חדש, חדש, חדש

שגב ארט מתאוששים מהשריפה, הרצליה 
חודש וחצי אחרי השריפה שפרצה במטבח המסעדה, מסעדת #SegevArt בהרצליה של השף שגב משה נפתחת מחדש עם מטבח הכולל מכשור גסטרונומי מפותח, תפריט עם מגוון מנות חדשות בחיבור לעולם האופנה ומיצגי וידיאו-ארט בשיתוף עם צלם האופנה עידו איז'ק. הפתיחה המודשת מביאה איתה מנות חדשות המוגשות על בסיסים עם עיצובים מתחום האופנה, עליהם מורכבות המנות באופן יצירתי, כך שהמנה המתקבלת על הצלחת היא בחלקה אמיתית ו"אכילה" ובחלקה רק אשליה אופטית. 

שגב ארט. שנקר 16 הרצליה, 077-4142025

דברים על הקרח בבסטה, תל אביב
אוגוסט, חם בחוץ, ובכל צהריים במהלך החודש יוגשו בבסטה על מצע של קרח קונסומה עגבניות ואויסטר, דגים נאים וחיות אחרות מהים, וגם שייטל צרוב, טרטר סרטנים, וגלידת קלבדוס. חגיגת הקרח תתקיים מראשון עד חמישי, במהלך כל אוגוסט בין 12:00 ל-17:00.

הבסטה. השומר 4, תל אביב יפו. 03-5169234 

אוגוסט בבסטה (צילום: מיכל לויט, mako אוכל)
אוגוסט על הקרח בבסטה | צילום: מיכל לויט, mako אוכל

משתה מרוקאי בקלארו, תל אביב
בחלל האירועים של קלארו ייערך ב-11 לאוגוסט משתה גדול בסגנון מרקש. מכירת הכרטיסים למשתה תתקיים באתר של EatWith. האירוע יציע מנות דגל מהמטבח המרוקאי בטכניקות בישול שונות כמו אפייה על אבנים לוהטות ובישול בטאג'ינים. בין המנות שיוגשו: מרק חרירה, שיפודי בשר, עוף ופירות ים, טאג'ין ירקות עם פירות יבשים, גרגרי חומוס, לימונים כבושים, וזיתים, וקינוחי מופלטות. מחיר הכרטיס: 385 שקלים.

קלארו. הארבעה 23 פינת דוד אלעזר תל אביב. 03-6017777

רן שמואלי קלארו (צילום: אייל יסקי,  יחסי ציבור )
רן שמואלי חוגג כמו במרקש | צילום: אייל יסקי, יחסי ציבור


וול-דג, ערב גריל דגים ופירות ים בהשקד, תל אביב
המוסד התל אביב הוותיק, אשר עבר למשכנו החדש לפני כחצי שנה, פותח את עונת הרחצה עם מסורת קיץ של ימי שני ב-19:00 עם גריל מן הים. החל מה-1 באוגוסט, ובכל יום שני במהלך החודש, יציעו במקום תפריט דגים ופירות ים מגוון שיעלה על גריל הפחמים במקום. הנה מה שתוכלו למצוא שם: שיפוד מוסר עם רוטב כוסברה, שמן זית ושום (65 ש"ח), שיפוד שרימפס, שמן זית, מלח ופלפל (58 ש"ח), שיפוד קלמרי, שמן זית, מלח, פלפל וגרידת לימון (58 ש"ח), שיפוד קוקי סאן ז'אק (180 ש"ח), מולים על האש (72 ש"ח), סטייק טונה צרובה על האש (89 ש"ח) ועוד. לצד כל אלו יוגשו מבחר סלטים חדשים שילוו את הארוחה ופיתות חמות שנאפות במקום. 

השקד. החשמונאים 99, ת"א. 03-5610546

חדש בהשקד (צילום: יאנה טובין, mako אוכל)
חוגגים על הגריל בהשקד | צילום: יאנה טובין, mako אוכל

DEEP - Cocktail Club, בר קולינרי חדש, ראשון לציון
עיר היין מחזקת את מעמדה עם בר חדש ומפתיע שיציע קוקטיילים מרעננים כמו ראם ג'אם - וודקה, ריבת פטל, אורג'ט ומיץ לימון (36 ש"ח), קווינס פארק - האוונה 7, האוונה 3, סירופ סוכר חום וליים (38 ש"ח), קוקו לופז - רום, מיץ אננס, מחית קוקוס וסירופ אננס (39 ש"ח). חוץ מהקוקטיילים, תוכלו לרפד את הבטן עם מנות כמו כרובית אפויה (31 ש"ח), סלט סלק (34 ש"ח), נקניקייה עם צ'יפס (39 ש"ח) וכריך קורנביף (49 ש"ח). הבר פתוח שבעה ימים בשבוע החל מ-20:00 ועד אחרון הלקוחות.

