דלידה בר (צילום: אורי טאוב,  יחסי ציבור )
המשך ישיר של המסעדה. הבר של דלידה | צילום: אורי טאוב, יחסי ציבור

נעשה צפוף במתחם שוק לוינסקי: מסעדות, ברים ובתי קפה חדשים ושווים נפתחים באזור בזה אחר זה/ ואחרי הקוק בוק קפה והאוזריה של לימור לאמי ואביבית פריאל, סאלוף ובניו, מזללת אוגיס והסניף החדש של קפליקס - מצטרף לשכונה גם הבר של דלידה, אח חדש ומגניב לחמארת השף דלידה, גם היא, כמובן, חלק מהמתחם המדובר. 

בפייסבוק שלנו לא צפוף, יש מקום לכולם!

הבר של דלידה פועל מול דלידה המקורית ופתוח עד השעות הקטנות של הלילה. אחרי 3 שנים של פעילות בדלידה (ולפני כן בטפאלה), החליטו הבעלים, אברהם מדווין, קובי ממן, מייק קורדה, מיכאל טננבאום, אורי לוין, עומר כהן והשף דן זוארץ, שהגיע הזמן לפתוח מקום נוסף, כזה שיעניק חוויה משלימה לדלידה, הרשמית יותר.

גם כאן יצר את התפריט השף דן זוארץ, ושילב בו טעמים ממטבחים ערביים, איטלקיים וצרפתים, בהתאם לביוגרפיה של הזמרת דלידה, על שמה קרויים המקומות. עם זאת, הפעם הדגש הוא על טעמים אירופאים ומנות קטנות יותר שכיף לאכול לצד משקה. בין המנות יוגשו כאן למשל פטה כבד ולילט; אגוזי לוז ביין אדום על ברוסקטה; טרטר פילה בקר על ברוסקטה עם חרדל, צלפים, אנשובי, שעועית ירוקה וצנונית; בורקס ממולא קורקבנים, ביצה רכה, רסק ויוגורט; וגם ברולה הפלפלים החריפים והפטה המוכר של דלידה.

עוד באוכל טוב:

 

"כל נושא האוכל בבר של הדלידה, להבדיל מהמסעדה, הוא הרבה יותר מצומצם", אומר השף דן זוארץ. "יש לנו רק 10 מנות והתפריט קטן, אבל מנות הבר הן לא מנות בר קלאסיות. הן לא קטנות והן גם לא צ'יפס ודברים כאלה, זה תפריט שקצת נפרד מהקטע הערבי במסעדה והולך לכיוון יותר אירופאי וצרפתי. אני עושה שם הומאז'ים למנות של פעם עם קריצות עכשוויות. למשל, וריאציה על גראטן, שבמקום תפוחי אדמה יש כרובית וברוקולי ובשמל מפטריות שיטאקי; ומילפיי טרטר שזה הומאז' לקינוח המילפיי, אבל עם טרטר דג בין בצק עלים עם כוסברה וג'ינג'ר מוקצף".

המקום כולל 30 מקומות ישיבה בלבד, וטווח המחירים של  המנות בתפריט נע מ-24 שקלים ועד ל-56 שקלים ומדי ערב, בין השעות שש לשמונה, תתקיים במקום שעה שמחה, ובין שש לשבע יציעו בקבוקי יין ב-50 אחוזי הנחה. בנוסף, תפריט האלכוהול יכלול מגוון קוקטיילים, כמו טרנידד סאוור - ג'ים בים, אנגוסטורה, סירופ וזסט מקליפת תפוז, וסאלטי קולדה – פטרון, אמארו מונטנגרו, סירופ קוקוס, מיץ אננס וקורט מלח.

דלידה מאזטים (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
מזכיר את התפריט המקורי, רק מצומצם ואירופאי יותר | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

את הבר של דלידה עיצבה אורית חביב פורת ברוחה של דלידה, שהגיעה לצרפת מקהיר. לב המקום הוא בר מרכזי, שסביבו שזרה חביב פורת אלמנטים צרפתיים, כמו רהיטים ותאורה תקופתית. על הפסקול במקום, שינוע ממוסיקת מהגרים לסווינג, יהיה אחראי גם כן השף דן זוארץ שתקלט בעבר במספר רב של מועדונים וברים בתל אביב.

"החלטנו לפתוח את הבר כי אין בר בדלידה וזה היה משהו שחסר לנו", מסביר זוארץ. "אנחנו אנשים שהולכים למקום וישר מחפשים את הבר בו, וזה היה לנו חסר. רצינו מקום עם דגש על אלכוהול וחיי לילה וזה הכיוון של המקום, שיהיה פעיל עד השעות הקטנות. עם זאת, יש לנו גם שעות שמחות עם מבצעים על יין ואלכוהול משש עד שמונה בערב. אנחנו רוצים שאנשים גם יוכלו לבוא מוקדם". 

הבר של דלידה. שוק לוינסקי, זבולון 7, תל אביב. 03-5369627. כל יום 18:00-אחרון הסועדים, הפי האוור 20:00-18:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל