יום טעימות במעדניית אגתה, תל אביב
מחר (שישי, 15/9) מהשעה 9:00, יתקיים באגתה יום פתוח לקראת החג עם שולחן טעימות חגיגי ועליו עשרות סוגי דבש, מרמלדת חבושים, כיכר של תמרים, שקדים ותאנים, גבינות, דבש עם כמהין ואגוזים, חומצים ויינות של יקב תבור. כמו כן, צוות המעדנייה ישמח להתאים ללקוחות את מארזי החג האולטימטיביים לכל סוגי המארחים והפודיס, ובכל תקציב.

אגתה. ראול ולנברג 24, מגדלי זיו, תל אביב

האפי אוור חדש במסעדת מי קאסה, הרצליה
בימים ראשון-חמישי, בין השעות 16:00 ל-19:00יציעו במסעדת מי קאסה האפי אוור חדש בו אפשר יהיה לבחור את אחת ממנות הפתיחה של המסעדה (מלוחייה, ארטישוק צרוב על לבנה, שיפודי חלומי, פטה כבד, קפרזה סלק או סלמון מעושן) במחיר של 28 שקלים כולל כוס בירה מהחבית. שאר המשקאות יוגשו בדיל של 1+1 לאורך השעות השמחות.

מי קאסה. משכית 22, הרצליה פיתוח

מלוחייה, מי קאסה (צילום: טל האקר,  יחסי ציבור )
מלוחייה במי קאסה. גם היא חלק מההפי הוור | צילום: טל האקר, יחסי ציבור

מנות חדשות בטייגר לילי, תל אביב
שני הסניפים של רשת המסעדות התאילנדיות טייגר לילי מחדשים את התפריט עם 5 מנות: מו סאוואן – חזה בשר לבן מעושן עם במיה תאילנדית, בצלצלי שאלוט, בצל ירוק, קריספי שאלוט ובזיליקום ברוטב צדפות תאילנדי, צ'ילי ובוטנים שלמים (40 שקלים), פאד מואנג - אטריות ביצים עם עוף ובייקון, ברוקולי, פטריות שמפניון, בצלצלי שאלוט ובצל ירוק ברוטב צדפות, גרגירי כוסברה וצ'ילי (67 שקלים), גאנג סום - מרק דגיגי אנשובי על בסיס חלב קוקוס ורוטב דגים עם תערובת תבלינים תאילנדיים ומשחת צ'ילי, בצלצלי שאלוט, גזר, תפוח אדמה, כפיר ליים ורוטב צ'או צ'או תאילנדי (68 שקלים), פלא יאנג - דניס שלם ממולא בכפיר ליים, למון גראס וגלנגל על הגריל לצד סלט פפאיה עם אננס טרי, בצל ירוק, בצלצלי שאלוט ונבטים ברוטב צ'או צ'או פיקנטי (108 שקלים) וקריספי קונג - שרימפס במעטפת דפי אגרול פריכים על מצע של תפוח אדמה, עגבניות, שאלוט, בצל ירוק ובמיה תאילנדית ברוטב חלב קוקוס, צ'ילי ותמרינדי (109 שקלים).

טייגר לילי. הברזל 32. קלמן מגן 3, תל אביב

יריד תוצרת מקומית במתחם מרינדו, עין גב
לקראת ראש השנה יתקיים במרינדו עין גב יריד של תוצרת מקומית עם דוכנים של דבש ומוצריו, יין ובירה, מאפים ביתיים, גבינות, עוגות, טעימות בשר על האש ומבצעי חג של רשת מרינדו הבשר מהגולן המציעה לחג בשר טלה, מוצרי עגל ועוף במחירים מיוחדים, מארזי יינות מרינדו, מבחר נתחי בשר מושרים במרינדות ועוד.

מרינדו. קיבוץ עין גב

תפריט חדש בבר ה-Duke, חיפה
התפריט של בר ה-Duke הוותיק בחיפה התחדש במנות של השף מקסים זאיקה והיועץ הקולינרי אריאל ברגר. בין המנות: קרפצ'יו סלק עם גבינת סנט מור מפוררת, אגוזי מלך, יוגורט ועלי נענע; כנפיים קריספיות ברוטב טקסס; סיגר 4 גבינות עם בזיליקום, צנובר ואיולי פלפלים שרופים; כריך בשר קרוע – בשר בקר בבישול ארוך, ירקות טריים, איולי, חרדל וצ'יפס; ומינוט סטייק – פרוסות דקות של שייטל, מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס, צרובות על מחבת לוהטת עם עגבנייה צרובה ופלפל חריף.