DEEP. תרמ"ב 13, ראשון לציון. 050-7535668

אתם עוד לא בפייסבוק שלנו? אין מצב

Waikiki, מסעדת בשרים חדשה על חוף הים, ראשון לציון
מסעדת בשרים חדשה נפתחה על חוף הים בטיילת ראשל"צ ומציעה תפריט מגוון של מנות קיץ. המסעדה, שמשתרעת על שטח עצום של 400 מ"ר, מחולקת לשלושה מתחמים; מתחם הפאסט פוד מול הים, מתחם המרפסת עם כ-50 מקומות ישיבה ומתחם המסעדה עם בר פתוח, 70 מקומות ישיבה וחלונות שמשקיפים אל גלי הים התיכון. לצד קוקטיילים כמו טרופיקל וייב ומוחיטו וייקיקי, תמצאו מנות כמו פרחי כרובית פריכים (27 ש"ח), צ'יפס הולנדי (17 ש"ח למנה רגילה ו-30 לענקית), ספריבס טלה עם קרעי תפו"א (160 ש"ח), שווארמה טלה ופרגית על מצע סופלקי וטחינה (89 ש"ח) פילה בס צרוב על הפלנצ'ה עם ברוקולי וירוקים (97 ש"ח) וכמובן רשימת המבורגרים עשירה במיוחד.

Waikiki. הטיילת 19, ראשון לציון. 053-4277383

לחם בשר משתלטים על המרינה בהרצליה
רשת המסעדות לחם בשר מקבוצת קפה קפה, משיקה מסעדה נוספת בקניון ארנה שבהרצליה. המסעדה מתמחה בשילוב בין עולם הבשרים לעולם הלחם, ומציעה מגוון מנות בשרים ומנות העשויות בטאבון כמו: סנייה טלה, פוקאצ'ה ראגו ולחמעג'ון כבש.

לחם בשר. השונית 2, הרצליה. 09-8866144

לחם בשר (צילום: דרור כץ, mako אוכל)
מול הים בהרצליה. לחם בשר | צילום: דרור כץ, mako אוכל


בר האימפריאל מגיע למלון הספא והיין כרמים, ירושלים
מלון הספא והיין כרמים, הממוקם במבואות לירושלים בקיבוץ קריית ענבים, ונמנה עם קבוצת מלונות היוקרה של רשת ישרוטל, משיק בימים אלו את בר אימפריאל רד, האח הצעיר של בר אימפריאל התל אביבי. אימפריאל רד הוא בר המעוצב בהשראת מועדוני הג'אז המפורסמים של ניו אורלינס, בעל מבחר גדול ביותר של יינות איכות אלגנטיים, משקאות וקוקטיילים יוקרתיים ואקסקלוסיביים לצד תפריט אוכל מגוון וכשר. הבר החדש פתוח לאורחי המלון ולאורחים מבחוץ בימים ראשון עד שבת בין השעות 17:30 לחצות.

אימפריאל רד, מלון כרמים, קריית ענבים 10, קריית ענבים. 02-5489809

שאטירה, אחות חדשה לסבידה, שוק עכו העתיקה
מסעדת סבידה בבזאר הטורקי בעכו העתיקה גאה להציג את אחותה הקטנה - שאטירה. תושב העיר, דוד רזיאל, חבר לבעלי הסבידה לפתיחת הסנדוויצ'יה החדשה שתציע כריכים חמים וקרים (שורט ריב בבישול ארוך או כריך Po' Boy מסורתי עם שרימפס) דגים מסוגים שונים ומשקאות מרעננים תוצרת המקום.

שאטירה. בכניסה לשוק, עכו העתיקה. 04-6171060

תפריט ארוחות ילדים חדש ברשת קפה ג'ו
הרשת הוותיקה משיקה תפריט מיוחד עם ארוחות טעימות לילדים ולתינוקות,המוכנות במקום. הארוחות החדשות מוצעות במחירים אטרקטיביים עם חומרי גלם טריים. תפריטי הילדים החדשים מעוצבים על גבי פלייסמנטים מאוירים ומוגשים לשולחנות עם טושים, צבעים וערכות משחק של "סולמות וחבלים". בין המנות: פיצה בייגל (29 ש"ח), קוקוריקו - שתי ביצים לבחירה, ירקות טריים, קוביות צ'יפס, גבינה, זיתים, בייגל קלוי, ריבה ושוקו או מיץ (29 ש"ח), פלאפל, צ'יפס, סלט (29 ש"ח) ועוד. כמו כן, יציעו סניפי הרשת קפה נטול קפאין ללא תשלום לאמהות טריות.

