בלינה

נטע לי סטופסקי הפכה את הגינה הפרטית שלה לחוויית אירוח עבור מי שמחפשים מקום לאירוע אינטימי. בימי שישי היא פותחת את ביתה ואת הגינה לבראנץ' מיוחד שכולל מקום ל-20 אורחים בלבד. את כל האוכל שמוגש נטע מכינה בעצמה, כולל לחמים וריבות. במהלך הארוחה האוכל לא מפסיק לזרום לשולחן והכול מוגש בכלים יפהפיים שנטע אספה אל השולחן הארוך המוקפד שעומד בחצר המטופחת והפורחת. מחיר הארוחה הוא 230 שקלים לסועד ובמהלכה מוגשות מנות כמו ריבת עגבניות שרי ביתית, בורקס תרד עם המון שכבות, חלת פרג, גלידת תות ובזיליקום, מיץ תפוזים שנסחט באותו הבוקר, ממרחים ביתיים, סלטים, שקשוקה עדשים, פולנטה מעולה, פוקצ'ות ועוד. אפשר להגיע ב-9:00 או ב-12:00 וחייבים להזמין מקום מראש.

מושב בית חנן. טלפון: 054-4446486. חלבי כשר

בראנץ' בלינה (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
בראנץ' בלינה | צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

פופ אנד פופ

שחף שבתאי השף של מסעדת פופ אנד פופ שהה בחודש וחצי האחרונים בקיבוץ ילדותו עמיעד בגליל העליון , הוביל את כיתת הכוננות בלילה ( עם עבר של לוחם בשייטת 13) ועבד בקטיף בפרדסים ועבודת חקלאות בשדות במהלך היום. כעת החליט לחזור לשגרה ופותח מחדש את מסעדת פופ אנד פופ האהובה והבייקרי ביחד עם הקונדיטור עופר בן נתן. בשבת יוגש הבראנץ׳ האהוב בין 11-18 עם חידוש מאוד מעניין של בראנץ׳ ייעודי לילדים במחיר 89 שקלים שיכלול בייגל, ספרינג רול ירקות, ספרינג רול עוף, טחינה, ירקות, גבינות ועיקרית לבחירה: נודלס ווק עוף וירקות, נודלס ווק ירקות או פופ שניצל וצ'יפס. יש גם קינוחים בתוספת 25 שקלים ובראנצ' למבוגרים בעלות של 180 שקלים לסועד.

מגדלי הארבעה, בניין דרומי קומה 14, הארבעה 28, תל אביב, 03-7595000, לא כשר

בראנצ' ילדים בפופ אנד פופ (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה

רוטנברג

ביום שישי הקרוב בין השעות 10:00- 14:00, תוגש ארוחת טעימות מיוחדת במינה ואל מול הנוף היפה והמנחם של הרי גלעד. תפריט הבראנצ' החדש הנה זוגי והוא משקף את הסקרנות, המשחקים והיצירתיות במטבח המסעדה ומבוסס על מה שגדל בגינה הפרטית שלידה על הליקוט ועל התוצרת של היצרנים והמגדלים המקומיים. עלות לזוג- 325 שקלים.

קיבוץ גשר השנה, טלפון להזמנות – 04-6752237   

מסעדת רוטנברג, גינה אחרי הקורונה  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
מסעדת רוטנברג, גינה אחרי הקורונה | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

דלאל

בדלאל מציעים בימים אלה בראנצ'-לאנצ' בראשון-חמישי 12:00-17:00 וגם הבראנצ' המפורסם חזר לשישי-שבת בין 9:00-17:00. מה אוכלים? את בייגל קרואסון המפורסם עם תבשיל תרד, ביצה עלומה ורוטב כמהין (56 שקלים), סופר סקראמבל סלמון בול (54 שקלים), את בורקסביח האל זמני (54 שקלים), בנדיקט רויאל קרואסון, שקשוקת חצילים קלויים ותרד, טרטר טונה על חלה קלויה ופרנצ' בורגר וביצת עין האגדי (78 שקלים). עד שלא תגיעו לכאן לארוחת הזו, לא תבינו הדוניזם מהו.

שבזי 10 תל אביב, 03-5109292, לא כשר

טרטר בקר (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה

סילו

גם מסעדת סילו מחזירה את הבראנצ'ים המפוסמים שלה שזכו להרבה שבחים. מדובר על ארוחה שעולה 119 שקלים לסועד והיא כוללת מלא מנות קטנות (צ'יקטי) שמגיעות למרכז השולחן, מאפה פילו במילוי גבינות, פולנטה עם זוקיני צלוי, פיצטה מרגריטה, מנת ביצים לבחירה לכל סועד + 2 משקאות לבחירה (או משקה אלכוהולי). בקיצור אינסוף אוכל על השולחן כדי להתחיל את הסופש בצורה מפנקת. הארוחה מוגשת בימי שישי בין 9:00-12:00 ובימי שבת בין 9:00-12:00.

פארק פרס מתחם לה פארק, חולון, 03-5733315

מסעדת סילו (צילום: לינה מיארה וערן שמר)
צילום: לינה מיארה וערן שמר

יקב 70

יקב 70 הוא יקב בוטיק משפחתי ובימי שישי מגישים בו תפריט בראנץ׳ חלבי. זה קורה בחצר מהממת ומחיר הארוחה הוא 95 שקלים לאדם לא כולל שתייה. מבחר המנות שמוגשות במהלך הארוחה כולל בייגלה ירושלמי שנאפה במקום לצד מטבלים, שקשוקת עשבי תיבול מביצי חופש, סלט קפרזה, סלט שוק, פלפלים קלויים עם גבינת פטה, מאפה עלי פילו ממולאים בתרד, קישואים צלויים על יוגורט ועוד.