Duke, שדרות מוריה 107, חיפה

DUKE (צילום: אגמדיה,  יחסי ציבור )
DUKE. תפריט חדש ומרגש | צילום: אגמדיה, יחסי ציבור

פסטיבל אוכל ערבי במסעדת לבן, ירושלים
בחודש הקרוב (עד ה-10.10) מציעה מסעדת לבן הירושלמית תפריט ספיישלים מהמטבח הערבי המסורתי. בין המנות: מסקעה חציל וזוקיני – פרוסות דקות של חציל וזוקיני מגולגלות יחד וממולאות בבשר טלה, גרגירי חומוס, צ'ילי, עשבי תיבול ובצלצלי שאלוט עם רוטב פסטו חלבי (38 שקלים), מנסף בשר צלע – תבשיל איטי וארוך של צלע בקר ללא העצם (200 גרם) עם לבן כבשים ואורז צהוב בציר בקר (88 שקלים), מלבי קפיטולינה – מלבי בניחוח ורדים, מוגש עם מרנג איטלקי אפוי, קולי שזיפים ומנגו ( 32 שקלים) וגלידה מסטיקא עם דבש (32 שקלים).

לבן. דרך חברון 11, בנין הסינמטק, ירושלים

ארוחת סנדוויצי'ם בצאת יום כיפור במלגו ומלבר, תל אביב
מסעדת מלגו ומלבר ממשיכה את המסורת, זו השנה הרביעית ברציפות, עם "ארוחה מתחלת" לשבירת הצום (מוצ"ש, 30 בספטמבר) שכולה כריכים מושחתים. הארוחה המתחלת תתקיים בשלושה סבבים: 21:00, 22:30 ו-00:00. בין הסנדוויצ'ים שיוגשו בארוחה: צמחוני - תבשיל במיה עגבניות ועשבי תיבול בפיתה (48 שקלים), קריספי צ'יקן, איולי ושום קונפי בלחמניית בריוש (52 שקלים), כתף חזיר בבישול ארוך עם שומר מוחמץ, פלפל חלפיניו וגבינת צ'דר הולנדית בלחמניית בריוש (56 שקלים), נתחי דג ברוטב עגבניות, כוסברה וצ'ילי עם טחינה ירוקה בפיתה (58 שקלים) והמבורגר בקר עם בייקון, אמנטל ואיולי צ'יפוטלה בלחמניית בריוש (62 שקלים).

מלגור ומלבר. רוטשילד 142, תל אביב

מלגו ומלבר  (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
מלגו ומלבר. מסורת של ארוחה מתחלת | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

האקסטרא ברוט הופך למסעדת מקונג באופן קבוע, תל אביב
בחודשיים האחרונים פעל בר האקסטרא ברוט כמקונג - מסעדת פופ אפ וייטאנמית-אסייתית. השבוע החליטו במסעדה להפוך את מקונג לקבועה, אל תפריט האלכוהול של המקום הצטרפו קוקטיילים מיוחדים שכולם מבוססים על השריה של תבלינים באלכוהול ובשבועות הקרובים יצטרפו מנות חדשות לתפריט המתרחב. בינתיים, בחודש הקרוב יתארחו בתפריט שלושה סוגי קארי; תאילנדי, בורמזי וקמבודי.

מקונג. נחלת בנימין 36, תל אביב

סניף חדש לרשת בר 55 בירה בזכרון יעקב
אחרי סניפים בראשון לציון, ירושלים וכפר סבא, רשת 55 מגיעה אל זכרון יעקב. כמו בשאר הסניפים, גם כאן אפשר למצוא 55 סוגי בירה מהחבית, לצד קוקטיילים ותפריט אוכל שכולל מנות כמו באן צ'יקן עם עוף בקארי ירוק (45 שקלים), ארטישוק מטוגן עם רוטב חלפיניו (35 שקלים), טורטיה אנטריקוט בטחינה (45 שקלים) או סלט אסייתי עם רצועות עוף, כרוב, גזר, זוקיני ובוטנים (59 שקלים).

בר 55 בירה. מול זכרון, מתחם יס פלאנט, זכרון יעקב