חדש בקפה ג'ו (צילום: רונן מנגן, mako אוכל)
קיץ עם הילדים בקפה ג'ו | צילום: רונן מנגן, mako אוכל


לפרטים

פורטו פותחת את קומת האירועים בשרונה מרקט, תל אביב
המסעדה התל אביבית שפתחה סניף שני בשרונה וממוקמת בבית טמפלרי מסורתי, משיקה רשמית את קומת האירועים המעוצבת של המסעדה. הקומה כוללת בר פרטי וחלל גדול, מרווח ויפיפה ומאובזרת במקרן ומסך. תפריט המסעדה מציע מנות איטלקיות מסורתיות כמו רביולי מיה, סלט פנצנלה, סלט נרו וורדה וכמובן מגוון סוגים של פיצות ופסטות. מחיר ארוחה לאדם ינוע בין 160 ל-200 ש"ח וכולל מבחר מנות ראשונות, עיקריות קינוחים ושתייה.

פורטו. דוד אלעזר 24, שרונה מרקט, תל אביב. 03-6577736

תפריט אוכל חדש במעדניית אגתה, תל אביב
מעדניית אגתה החלה להציע תפריט עם מגוון מנות נהדרות, קטנות ובינוניות, המורכבות ממיטב חומרי הגלם והמוצרים המוצעים למכירה במקום כמו גבינות ייחודיות, נקניקים, דגים מעושנים, ומבחר יינות. תוכלו לבחור בארוחת טעימות קלה המלווה באחד היינות המוצעים במקום במחיר אטרקטיבי, ולאחריה סיור במקררי הגבינות המרשימים. בתפריט: ארוחת מאזטים עם אינספור אפשרויות, סלטים כמו סלט ירוק (39 ש"ח), סלט קיסר (39 ש"ח), פלטת גבינות בליווי פירות (78 ש"ח), פלטת נקניקים (70/120 ש"ח) פרושוטו מוצרלה (24/56 ש"ח), פטה כבד (75 ש"ח) ועוד. 

אגתה. ראול ולנברג 24, מגדלי זיו, תל אביב. 03-5757901

אגתה קרואסון (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
בואו לאכול! תפריט חדש במעדניית אגתה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור


הצועניה משיקה תפריט ארוחות בוקר חדש, השוק היווני ביפו
מסעדת הצועניה, השוכנת בשוק היווני התוסס ביפו, משיקה בימים אלו תפריט ארוחת בוקר חדש המתבסס על העושר הקולינרי של מטבחי הבלקן. המנות שיוגשו במקום יתבססו על חומרי הגלם המאפיינים מטבחים כמו טורקיה, יוון, בולגריה, מקדוניה ועוד. במקביל יושק תפריט מתוקים המסתמך אף הוא על מסורת קינוחי החבל הבלקני. ארוחת הבוקר החדשה כוללת ממליגה של בוקר - פולנטה רכה עם פטריות טריות, מנגולד חלוט וביצה עלומה לצד שלל מאזטים ובייגלה לוהט מהתנור (59 ש"ח), פריטטה יוונית משופעת של זיתי קלמטה וגבינות המוגשת לצד מטבלי סקורדליה, קיופולו, דולמדס ולחם שומשום חם מהתנור (59 ש"ח) ובוקר קצבים - תבשיל בשר בבישול ארוך עם עגבניות וירקות שורש שמעליו מונחת ביצת עין, מקל שומשום חם ושוט אוזו (62 ש"ח). לצד אלו תמצאו את תפריט הקינוחים החדש שכולל מוס חלבה, עוגת שוקולד, עוגת פולנטה שקדים לימון ועוד. התפריט מוגש בכל ימי החול בין 11:00 ל-14:00 ובסופי השבוע בין 10:00 ל-13:00.

