מינא נצרת  (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
מעכשיו - מולים גם בנצרת | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

במהלך השנים האחרונות הפכה נצרת לאחת הבירות הקולינריות המסקרנות בישראל. יש בה מאות מסעדות, היא נושאת איתה רקע היסטורי עשיר ונהנית מתיירות פנים וחוץ ענפה (ורעבה). מסעדות שמגישות בשרים, חומוס ואוכל ערבי מסורתי אפשר למצוא שם למכביר - מה שקשה לומר על מסעדות המגישות פירות ים. כלומר, עד עכשיו. 

בואו לקרוא מה עוד חדש בפייסבוק שלנו

Mina (נמל ימי בערבית), שנפתחה לאחרונה, היא מסעדת פירות ים מודרנית לחלוטין - מחזה חריג בנוף האזורי. יש בה שתי קומות ו-40 מקומות ישיבה, והיא מעוצבת בסגנון נקי ומוקפד למשעי. מאחוריה עומד נאדר דיב, עורך דין שהחליט לעשות הסבה למסעדנות, עכואי במקור, שאביו היה מסעדן בשנות השבעים המאוחרות בעכו והקים בה את מונטה קרלו - מסעדה שהכתיבה במידה ניכרת את הסגנון הקולינרי של עיר הנמל כפי שאנו מכירים אותו גם כיום. "אבא שלי היה אחד מהאנשים שהפכו את עכו למה שהיא היום מבחינה קולינרית", מסביר דיב, "ואני החלטתי לפתוח את המסעדה בנצרת כדי להביא לכאן את הסגנון העכואי של דגים ופירות ים, שמהווה משבצת שחסרה מאוד בנצרת".

עוד באוכל טוב: 

 

מינא נצרת (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
מעוצבת בקפידה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
מינא נצרת (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
מאוד בקפידה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

המתכונים מאחורי המזון המוגש במינא הם אירופיים ביסודם, וגם עליהם אחראי דיב. שנים ארוכות מחייו הוא התגורר בבלגיה, ועדיין הוא מקפיד לחזור לשם בכל כמה חודשים כדי להתעדכן בענייני קולינריה. בין המנות הקלאסיות שיוגשו במקום אפשר למצוא שרימפס פרובנציאל ברוטב שום ועגבניות (79 שקלים), מול מרינייה (מולים ברוטב יין לבן וסלרי לצד צ'יפס, 99 שקלים), קרוקטים של שרימפס (קציצות שרימפס בציפוי פירורים בליווי רוטב טרטר, 24 שקלים); שרימפס, טבעות וראשי קלמרי ברוטב יין לבן וגבינת רוקפור עם פירה (89 שקלים) ועוד. לצדן יככבו בתפריט מנות המשלבות אלמנטים ים תיכוניים, כמו פילה לוקוס עם פריקי (99 שקלים); סלט פטוש מסורתי עם לחם מטוגן וגבינה ערבית (39 שקלים) ועוד. כמו כן, בקומה הראשונה של המסעדה ניתן להזמין טייק אוויי מהיר של מגוון סוגי פירות ים בבגט.

אז איך הסועדים המקומיים מגיבים בינתיים?
"האמת היא שאני מאוד מופתע. הסועדים שלנו רוצים כבר מהימים הראשונים שלנו להתנסות במנות שהם לא מכירים, ומאוד מתלהבים מהקונספט. בסופו של דבר יש כאן מנות שלא ניתן כמעט למצוא במקומות אחרים בארץ, ואחרי שאתבסס אני שוקל גם להפוך את המקום לפורמט רשתי".

מינא. רחוב הגליל, שכונת נמסאווי (ליד מלון רימונים), נצרת, טלפון: 04-62568796, שעות פעילות: ב'-ש', 10:00-23:00