מושב אמונים, 10:30-15:00, להזמנת מקום: 054-7866638, כשר

יקב 70. בראנץ' כשר חלבי (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
יקב 70. בראנץ' כשר חלבי | צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

ברבריני

ברבריני היא אחת המסעדות האיטלקיות הטובות באשדוד. בימים אלה החלו להגיש בה "בראנץ' חזרה לשגרה" שכולל מגש מפואר עם מיטב הקלאסיקות של הבראנצ', פוקצ'ות רכות כמו ענן שנאפות בטאבון, ברוסקטה עם סלט ביצים או עם אבוקדו, פולנטה עם פטריות ושקדים קלויים, תרד ושמן כמהין, נשנושים כמו אנשובי עם מוצרלה ועגבנייה סחוטה, סלט קיסר עם קרעי לחם וגבינת גרנה פדנו ומנות נוספות. את הארוחה מומלץ ללוות באחד הקוקטיילים שמגישים פה. טווח מחירים: 24-66 שקלים למנות קטנות-בינוניות.

רוגוזין 74, אשדוד. להזמנות: 08-8554545. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by barbarini ברבריני (@barbarini_rest)

קולרטו

קולורטו היא מסעדה איטלקית שמחה שנפתחה בקיץ האחרון בבאר שבע. כעת, בצעד אופטימי של חזרה לשגרה, המקום מתחיל להגיש בראנץ' סופ"ש בשישי ושבת. מאחר שאין יותר מדי בראנצ'ים בבאר שבע, התפריט בקולרטו תפס אותנו במיוחד, ויש בו מבחר מנות קטנות שאפשר להרכיב מהן ארוחה מעולה לצד דרינקים של בוקר: ביצים לבחירה ומנות קטנות שאפשר להזמין ליד כמו ארנצ'יני ברוטב ארביאטה, ריקוטה לימון ודבש, ברוסקטה עגבניות ומוצרלה, ארטישוק מטוגן, ברוסקטה ביצה רכה, סלט קפרזה עם עגבניות מגי ומנות נוספות (22-54 שקלים למנה).

חלקיקי האור 16, גב ים 2 באר שבע. שישי 10:00-16:00, שבת 10:00-14:00. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by colorato happy dining | קולורטו (@colorato_happy_dining)

לואיזה

הקייטרינג של נדב מלין מציע בראנץ' סלואו פוד הכי פארם טו טייבל שיש. זה קורה במלון יד השמונה והארוחה פתוחה לקהל הרחב (שימו לב - חייבים להזמין מקומות מראש). ההגשה היא במזנון פתוח וממתינות שם מנות כמו ביצי חופש במגוון צורות הכנה, דגים כבושים מדגת חופש של הכינרת, מאפי בוקר, גבינות ממחלבת בארי, סילאן מחצבה, טחינה מקומת, מוזלי מיוגורט צאן של מחלבת עברי עם גרנולה תוצרת בית, פירות מיובשים תוצרת בית, פירות טריים וסילאן טהור מחצבה. יהיו בבופה גם דבש פרחי בר מנטף, ריבות תוצרת בית, דייסת צ'יה, לחמי מחמצת מיוחדים עם חמאת שום שחור, גבינות מיוחדות כמו סולונגי של מחלבת עברי, וקישק אל פאקיר – לאבנה טבעונית מבורגול מותסס. בנוסף יגישו גם מאפי בוקר מיוחדים, קרואסונים ממולאים, סמבוסק מנגולד, קיגל דלעת, מסבחה ומאפה פילו עם גבינות גאורגיות, פורל כבוש, חביתות טבעוניות מקמח חומוס וקינוחים לצד קפה של אגרוקפה, קמבוצ'ה היביסקוס או לימונדה. מחיר הארוחה: 125 שקלים לאדם.

מלון יד השמונה, יום שישי 10:00-14:00, להזמנת מקומות: 02-5942000, כשר

בראנץ' שישי לואיזה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
בראנץ' שישי לואיזה | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

יקב עמק האלה

ביקב עמק האלה מתקיים מזה כמה שבועות יריד קניות כחול-לבן בימי שישי. חוץ מרכישת מוצרי בוטיק טובים, אפשר גם לשבת באחד השולחנות שמפוזרים בחצר היפה ולהזמין כוסות יין, פיצות שנאפות בטאבון במקום על ידי אנשי "מעשה ידיים" וסלטים ולתפור על הדרך יופי של בראנץ'. במקום מתארחים גם אומנים מקומיים, מעצבי תכשיטים ודוכנים של זרי פרחים, לחמים ועוגות לשבת.

קיבוץ נתיב הל"ה, יום שישי 9:30-15:00

View this post on Instagram

A post shared by Ella Valley Winery (@ella.valley)

יקב קסטל

ביום שישי הקרוב יקב קסטל יארח את יקב הרי הגליל שסגור למבקרים בשל קרבתו לגבול לבנון. החל מ-10:00, יוצעו למבקרים מסלולי טעימת יין לצד מאכלים מיוחדים שתכין איתיאלה היאט זוכת עונה 9 של מאסטר שף, שתתארח במקום עם הפו טראק שלה. הכניסה לאירוע עולה 50 שקלים ,מתוכם 10 שקלים ייתרמו לחיזוק מפוני הגליל והדרום, ו-40 שקלים יוחזרו למימוש כרטיסיות יין באירוע.

להזמנת מקומות

View this post on Instagram

A post shared by Domaine Du Castel יקב קסטל (@domaineducastel)