זה כמה שבועות שבעמק חפר רוחשת התלהבות סביב מסעדת שף חדשה שאמורה להיפתח ולהזניק את הקולינריה באזור כמה צעדים קדימה. עכשיו המקום סוף סוף נפתח לפעילות, שמו בישראל נומי והוא ממוקם ממש בכניסה לכפר מונש. מדובר במסעדה רחבת ידיים עם קרוב ל-150 מקומות ישיבה, מה שהופך אותה לאחת מהגדולות ביותר באזור, ואווירה כפרית נעימה. לציפיות הגבוהות אחראים גם שני השפים שמנהלים את המטבח - גדי בור ויוני דנון, שניהם עם רקע רחב במסעדנות המקומית (הובילו בעבר את מסעדותיו של השף מאיר אדוני).

כל המתכונים לראש השנה

לנומי מרפסת יפה שעוטפת את המסעדה ומשרה אווירה רגועה וחלק פנימי מעט קטן יותר עם בר, שצופה אל המטבח. המקום מכוון גבוה במיוחד, ושם לעצמו למטרה להשתמש בתוצרת מקומית מהאזור ולייצר מטבח שף מעניין שמשתנה כל הזמן לפי העונות וחומרי הגלם הזמינים. בור ודנון משתמשים רבות במקום החדש בבישול על אש פתוחה, ומשלבים גם את הידע שלהם באפייה (בור עבד תקופה ארוכה במאפיית אלחנן במשמרות).

נומי סלט טלה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סלט טלה בנומי | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
נומי קלמארי מטוגן בלחמנייה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
לחמניית קלמרי מטוגן | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

התפריט של נומי נמצא עדיין בתהליך גיבוש, וכולל בשלב זה אופציות פתיחה כמו לחם אש מצוין שלצידו מסבחת לוביה; טרטר בקר עם קרקר סומאק ומיסו בהיר; קרעפלך עוף עם בצלים וסומאק, יוגורט עזים ושמן שאטה; לחמניית חלב אוורירית במילוי קלמרי פריך ומטבל דאשי, פלפל שיפקה ולימון; וגבינת בוראטה שמייבאים לכאן במיוחד מאיטליה עם עגבניות מגי קונפי ושמן זית.

בין המנות הגדולות יותר תוכלו למצוא בין היתר סלט טלה פריך עם במיה, עשבים, צ'ילי מותסס ויוגורט עזים; בר ים בפחם עם חסות שלוקות בציר עוף, קרעי לחם צלויים והולנדייז; ריזוטו של חצילים ומרווה שרופה עם גבינה צ'רקסית; ושוק טלה על שיפוד עם קישוא בלדי, נענע וחמאה.

נומי טיראמיסו (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
טירמיסו בנומי | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

כצפוי ממסעדת שף ששמה את הדגש על חומרי גלם מובחרים, המחירים בנומי אינם נמוכים, ונעים בין 32 ל-84 שקלים למנות פתיחה וראשונות ובין 69 ל-113 שקלים למנות עיקריות. מחירי היין נוחים יותר ונעים סביב 30 שקלים לכוס יין מקומי.

בין הקינוחים במקום תמצאו קינוח תאנים וחלב עם שיבולת שועל, פטיסייר, קרם חלב וחומץ חרז; מוס שוקולד אפוי בטאבון עם קצפת ומלח ים; קרמו יוגורט עזים עם פירות יער ושזיף ביין לבן וגרניום; וטירמיסו קלאסי שלטעמנו הוא המנה המתוקה הטובה ביותר פה, ששווה לא לוותר עליה (48-52 שקלים לקינוח).

אין ספק שפתיחה של מסעדה מבטיחה כמו נומי הרחק מתל אביב היא מרגשת במיוחד, ומחזקת את המגמה של פתיחת מסעדות מצוינות גם שלא במרכז הארץ. אומנם עדיין מורגשים כאן חבלי לידה, כמו בכל מקום חדש שנפתח, אבל אנחנו סקרנים מאוד לראות לאן המקום יתפתח ובטוחים שנשוב אליו בקרוב.

כרגע מסעדת נומי פתוחה בשעות הערב בלבד, מ-18:00 בכל ימות השבוע. בהמשך אמורים להפעיל כאן בשעות היום גם סוג של בייקרי לטייק אוויי או לפיקניק בשטח הרחב של המסעדה.

נומי. דרך הפרחים 1, כפר מונש. 09-7740635. לא כשר