כמעט שלא עובר שבוע שאנחנו לא מתבשרים על פתיחת המבורגרייה חדשה. כולן מנסות להפתיע עם יצירתיות, לפרוץ את רמות הסליזיות ומבטיחות בשר מובחר ורטבים שמכינים במקום. הסקירה של ההמבורגרים הכי טובים בארץ מעידה שזה עובד מצוין: אם בעבר היו רק כמה שחקנים ראשיים מוערכים בגזרה ומספר שחקני משנה איכותיים - היום בכל מקום בארץ אפשר למצוא המבורגרים לא רעים בכלל.

מעכשיו גם במתחם שוסטר המנומנם ברמת אביב יש מקום כיפי לאכול קציצה טובה וקצת מעבר. "ברגר" היא מזללה מלאת סטייל צבעוני (אותו יצרה האומנית דליה רווה) שמוגש בה תפריט מהודק עם מספר הפתעות שכיף לשלב בארוחת ההמבורגר. בחוץ יש מקומות ישיבה מוצלים ובפנים דלפק הזמנות ממנו יוצאות המנות על גבי מגשי נירוסטה אופנתיים. כל מנה ארוזה כמו בונבוניירה וניכר שהושקעה כאן מחשבה בפרטים הקטנים ביותר. רק וזה, עוד לפני שטועמים את האוכל, מייצר חוויה שמבדלת את ברגר מעשרות מזללות והמבורגריות אחרות בעיר.

תוספות שוות. ברגר (צילום: לין לוי, mako אוכל)
תוספות שוות. ברגר | צילום: לין לוי, mako אוכל

התפריט מציע 5 סוגי המבורגר: אנחנו טעמנו את "דה ברגר" - 200 גרם בקר עם אננס צלוי ואווז מעושן, איולי צ׳יפוטלה, חסה, חמוצים, בצל סגול (66 שקלים או 84 שקלים במסגרת ארוחה) שהיה טוב, אבל מאוד דומה למה שפוגשים היום בכל המבורגרייה. ה"לאמב ברגר" לעומתו היה הפתעה מבריקה ומצטיינת. מדובר בקציצת 200 גרם מבשר בקר, בשר כבש ושומן כבש שמגיעה עם רוטב ברביקיו, ארוגולה, חמוצים, בצל סגול ועגבנייה והיא עסיסית ובעלת טעם מיוחד מאוד, ללא הטעמים הכבדים של כבש (62 שקלים או 80 שקלים במסגרת ארוחה).

בגזרת התוספות שאפשר להוסיף מעל כל המבורגר יש ריבת בצל, אננס במרינדה פיקנטית, גאודה קשיו, אווז מעושן, פטריות מוקפצות בשמן כמהין וביצת עין. כמנות צד מציעים פה צ׳יפס רגיל (15 שקלים) וצ׳יפס ארטישוק (31 שקלים) מיוחד מאוד, אבל השוס הוא ארנצ׳יני ריזוטו וגבינה (35 שקלים) מושלמים.

גם סטייקים. ברגר, מרכז שוסטר (צילום: מי-טל אזולאי, יחסי ציבור)
גם סטייקים. ברגר, מרכז שוסטר | צילום: מי-טל אזולאי, יחסי ציבור

חוץ מההמבורגרים יש גם מנת סטייק אנד צ׳יפס של 180 גרם אנטריקוט או סינטה, צ׳יפס וטופינג קונפי שום וצ׳ימיצ׳ורי, (98 שקלים כולל שתייה), סלט העוף המפורסם של זוריק עם פטריות מוקפצות, חסה, ארוגולה, בצל מטוגן, עגבניות, צנונית ורוטב שזיפים (62 שקלים), סלט קיסר מעולה עם ים פרמזן וקרוטונים שזופים ענקיים (45 שקלים) שהיה לנו טעים מאוד בזכות הרוטב, ים פרמז'ן וקרוטונים ענקיים ושזופים. ויש בתפריט גם נאגטס מנתחי עוף אמיתיים מצופים בפירור קורנפלקס שכיף לטבול ברוטב מיונז מיוחד שמוגש בצד.

את המקום פתח גל רווה, מסעדן החולש על אימפריה תל אביבית שכוללת 2 סניפים של קפה זוריק המיתולוגי מכיכר מילאנו, בר יין אל ואסינו, תל א וין החדש ופרומז'רי. למרות שלא חסרים לרווה עסקים לנהל, הוא החליט לזרום עם הרצון של שף הקבוצה, עידן אבני, וכך נולד ברגר. אם אתם במקרה מסתובבים או מתגוררים בצפון תל אביב, חפשו את המזללה החדשה שתפסה את אחת הפינות של המתחם הוותיק, מבטיחים לכם ארוחת המבורגר שכונתי שווה.

ברגר. אבא אחימאיר 21, תל אביב. שעות פעילות: ראשון-חמישי 11:00-22:00, שישי 11:00-17:00, שבת 17:00-22:00. לא כשר