שגב משה מגיע לנתניה עם מסעדה חדשה וכשרה
אחרי הסניף הראשון בבאר שבע, השף שגב משה פותח מסעדה חדשה בנתניה לרשת "שגב משה". המסעדה מתאפיינת בשיטת הגשה ישראלית של מנות ראשונות שמוגשות למרכז השולחן בהזמנת מנה עיקרית. בין המנות: קציצות דגים מבושלות ברוטב עגבניות לצד טחינה קרה ולחם חם (73 שקלים); סנדוויץ' קבב "על השגב" - לחמניות ממולאות בקבב מתובל ומוגשות לצד סלט קטן וטחינה (89 שקלים); סלמון בורגר סטייק - סלמון בלחמניית המבורגר עם אריסה, ירקות ואיולי לימון לצד צ'יפס תפוחי אדמה ופיצפוצי אורז (89 שקלים); ניוקי טריים מוקפצים עם בשר בבישול ארוך, ציר בקר, פטריות צלויות וערמונים (109 שקלים).

משה שגב. מתחם סינמה סיטי, נתניה. 077-4142025 (שלוחה 5)

השף הראל זכאים מתארח במסעדת יריחו, תל אביב
ביום שני הקרוב(22.1) יארח השף עידן פרץ ממסעדת יריחו את השף הראל זכאים לארוחה טבעונית בסגנון המטבח הפרסי. בין המנות: מרק ים, אטריות סובה ואצות קומבו (34 שקלים); פיתה מהטאבון, "גבינת לבנה" ועגבניות מטוגנות (29 שקלים); סלט סאסאני קייל, ריחן, זרעי בזיליקום, פסיפלורה, שקדים ואפרסמון (42 שקלים); מלפוף מחשי כרוב ממולא באורז, נענע, צימוקים ולימון פרסי לבן (44 שקלים); פסטל מנגולד תפוח אדמה מרוסק, תרד וכרישה (41 שקלים); וחורשט בדנג'ון - אורז פרסי, רוטב חצילים ועגבניות מהטאבון (63 שקלים).

יריחו. פנחס בן יאיר 4, תל אביב. 058-6666921

סניף שני לביר גארדן בכפר סבא
אנשי הביר גארדן מכיכר דיזינגוף בתל אביב פותחים בימים אלה סניף שני, בדרך להפוך לרשת ארצית. הסניף החדש שנפתח בכפר סבא כולל 250 מקומות ישיבה, וכמו הסניף בתל אביב, הוא מעוצב כחצר כדי לתת את הרגשת ה"בחוץ" גם כשיושבים בפנים. התפריט יהיה זהה לתפריט התל אביבי עם תוספת אחת של בירה "ברוש" - בירה מקורית שהביר גארדן מייצרים בעצמם.

ביר גארדן. ויצמן 207, מתחם G, כפר סבא. 099-539631

ביר גארדן, כפר סבא (צילום: אסף רונן, יחסי ציבור)
ביר גארדן, כפר סבא | צילום: אסף רונן, יחסי ציבור

ערב הודי בימי שני באברהם הוסטל, ירושלים
מדי יום שני בערב יארח אברהם הוסטל הירושלמי את השפית להבה סילימן ממסעדת איצ'יקידאנה הירושלמית (שנסגרה לפני 4 שנים) לערב הודי שבועי. הארוחה כוללת טאלי הודי צמחוני עם 3 תוספות, אורז הודי, לחם צ'אפטי וצ'אי הודי לקינוח, כמו כן יוגשו מנות משתנות כמו אלוגובי; פלוול קישואים וקוקוס; צ'נה מאסאללה; קלוואה בטטה; ומלאי כופתא צ'אטני. המחיר לאורחי המלון הוא 40 שקלים, לאורחים מבחוץ 50 שקלים או 65 שקלים עם חצי ליטר Idian Pale Ale של בירה שפירא.

אברהם הוסטל. הנביאים 67, כיכר הדווידקה, ירושלים. 02-6502200

תפריט חדש ברשת פרש קיטשן
רשת פרש קיטשן עדכנה את התפריט של מסעדות הרשת במנות חדשות כמו לחמעג'ון טבעוני - בצק שמרים אפוי בתנור אבן עם תערובת טבעונית ברוטב עגבניות פיקנטי וזילוף של טחינה ירוקה; סלט אורז שחור - ריזוטו שחור, סלק טרי, כרוב סגול קצוץ, בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, נענע ושומשום קלוי בתיבול שמן זית, מיץ לימון וטחינה גולמית; מעורב דייגים - שווארמה של דג ים עם בצל ותבלינים על לאפה חמה עם תוספת של תפוח אדמה לוהט בקליפה, פלפל חריף, בצל קלוי, עגבנייה צלויה וזילוף טחינה עם סלט עגבניות שוק ופלפל צ'ילי פיקנטי; ותבשיל קארי אדום - זוקיני, פטריות, עגבניות שרי, שעועית ירוקה, בצל סגול וירוק מוקפצים ברוטב קארי אדום עם רצועות טבעוניות, כוסברה טרייה ושברי בוטנים, מוגש על אורז יסמין לבן ופלח לימון בצד.

