לראשונה בישראל, פסטיבל שלם מוקדש רק למאפה הבלקני האהוב, כשאופים וקונדיטורים מכל רחבי הארץ יתאספו כולם במקום אחד כדי לתת כבוד לבורקס. האירוע, שיימשך שלושה ימים, יחל היום בצהריים בשוק הנמל בנמל תל אביב, בהפקת לירן אוהלי ונטע סלונים. אבל גם מי שלא יגיע פיזית לנמל יוכל ליהנות מהבורקס באמצעות שירות המשלוחים של אפליקציית "משלוחה" (נותנת החסות של האירוע), שתאפשר להזמין ממספר דוכנים בפסטיבל משלוח עד הבית (טווח המחירים של הבורקס בפסטיבל עומד על 20-45 שקלים).

נבחרת המציגים של פסטיבל הבורקס מגוונת וכוללת את מיטב השפים, הקונדיטורים ומומחי הבצק הישראלי, שיקימו דוכנים בשוק הנמל כשכל אחד מהם נותן טוויסט משלו לבורקס המוכר. בין האופים המשתתפים: רחלי ור-ניר זוכת "הקינוח המושלם" והבעלים של הקונדיטוריה הירושלמית הקרויה על שמה ועופר בן נתן, מי שעומד מאחורי "פופ אנד פופ" בתל אביב, ויגיע לפסטיבל עם סוגי בורקס שונים, בהם בורקס הבטטה סנט מור המפורסם שלו. את שני הבורקס הספציפיים האלה יצא לנו לדגום לכבוד השקת הפסטיבל והם ללא ספק הפייבוריטים שלנו: בצקים חמאתיים מופלאים ופציחים, תוספות לא שגרתיות ושילוב טעמים מוצלח ביותר. המלצה שלנו: לבוא עם חברים גרגרנים ולחלוק כמה שיותר בורקס.

פסטיבל הבורקס. עופר בן נתן (צילום: שני בריל, אוכל טוב, mako)
פסטיבל הבורקס. עופר בן נתן | צילום: שני בריל, אוכל טוב, mako
פסטיבל הבורקס (צילום: שני בריל, אוכל טוב, mako)
העצלנים יכולים להינות גם ממשלוח מפנק | צילום: שני בריל, אוכל טוב, mako

עוד משתתפים: אור יוסף, בעלת קונדיטוריית "oryosss" השוכנת בקיבוץ ארז שבעוטף עזה, תשתתף בפסטיבל עם כמה מהבורקס העצומים שמככבים בוויטרינה שלה. אסף גבאי, השף והבעלים של מסעדת הדגים "שיינע" בתל אביב יגיע לפסטיבל עם מנת הפסטייה דגים מהמסעדה, ואשת הקולינריה דפי קרמר החוקרת את מטבחי יהדות מזרח אירופה, תציע בפסטיבל "קנישס" בשני סוגי מילוי, בשרי ופטריות, גם ללא גלוטן.

פסטיבל הבורקס. אור יוסף (צילום: שני בריל, אוכל טוב, mako)
פסטיבל הבורקס. אור יוסף | צילום: שני בריל, אוכל טוב, mako
פסטיבל הבורקס. הבורקס של שרי קרספי (צילום: שני בריל, אוכל טוב, mako)
פסטיבל הבורקס. הבורקס של שרי קרספי | צילום: שני בריל, אוכל טוב, mako

בפסטיבל נוכל למצוא גם את הבניצה המפורסמת של בורקס ליאון מיפו, שיציג גם ליאון יציגו את "פשטידת הפילו", הגרסה הבולגרית לבורקס המים הטורקי. ואם כבר טורקיה, לפסטיבל תגיע גם שרי קרספי, אשפית המטבח הטורקי שפתחה בזמן הקורונה את "שרי'ס" בחולון, ואת בורקס בבא, מאפיית הבורקסים המשפחתית שמייצרת בורקס טורקי כבר שלושה דורות. והיישר מהכרמל, יגיע גם "הבורקס של קלרה", בויוס טורקי בעבודת יד.

לאירוע יגיע גם השף מהראן אבו אחמד מנצרת, שיציע בורקס המבוסס על חומרי הגלם הגליליים וגם בורקס מתוק. גם הנמנעים מגלוטן יוכלו ליהנות מבורקסים טעימים ומפתיעים של מאפיית בליקמח. גם דוכני שוק הנמל משתתפים באירוע: קצביית "איוו" שתציע בורקס בשר עם טוויסט מפתיע, ודוכן "דלישס" שיציע גרסה משודרגת למשה בתיבה.

פסטיבל הבורקס. לירן אוהלי ונטע סלונים - האוצרים (צילום: שני בריל, אוכל טוב, mako)
פסטיבל הבורקס. לירן אוהלי ונטע סלונים - אוצרי הפחמימות | צילום: שני בריל, אוכל טוב, mako

פסטיבל הבורקס של "משלוחה" יתקיים בימים ג'-ה', 2-4.5.2023 בשעות 16:00-21:00, בהאנגר 12, שוק הנמל, נמל תל אביב