הצועניה. פנחס בן יאיר 3, השוק היווני, יפו. 03-552133

אמסטרדם פרייז נוחתת בפלורנטין, תל אביב
אחרי צ'יפסטאר ההולנדית שכבשה את רחוב אבן גבירול, רשת טוגנים הולנדית נוספת נוחתת בישראל. אמסטרדם פרייז פותחת ממש מחר (חמישי) את הסניף הראשון שלה בארץ ומבטיחה קונוסים של צ'יפס חם חם, עשויים בשיטה הולנדית מסורתית. את הצ'יפס ילוו רטבים כמו מיונז טבעוני, רוטב שוקולד עם סוכריות קופצות, רוטב גבינת צ'דר ורוטב סאטה על בסיס בוטנים. את הגרון תוכלו להרטיב עם קוקטיילים מיוחדים הנמכרים בפחיות ובירה מהחבית. המקום פתוח שבעה ימים בשבוע מהשעה 12:00 בצהריים ועד 4 לפנות בוקר בימי חול ו-6 בבוקר בסופי השבוע. מחירי הקונוסים ינועו בין 10 ל-24 שקלים ליחידה.

אמסטרדם פרייז. ויטל 10, תל אביב

משלימים את סל הקניות בשרונה מרקט, תל אביב
חדש בשרונה מרקט: מינימרקט להשלמת סל הקניות. אחרי הבחירה הבלתי נגמרת במעדניות הבשרים והגבינות, וההתלבטות בין סוגי חמוצים למתוקים, תוכלו להשלים את סל הקניות שלכם עם קוטג' או קורנפלקס במינימרקט החדש שיפעל בכל יום עד השעה 22:00.

הצרכנייה. שרונה מרקט, תל אביב

עוד באוכל טוב:

יום הולדת שמח

לחם ארז חוגגים 20 עם משק צוריאל
רשת בתי הקפה והמעדנייה לחם ארז חוגגת 20 שנה להיווסדה ויוצאת בשיתוף פעולה עם משק צוריאל עם תפריט הקונספט החדש "טעמים מהכפר", במהדורה בלעדית לחודשיים. התפריט הושק בתחילת החודש ויוצע בנוסף לתפריט הקבוע של הרשת בסניפי לחם ארז המשלבים מסעדה ומעדנייה. התפריט כולל 5 מנות כפריות עשירות בטעמים עזים של הטבע וחומרי גלם טריים, אותן הרכיב שף הרשת, יניב עדן בשיתוף שף החברה המרכזית ברק חי חורש. בין המנות בתפריט: דקאיף עיזים, בוקר גלילי עם חביתת תרד ושומשום על מצע חצילים קלויים, סלט פאטוש ועוד.

לפרטים

יום הולדת ללחם ארז (צילום: בן יוסטר, mako אוכל)
מזל טוב! יום הולדת ללחם ארז | צילום: בן יוסטר, mako אוכל

פיאסטה ספרדית ביאמ-ים, תל אביב
מזנון פירות ים יאמ-ים  חוגג שנה להיווסדו בחגיגה ספרדית גדושה בפירות ים, ויארח את השףאיל לביא שיבשל לסועדים מול העיניים פאייה ספרדית מסורתית. האירוע יתקיים ביום חמישי ה-11.8 החל מהשעה: 20:00. לביא יבשל לעיני הסועדים שתי מחבתות ענקיות של פאייה ספרדית אותנטית. 

יאמ-ים. שד"ל 7, תל אביב. 077-4034027

יאם יאם (צילום: נמרוד גנישר, mako אוכל)
מבשלים פאייה ביאמ-ים | צילום: נמרוד גנישר, mako אוכל

אבי לוי חוגג שנה לצ'יריפום, תל אביב
מסעדת צ'יריפום חוגגת שנה ומציגה תפריט ערב המשלב בין מחוזות בינלאומיים לשורשים מבית. במסגרת החגיגות, ארז אבי לוי את שורשיו ושתל אותם מחדש בתפזורת התל-אביבית הבינלאומית. התוצאה היא מטבח שתופר את אלג'יר, לניו יורק, יוון, מרוקו, צרפת ותל-אביב. בין המנות: המבורגר אלגי'ראי (59 ש"ח), מנות פתיליה כמו פוארו - קציצות כרישה ומנגולד ברוטב חומוס ולימונים (67 ש"ח)  מוסקה טלה הבנויה על תבשיל עם לימון כבוש וגזר מגורד, פרוסות חציל, צנוברים ורוטב חצילים (69 ש"ח), לצד מנות כמו "חלאוויאת"- שקדי עגל בעטיפת קונוס עלי סיגר (88 ש"ח).

צ'יריפום. אחד העם 29, תל אביב. 03-6200022.

