בטרם ימי הקורונה שוק הכרמל בתל אביב היה מהמוקדים השוקקים ביותר בישראל, כזה שאין בו רגע דל. ככה זה כשעסקי אוכל רבים פועלים במרחב שהומה חומרי גלם נהדרים. ואז באה המגיפה ששלחה את כל הסוחרים ואת מרבית בעלי המסעדות והדוכנים בשוק לביתם, ועוררה קשיים שמורגשים היטב עד היום. עכשיו טוב לראות שהשוק חוזר לאט לאט לחיים: הבסטות פתוחות, הלקוחות חוזרים טיפין טיפין ועכשיו נפתחים גם עסקי אוכל חדשים, שמצטרפים למפגן הכוח הבלתי נדלה של שוק הכרמל. אחרי שסיפרנו לכם על פיצה שוק הנהדרת, לאחרונה נפתחה במקום גם חמארה חדשה בשם מרלוזה, שמתמקדת במנות דגים קלילות ומהנות.

View this post on Instagram

שבוע נפלא למעורב ים הכי צבעוני שלנו!! . . . . . #foodtime #happyfood #colors #yummy #delicious #tlv_food #shukhacarmel #merlozacarmel #fishrest #foodietlv #newweek #carmelmarket #מרלוזהבכרמל #מעורבדגים #שוקהכרמל #אוכלתלאביב #דגיםבכרמל #פודיזתלאביב

A post shared by merloza.carmel | מרלוזה בכרמל (@merloza.carmel) on

View this post on Instagram

כמה אנרגיות צברנו הסופ"ש הזה !! מוכנים להתחיל שבוע חדש בכל הכוח מוזמנים!! מ11:00 עד 17:00 מ19:00 עד 22:00 מחכים לכם❤ . . . . . #newweek #Monday #foodtime #happyfood #delicious #tastyfood #colors #tlvfoodie #shukhacarmel #merlozacarmel #havshosh39 #carmel11 #cheflife #fodies #foodlovers #fishlovers #vegenfriendly #שוקהכרמל #מרלוזהבכרמל #מסעדתדגיםבשוק #כרובהיסטרי #שבועחדש #שבוענפלא

A post shared by merloza.carmel | מרלוזה בכרמל (@merloza.carmel) on

על מרלוזה אחראים בני הזוג מור חזן ודור אבן, שניהם בעלי רזומה עשיר בענף המסעדנות: מור עבדה במסעדת מחניודה הירושלמית וניהלה את מסעדת אוזריה היוונית בתל אביב; ודור בישל בטאיזו, הרברט סמואל של יונתן רושפלד ופלורנטין האוס האסייתית של השף שרון כהן. לפני כשלוש שנים בחרו השניים לצאת לדרך עצמאית והחלו לחפש את המקום המתאים להם ביותר - ולאחרונה החליטו שבשוק הכרמל חסרה מסעדה שאפשר לשבת ולאכול בה דגים.

"ראינו כבר הכל", מספרת מור, "חיפשנו ביפו, נחלת בנימין ואפילו בניו יורק. כל זה כי דור החליט שהוא לא רוצה לעבוד יותר אצל אף אחד ולהכין את האוכל של אף אחד אלא את האוכל שלו. אז בשנים האחרונות הוא עסק בייעוץ קולינרי ובמקביל חיפשנו המון, עד שנפלנו על שוק הכרמל וזה הרגיש הכי נכון בעולם".

השניים התחילו בשיפוצים של הנכס, ואז הקורונה עצרה הכל. "ישבנו בבית ובכינו על הקורונה, אבל זה יצא לטובה כי לא הספקנו בעצם ממש לפתוח. אבל ברגע שאמרו שאפשר לפתוח באיזושהי קונסטלציה, היינו חייבים להתחיל".

ואיך זה לעבוד ביחד?
"הייתי מלאת חששות, אבל ההורים של דור עובדים שנים ביחד והאמת היא שזה מהמם. אני רואה בו צדדים אחרים וכיפיים ואנחנו גם לומדים לריב, שזה הכי חשוב".

View this post on Instagram

כשלקוחות מגיעים ומצלמים לנו את האוכל זה הכי כיף שיש!!! סופסוף אתם נחשפים לצ'יפס חציל בדיוק כמו שהוא .. מושלם ! . . . . . #eggplanetchips #delicious #foodtime #yummy #shukhacarmel #merlozacarmel #fishrest #vegenfriendly #tlvfoodie #happyfood #לקוחותמצלמים #שוקהכרמל #מרלוזהבכרמל #מסעדתדגיםבשוק #צ'יפסחצילאמאלה

A post shared by merloza.carmel | מרלוזה בכרמל (@merloza.carmel) on



בין היתר מציעים השניים במרלוזה מנות כמו איקרה לבנה עם בצל סגול ושמן זית (17 שקלים), פלפלים קלויים עם גבינת טולום (19 שקלים), ממרח פול מצרי עם לימון ופפריקה (18 שקלים), פילה דג צלוי בגריל עם מחית עגבניות מיובשות ושום קונפי (בס, בורי או דניס, 62-72 שקלים), עראייס דגים בפיתה עם ארטישוק, עשבי תבלין ופפריקה (48 שקלים), קוביות דג מטוגנות עם איולי אדום חריף (43 שקלים), צ'יפס חצילים עם לימון כבוש (33 שקלים) וסביצ'ה דג לבן עם מלפפונים, כוסברה, שמנת חמוצה וכורכום (51 שקלים). במקביל לתפריט הקבוע יש גם ספיישלים של דגים טריים, שמתחלפים בכל יום לפי מה שיש בשוק, וכמובן שכל הירקות שבתפריט נרכשים גם הם בשוק.

מרלוזה פועלת בימות השבוע מהשעה 11:00 ועד 17:00, וכן מהשעה 18:00 ועד 22:00. בימי שישי המקום פועל רצוף מ-11:00 ועד 18:00. בהתחשב בכך שמרבית המסעדות בשוק אינן פועלות בשעות הלילה, מדובר באופציה נהדרת לערבי הקיץ המתקרבים אלינו.

מרלוזה. שוק הכרמל, חבשוש 39, תל אביב. 03-6291383