפלנצ'ה על תרד מוקפץ עם חמאה לימונית עם תוספת תפ"א (89 שקלים); קוסקוס ביתי במרק פירות ים, מוסר וזעפרן (89 שקלים); זנב שור בתבשיל עשבי תיבול, ותרד ויין לבן, מוגש עם פיצ'י (83 שקלים);  ניוקי אה לה רומאנה על רוטב עגבניות שרופות בטאבון (52 שקלים); וריזוטו חצילים ופרמזן עם פיצפוצי טלה קריספי (75 שקלים).

לוקה ולינו. לילנבלום 20 א' תל-אביב. 03-902777

לוקה ולינו - פיצ'י פקילה (צילום: איתיאל ציון,  יחסי ציבור )
צהריים בלוקה ולינו | צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור

תפריט חורף במסעדת 206, תל אביב
מסעדת 206 דגים מציעה מגוון מנות חורפיות בתפריט אשר נבנה על ידי שף הבית, איציק הראל. בין המנות: מרק בויאבז, ציר דגים, עגבניות ופירות ים (51 שקלים);  מרק ערמונים (35 שקלים); קוראסון כבד אווז (78 שקלים); לזניה של דייגים (129 שקלים); וריזוטו פירות ים (132 שקלים). 

206 דגים. משה סנה 54, תל אביב. 03-6483030

התבשילים הסודיים של נשות העדה הגרוזינית בראצ'ה, תל אביב
ראצ'ה, המסעדה הגרוזינית בנווה צדק, משיקה לכבוד החורף תפריט המאגד בתוכו את המתכונים הסודיים למרקים של נשות העדה. לטובת בניית התפריט פנתה המסעדנית לילי בן שלום, מבעלי מסעדת ראצ'ה אל נשות העדה, שעלו ארצה מחבל ראצ'ה שבגרוזיה, על מנת שכל אחת מהן תספק את המתכון המזוהה עם משפחתה ועובר בה מדור לדור. בין המרקים: מרק השצ'מאדי של טינה שימשווילי, מרק הבורשטי של רחל חיחאשוילי, מרק החרצ'ו של סוליקו חיטיבשוילי ומרק לוביו שעועית בסגנון גרוזיני (טבעוני) של טינה שמשילשוילי.

ראצ'ה. אחד העם 1, תל אביב. 03-6392229

 >> לכל חדשות האוכל