יום הולדת לצ'יריפום (צילום: שרית גופן, mako אוכל)
גם אבי לוי חוגג בצ'יריפום | צילום: שרית גופן, mako אוכל

הקיץ כאן

סיטארה וברנז'ה מארחות את יקב רמת הגולן, תל אביב
במהלך חודש אוגוסט יוכלו הסועדים בשתי המסעדות התל אביביות ליהנות מתפריט המציג שילובים של מנות ספיישל קיציות, יינות במחירים מיוחדים ואווירה שמחה. את התפריט רקח שף מסעדת ברנז'ה דן יושע, והנה חלק מהמנות מתוכו טרטר לוקוס, סלטון קישוא זוקיני, גבינת המאירי, ויניגרט מלפפון ואורז קריספי  (69 ש"ח), טאטאקי טונה על דף אורז, אבקת נורי, ג׳ל סויה, סלטון צנונית ונקטרינות  (72 ש"ח) ופילה בקר עם גזרים צבעוניים, קרם כרובית ופלפל שחור, אפרסקים אפויים, דובדבן ודמי גלאס (180 ש"). בנוסף, חברי המועדונים של סיטארה, ברנז'ה ויקב רמת הגולן יקבלו על כל הזמנת בקבוק יין מהתפריט המיוחד, בקבוק יין במתנה (375 מ"ל) וכניסה זוגית לסיור במרכז המבקרים של היקב.

ברנז'ה. בית 111, מתחם שרונה, רב אלוף דוד אלעזר 15, תל אביב יפו. 03-6562626

סיטארה. סי אנד סאן, רוזנבלום הרצל 8, תל אביב יפו. 03-6996633

דיל חזרה ללימודים בכיתאבון, נצרת תחתית
המסעדה הגלילית מציעה לרגל חופשת הקיץ ורגע לפני שחוזרים ללימודים, דיל מיוחד למשפחות ולקבוצות מחמישה סועדים ומעלה. הדיל יציע שבעה סוגי סלטים מיוחדים, פילה דניס על מצע חיטת פריקי, 300 גרם סטייק אנטריקוט על הגריל, עם שמן זית ופלפל גרוס, סינייה כופתא ועוד. הארוחה מלווה בבקבוק שתייה קרה או לימונדה והמחיר לסועד הוא 100 שקלים. ההזמנה מראש בלבד והיא תקפה בכל ימות השבוע כולל בשישי ובשבת.

כיתאבון. אל בישארה 50, נצרת. 04-6800055

קיץ בכיתאבון (צילום: ליאור חורש, mako אוכל)
בואו עם הילדים לנצרת. כיתאבון | צילום: ליאור חורש, mako אוכל

טברנה יוונית בנמל עין גב 
נמל עין גב יארח את רוניוס ומאיר לוגסי במפגש הדייגים של הקפטן והדייג מנחם לב. חוץ ממוזיקה יוונית תוכלו ליהנות ממטעמי דגים טריים מהכינרת, צ'יפס, בר אלכוהולי עשיר, בירה מהחבית ועוד. החגיגה תתקיים ביום חמישי ה-4 לאוגוסט ב-21:00. מחיר הכרטיס לאדם הוא 60 שקלים ומספר המקומות מוגבל.

מפגש הדייגים. נמל עין גב. 054-5658009

קיץ בעין גב (צילום: תקשורות, mako אוכל)
קסם יווני על ים כנרת | צילום: תקשורות, mako אוכל


קיץ בארומה עם גלידת שמנת חדשה
רשת ארומה בתל אביב מתחדשת ומכניסה לתפריט גלידת שמנת עשירה בטעם וניל, בליווי סירופ מתקשה בטעם שוקולד מבית הרשי ותוספות לבחירה כמו בוטנים, עוגיות ומרשמלו. מחיר הגלידה הוא 10 שקלים וניתן להשיג אותה בכל סניפי ארומה תל אביב.

לפרטים

פינוק קיץ מבעבע בטייגר לילי שרנה מרקט, תל אביב
לכבוד הקיץ, החליטו בטייגר ליל להעניק תשורה מרעננת לסועדים. כל אורח שיגיע לאכול במסעדה יתפנק עם כוס יין גוורצטרמינר מבעבע של היקב המשפחתי הצרפתי פול מאס. ההטבה תוענק עד סוף חודש אוגוסט, בכל ימות השבוע, כולל שישי ושבת, בכל שעות היום.

טייגר לילי. קלמן מגן 3, שרונה מרקט, תל אביב. 1-700707097

 >> לכל חדשות האוכל