משהו טוב קורה בצפון הרחוק ומסעדות חדשות ומסקרנות ממלאות את האזור, כך שבפעם הבאה שתסעו צפונה, תתכוננו להרפתקאות טעימות; היזמים המקומיים וגם אלה שבאים מהמרכז הפנימו כנראה שלתיירות אוכל יש כוח רב וכל העוסקים באירוח עמלים במרץ ומתכוננים לעונת החורף. לראייה, רק לפני שבוע בישרנו על שיתוף פעולה בין השף יונתן רושפלד למלון בנווה אטי"ב ועל מסעדה יפנית חדשה בראש פינה. הפעם החדשות מגיעות מאזור בקעת בית כרם, שם בשקט בשקט, בקיבוץ מורן הפסטורלי נפתח מלון בוטיק חדש ובו מסעדת שף מסקרנת בהובלת השף ניתאי יהלום שהתחנך אצל השף אייל שני (מסעדות "הסלון" ו"צפון אברקסס").

מסעדת Moran slow dining שוכנת במבנה שבו פעל בעבר חדר האוכל של קיבוץ והיא חלק מהמלון החדש Slow ness kibbutz Moran. את המיזם הזה הקימו שלושה שותפים תל אביביים שחברו בשותפות עם קיבוץ מורן: אלי שקד שמגיע מתחום ניהול משברים, איש האופנה דיוויד פרץ ואמיר גליק - בעלים של רשת סטודיו נעים, שהפכו בית הארחה קיבוצי ישן למלון בוטיק עם 30 חדרים.

מורן סלואונס. טארט דבש (צילום: Miriam / Tales of Israel, יחסי ציבור)
מורן סלואונס. טארט דבש | צילום: Miriam / Tales of Israel, יחסי ציבור

חלל המסעדה מעוצב כמו לופט והחלונות הענקיים מכניסים את הירוק שבחוץ פנימה. מסביב למסעדה יש מדשאות ופרגולה יפה ועיצוב הפנים שלה מדבר בשפה אורבנית, מין סלון מודרני בלב הכפרי של הגליל. במרכז החלל יש בר ארוך עם 12 מקומות ישיבה ומטבח פתוח. מסביב לבר ספות ושולחנות עם 80 מקומות ישיבה נוספים. יש גם קמין שממתין לערבים הקרירים. בחוץ על הדשא נפרסות בסופי השבוע מחצלות ומי שרוצה בראנץ' באווירת פיקניק, מוזמן.

על המטבח כאמור הופקד שף מקומי שגדל בקיבוץ וכעת אחרי הרבה שנים בתל אביב חזר כדי לבשל אוכל עונתי מקומי עם מנות ששמות בקדמת הבמה דווקא את הבישול האיטי שפחות באופנה היום. אין בתפריט בשר, אבל יש דגים והרבה תוצרת אורגנית מהמשקים המקומיים.

מורן סלואונס. שף ניתאי יהלום (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
מורן סלואונס. שף ניתאי יהלום | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור
מורן סלואונס. מקומי ואורגני (צילום: Miriam / Tales of Israel, יחסי ציבור)
מורן סלואונס. מקומי ואורגני | צילום: Miriam / Tales of Israel, יחסי ציבור

במהלך השבוע המקום פתוח לארוחות בוקר עם מנות קלאסיות של ביצים, סלטים ולחמים ולקינוח בננה ברד וקפה מעולה של אלג'יר. בחמישי מוגש תפריט א-לה קארט עם מנות כמו פורל כבוש עם חמאת עשבים (49 שקלים) ופריקה עם פיסטוק, זעפרן, שומר קונפי והדרים (52 שקלים). בימי שישי אפשר להגיע לארוחת טעימות שעולה 225 שקלים לסועד ובמסגרתה מוגשות כ-8 מנות ו-2 קינוחים. ההיצע כולל מנות כמו קרודו דג ים עם טאבולה ויוגורט כבשים, כרישה צלויה במי חלב עם גבינה צ'רקסית, מלפוף בטאבון עם סקורדיליה, טורטליני תרד וגבינת עזים ברוטב חמאת לימון כבוש ופילה דג עטוף בעולש בר עם גרגרי חומוס ואבן יוגורט. בגזרת הקינוחים טארט דבש עם גלידת לאבנה וסומאק וקראמבל זרעי שומר.

בשישי-שבת יש כאן בראנץ' עם מנות כמו פטאייר לאבנה עזים (45 שקלים), עטייף סקורדליה עם גבינת הנוקד בשלה (69 שקלים) וסלט פאטוש עם קרעי לחם מחמצת קלויים וגבינת צאן (39 שקלים).

מורן סלואונס. לא מגישים בשר (צילום: Miriam / Tales of Israel, יחסי ציבור)
מורן סלואונס. לא מגישים בשר | צילום: Miriam / Tales of Israel, יחסי ציבור

אם אוכל גלילי מודרני ועיצוב שמשלב תקרות גבוהות, קירות בטון חשופים, תעלות מיזוג חשופות והרבה ירוק בעיניים מדבר אליכם, נראה לי שאנחנו יודעים איפה נמצא אתכם בסופ"ש הקרוב.

קיבוץ מורן. טלפון: 050-9233996, ראשון-חמישי 8:00-15:00, חמישי-שישי 18:30-22:00, שישי-שבת 9:00-14:00, לא כשר