אתר חדש מבטיח לעשות חיים אפילו עוד יותר קלים למי שחי על משלוחים: בניגוד לרוב האפליקציות ומנועי החיפוש, שמאפשרים להזמין מנות לפי מסעדות או לפי סוג מטבח, האתר החדש דודאל'ה מאפשר לראשונה בישראל להזמין לא לפי מסעדה אלא לפי מנה. בא לכם בולונז? תקבלו רשימה של כל המסעדות הקרובות אליכם שמגישות את המנה. כמהים לקציצות עוף? יסדרו לכם את זה על המפה, לפי בתי העסק שאפשר להזמין מהם. "אני פודי שמזמין לעיתים קרובות אוכל וממש עצבן אותי שאני לא יכול לחפש אוכל בצורה נוחה, רק בתי עסק", מסביר יואב טפר, היזם ומי שפיתח את האתר. "יש לי הרבה חברים טבעונים וצמחונים שבאופן שיטתי מתקשים למצוא אוכל שמתאים להם באפליקציות, כי אם מישהו בוחר בקטגוריה של 'אוכל טבעוני' הוא עדיין יכול לקבל מסעדה שמתוך 40 מנות רק אחת טבעונית מתחבאת בה. זה לא נוח, מבזבז זמן ולעיתים קרובות גם מתסכל. זה הרגיש לי בעיה שאפשר לנסות לפתור, אז החלטתי ללכת על זה".

דודאל'ה. חיפשתם פיצה? (צילום: יחסי ציבור)
דודאל'ה. חיפשתם פיצה? | צילום: יחסי ציבור

טפר פיתח אתר שסוקר ומסנן מאות מסעדות ברחבי הארץ. בשורת החיפוש אפשר לכתוב איזו מנה רוצים לאכול, ולאחר כמה שניות מקבלים מפה עם התוצאות - אפשר לעשות זום אין, לראות אילו מסעדות מגישות אותה, ובלחיצה להגיע לאתר המסעדה. "פיתחתי תוכנה שסורקת אתרים מובילים של שליחויות אוכל ומשייכת כל בית עסק לעיר שאליה ניתן לבצע משלוח. בנוסף האתר משתמש בבינה המלאכותית של GPT, שסורקת את השם והתיאור של המנה וככה אני יודע להגיד אם היא טבעונית, צמחונית או ללא גלוטן. כך שהגולש יכול לבחור טווחי מחירים, מילות מפתח ומסננים כדי לשלוף את הנתונים הרלוונטיים".

טפר מספר שהאתר רק עלה לאוויר וכבר בוצעו בו עשרות אלפי חיפושים, מה שמלמד גם מה הישראלים הכי מחפשים, כלומר הכי רוצים לאכול. "בראש המצעד באופן לא מפתיע - פיצות, המבורגרים, שווארמה וסושי", חושף טפר. "אבל היו גם דברים יותר מגניבים, כי מי חשב שאי פעם תהיה מערכת שתעזור לו למצוא קובה סלק, חצ'פורי או פבלובה ליד הבית?"

אפשר גם ככה (צילום: יחסי ציבור)
אפשר גם ככה | צילום: יחסי ציבור
היזם, יואב טפר (צילום: אייל מרילוס, יחסי ציבור)
טפר. "עצבן אותי שאני לא יכול לחפש אוכל בצורה נוחה" | צילום: אייל מרילוס, יחסי ציבור

טפר (30) מגדיר את עצמו "הייטקיסט עם חיבה מיוחדת למוזיקה, דאטה ותוכנה". כבר כמה שנים הוא יוצר להנאתו תוכן מבוסס נתונים שהוא אוסף ומנגיש לציבור הרחב. בין הפרויקטים היותר מוכרים שלו משחק הדירות הוויראלי של תל אביב להעלאת המודעות ליוקר המחיה, פרויקט בטא מחוקקים שאיפשר לרבים להבין לראשונה במה הח"כים שלנו מתעסקים באמת ומפת אזעקות צבע אדום של ישראל ששימשה גם את משרד החוץ להסברה. כרגע הפרויקט הוא ללא מטרות רווח ולכן התוצאות אותנטיות, ולא מונעות מפרסום או קידום ממומן. "נכון לרגע זה אני לא מקבל על דודאל'ה תשלומים או עמלות", הוא אומר בחיוך, "ואפילו להפך, אני משקיע בו זמן פיתוח ומשלם את עלויות התחזוקה שלו. עם זאת, כמות המשתמשים גדלה וגם כמות הבקשות/הצעות לשיפור של המערכת שעולות מהמשתמשים במערכת הולכת וגדלה, וכך עולה גם הצורך בפיתוחים נוספים או עלויות ענן נוספות, אז אצטרך לבחון את זה שוב בהמשך".