ארוחה בשיתוף יקב רקנאטי במסעדת תל יצחק
מסעדת תל יצחק תחגוג חודש של פסטיבל יינות יחד עם יקב רקנאטי. במשך כל החודש יימכרו במסעדה יינות של היקב, וב-21.1 יתקיים ערב מיוחד החל משעה 19:30 שישלב מפגש עם יינן היקב וארוחת 6 מנות עם יין שמותאם לכל מנה. בין המנות: טרטר פילה בקר קצוץ גס, בצל סגול, חלמון שלו, חרדל חלק, כמהין שחורות והולנדייז חם; קריסטל שרימפס צרובים על סלט יהלומי מלפפון ירוק, נענע וקרם פרש; פטה כבד אווז, פלפל סצ'ואן, מלח גס וריבת שרי וזרעי כוסברה. המחיר לאדם הוא 250 שקלים בהזמנה מראש בלבד. 

תל יצחק. בכניסה לקיבוץ תל יצחק. 09-7411110

מסעדות רק בשר חוגגת החודש את פסטיבל הבשר ה-90 שלה
פסטיבל הבשר של רשת רק בשר מתרחש בכל יום שלישי האחרון של כל חודש, והחודש מתקיים הפסטיבל ה-90 במספר (יום שלישי ה-30 בינואר). במהלך הערב תתקיים ארוחה חגיגית שכוללת את כל האוכל, השתייה והקינוחים ללא הגבלה. מחיר הארוחה הוא 195 שקלים לסועד או 170 לחברי מועדון.

רק בשר (צילום: אסף רונן, יחסי ציבור)
רק בשר | צילום: אסף רונן, יחסי ציבור

מלון המטיילים הויליג' קיבל את תו הטבעונות Vegan Friendly
בעזרת הדיאטן הקליני אודי ברקן והמתכונאית אינס ינאי יצרו במלון הויליג' תפריט ארוחות בוקר חדש עם מנות רבות שמתאימות לטבעונים כמו חביתת חומוס טבעונית, סלט כרוב בשני מרקמים עם שעועית לבנה, בוטנים ועשבי תיבול, וסלט בורגול קראנצ'י עם אוכמניות, גזר, פטרוזיליה ושומשום ועוד.

Happy Hour בבר הסביצ'ה מוצ'ה, תל אביב
בר הסביצ'ה מוצ'ה בככר גבעון מתחיל במסורת של "שעה שמחה" בימים שני עד חמישי בשעות 18:00-20:00 עם הנחה של 50% על כל האלכוהול והקוקטיילים ו-1+1 על כל הבירות.

מוצ'ה. כיכר גבעון פינת החשמונאים 105. תל אביב

חומוס ושות' (צילום: שרה'לה לוי, יחסי ציבור)
חומוס ושות' | צילום: שרה'לה לוי, יחסי ציבור

מנות חדשות בחומוס ושות', תל אביב
מסעדת חומוס ושות' מוסיפה מנות חדשות לתפריט: קובה סלק ממולא בירקות טחונים (36 שקלים); חריימה טופו - קציצות טופו וכרובית ברוטב חריימה פיקנטי עם אורז או קוסקוס (36 שקלים); תבשיל עדשים כתומות עם בטטה, שורשים ואורז (28 שקלים); וצ'יפס קרוע - פלחי תפוחי אדמה עם גרדת לימון (12 שקלים).

חומוס ושות'. הרצל 98, תל אביב

תפריט טלה מיוחד במסעדת אנגוס, תל אביב
מסעדת אנגוס משיקה תפריט "אספולק" שמבוסס על זן טלה מקומי שנקרא באותו השם ושייך לעדר הפרטי של פאדי דבאח - מבעלי המסעדה. בין המנות בתפריט החדש (שיוגש רק בימי שלישי החל מהשעה 17:00): סינטה טלה טנדורי – מנה הודית חריפה של סינטה טלה בתערובת טנדורי, רוטב יוגורט, כוסברה וצ'אטני עגבניות (109 שקלים); פילה טלה שמוגש על בצק עלים פריך ותרד פלורנטין (149 שקלים); אנטרקוט טלה - קפונטה ,סלט ארוגולה, פרמזן ובייקון טלה פריך (139 שקלים); סטיקי ספייריבס בתנור ברוטב סטיקי צ'ילי, קצת חריף קצת מתוק (120 שקלים); וצלעות טלה גראטן (168 שקלים).

אנגוס. הארבעה 20, תל אביב. 03-7715733