בשעות האחרונות מוצפות הרשתות החברתיות של שפים ומסעדנים ברחבי העולם בהספדים לאחד מהמוחות הקולינריים הגדולים ביותר שפעלו בשנים האחרונות- השף הצרפתי פול בוקוז. בוקוז נפטר מוקדם יותר היום בגיל 91 והוא נחשב לאחד השפים החשובים ביותר בעולם ולאחד מאבות הקולינריה הצרפתית. בוקוז נפטר בדיוק בחדר בו הוא נולד בשנת 1926, ששוכן מעל המסעדה הראשונה שלו בסמוך לעיר הצרפתית ליון.

פול בוקוז היה אחד מהשפים שהובילו את התפתחות הנובל קוויזון, מטבח שפיתח את הקולינריה הצרפתית השמרנית והקלאסית. במהלך שנותיו במטבח, שהחלו עוד בתחילת שנות השישים, קיבל בוקוז אינספור תארים קולינריים ותארי כבוד מסביב לעולם על תרומתו לקולינריה הצרפתית והעולמית. בוקוז הקים מסעדות רבות ברחבי העולם כולל בארצות הברית, בשוויץ וביפן, אך הוא מוכר בזכות מסעדתו הצרפתית שנקראת auberge du pont de collonges , שהחלה כבית אוכל משפחתי מסורתי שהפעילה המשפחה של בוקוז עשרות שנים בסמוך לעיר ליון, וכאשר בוקוז השתלט עליה הפכה למסעדת מישלן יוקרתית שמחזיקה עד היום ב-3 כוכבים.

Paul Bocuse the Master of French Cuisine that inspired so many Chefs globally, such a sad day for kitchens across the world Merci Chef rest in peace

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram) on

במהלך השנים פיתח בוקוז אינספור מנות ששילבו בין טכניקות בישול קלאסיות של המטבח הצרפתי לקומבינציות טעמים חדשניות ואסתטיקה מרשימה. בין המנות המוכרות שלו ביותר ניתן למצוא דג סי בס במילוי של מוס לובסטר; מנת לובסטר בשמפניה וקוויאר; והמנה המפורסמת והמזוהה ביותר של השף- מרק כמהין- מדובר במרק עוף עם כבד אווז וכמהין, שנאפה בקערה בה הוא מוגש, מתחת לשכבת מאפה. כאשר אוכלים מן המרק, בוצעים תחילה את המאפה שחוסם אותו, מה שמשאיר את החלל עם ריח עז של פטריות כמהין.

בנוסף, מלבד פעילותו העניפה במטבחי מסעדות, בוקוז כתב ספרי בישול משמעותיים וחשובים, ובמהלך הקריירה העניפה שלו הפך לאחד מחלוצי השפים המפורסמים ברחבי העולם ושינה את המקצוע של השף לכזה שנחשב מכובד במיוחד, כמו גם מדובר במיוחד (בוקוז היה מראשוני השף סלבז מסביב לעולם).

שפים רבים ספדו היום לבוקוז, גם כאן אצלנו בישראל. השף יונתן רושפלד העלה לחשבון האינסטגרם שלו תמונה של השף עם הכיתוב "פול בוקוז האיש והאגדה הלך לעולמו. אין מספיק מילים לתאר את אישיותו ותרמתו לעולם האוכל בכלל". השף גורדון רמזי ספד לו גם כן וכתב בחשבון האינסטגרם שלו "פול בוקוז, הוא המאסטר של המטבח הצרפתי והוא העניק השראה לכל כך הרבה שפים מסביב לעולם. זהו יום עצוב במטבחים מסביב לעולם. תודה שף, נוח על משכבך בשלום"; והשף אנטוני בורדיין ספד אף הוא לבוקוז וסיפר שהארוחה הזכורה ביותר שאכל בחייו הייתה ככל הנראה מעשה ידיו של השף בוקוז.