רשת מקס ברנר חוזרת אל שנות ה-80
תפריט הספיישלים החדש לקיץ של רשת מקס ברנר חוזר לשנות ה-80 ומציע מנות כמו מנת קרמבו זוגית (79 שקלים), הכוללת שלושה קרמבואים (שוקולד חלב, לבן ומריר) במילוי גלידה; מנת הלו ארטיק של חוף מציצים (39 שקלים), הכוללת ארטיק מסטיק וארטיק פונץ' בננה המוגשים עם דיפים של סוכריות קופצות, מיני מרשמלו ושוקולד לבן חם לטבילה; ומילקשייקים לקיץ עם טעמים כמו פיסטוק סוכריות ומסטיק בלונים (34 שקלים).

מגנום בר מגיע שוב לנמל תל אביב
מגנום השיק זו השנה השמינית את Magnum Tel Aviv - בר שלגוני מגנום בעבודת יד על בסיס שמנת, עם ציפוי שוקולד ותוספות. למבקרים מוצעת קולקצית שלגונים בהשראת חיות טרף הלקוחה מתוך קמפיין מגנום דאבל: מגנום טיגריס - מגנום שוקולד בציפוי שוקולד חלב עם זילוף שוקולד מריר, לבן וכתום, בתוספת פניני תפוז ושוקולד לבן; מגנום פנתר - מגנום דאבל פאדג' שוקולד בציפוי שוקולד מריר בתוספת קרם שוקולד וקרמבל שבבי זהב; מגנום נמר השלג - מגנום וניל בציפוי שוקולד לבן בתוספת קרם גבינת וניל, שברי מרנג, ג'ל מנגו ועלי מיקרו ריחן; מגנום צ'יטה - מגנום וניל בציפוי שוקולד לבן בתוספת קרם גבינת וניל, קרמבל שבבי זהב ונטיפי ג'ל פטל; ומגנום הפנתר ורוד – מגנום וניל בציפוי שוקולד לבן בצבע ורוד בעיטור פניני וניל ותות ובתוספת מיני מרשמלו. הבר יהיה פתוח בשעות הערב עד ל-30 בחודש.

מגנום בר. רחבת הדק הצפוני, נמל תל אביב

מגנום בר (צילום:  יחסי ציבור )
מגנום בר. הגיע הזמן הזה בשנה | צילום: יחסי ציבור

עסקית חדשה במסעדת ליליות, תל אביב
מסעדת ליליות משיקה עסקית צוהריים חדשה לחודש יולי. העסקית מוגשת בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00 ל-16:00 וכוללת מנה ראשונה, עיקרית, את לחם הבית ושתייה קלה ב-69 שקלים. בין הראשונות: סלט אנדיב לבן ואדום, מיזונה אדומה, תפוח עץ, וויניגרט ודבש; וקרוקטים של תפוח אדמה ואנטרקוט מעושן. בין העיקריות: כבד עוף בצל, שום, יין אדום, פירה גס של תפוחי אדמה; חזה עוף סופרים ירקות ירוקים ודלעת; והמבורגר עדשים ופטריות.

ליליות, בית אסיה. דפנה 2, תל אביב

תפריט קיץ חדש במלגו ומלבר, תל אביב
מסעדת מלגו ומלבר משיקה תפריט קיץ חדש הכולל מנות קלילות וקיציות כמו קוטלט חזיר במיה עם שעועית ירוקה ורוטב מיסו (45 שקלים ל-100 גרם); קוביות שרימפס, אבוקדו, תירס טרי, עגבנייה וקרם חלפניו חריף (70 שקלים); אספרגוס ירוק, פולנטה רכה, קרם פרש וקריספי תפוח אדמה (72 שקלים); ודפי פסטה, בשר סרטנים ושרימפס טרי, עגבנייה, טרגון וציר פירות ים (130 שקלים).

מלגו ומלבר. רוטשילד 142, תל אביב

דפי פסטה ושרימפס, מלגו ומלבר (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
דפי פסטה ושרימפס, מלגו ומלבר | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

תפריט קוקטיילים חדש באקסטרא ברוט

במסעדת אקסטרא ברוט יגישו מהשבוע הבא תפריט קוקטיילים חדש שייקרא "קוקטיילים של טבחים". במקום שקשוקים וערבובים, הקוקטיילים יהיו מבוססים על השריות של טעמים באלכוהול. בין הקוקטיילים: וודקה מרטיני עם רוסקי סטנדרט שהושרו בו קליפות של לימון, ליים ולמון גראס; ג'ין וטוניק עם טנקירי 10 שהושרה בו תה סיני עם פלפל סצו'אן; ופינה קולדה עם רום שמושרה בו צ'ילי ופלפל שחור, מיץ אננס וחלב קוקוס. כל הקוקטיילים יעלו 38 שקלים.

אקסטרא ברוט. נחלת בנימין 36, תל אביב

חמישה שפים מתארחים במסעדת אל מרסא, עכו

לרגל חגיגת יום הולדת 5 למסעדת אל מרסא בנמל עכו מארח השף עלאא מוסא את השפים עומר מילר, חמודי עוקלה, גיא גמזו, ארז קומרובסקי ומאיה דרין לארוחה חד פעמית פתוחה לקהל הרחב, שבה כל שף יכין מנה מיוחדת משלו. הארוחה תלווה ביינות יקב רמת הגולן. מחיר: 280 שקלים.

אל מרסא. נמל הדייגים 13, עכו

המעשנה - מסעדת בשרים חדשה בנס ציונה

בימים אלה נפתחת בנס ציונה מסעדת בשרים מעושנים חדשה, של היזם ירון דלאל והשף אוהד קויתי. המסעדה מציעה שתי קטגוריות של מנות: בקר מעושן ועוף מעושן. הבקר יעלה 39 שקלים ל-200 גרם, ויכלול אסאדו (צלעות מעושנות בתערובת התבלינים הסודית של המקום), בריסקט (חזה בקר מעושן ועסיסי) ומנת הדגל Low & Slow – אונטריב בבישול ארוך בציר בקר. בקטגוריית העופות (39 שקלים למנה): עוף מעושן (כרעי עוף במרינדת עשבי תיבול ארומטיים), עוף בטיגון עמוק במעטפת קריספית ועוף שלם במעשנה (בהזמנה מראש בלבד). בתוספות: תפוחי אדמה מעושנים וחמים עם צ'ימיצ'ורי, סלט כפרי או קולסלאו (14 שקלים לתוספת). הצמחונים יוכלו לבחור לעיקרית מנה של טופו מעושן.

המעשנה. ויצמן 24, נס ציונה

 

המעשנה נס ציונה  (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
המעשנה נס ציונה | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

תפריט קיץ חדש בדיאגו סאן, תל אביב

מסעדת דייגו סאן משיקה תפריט קיץ חדש שכולל מנות מהמזרח הרחוק ומהמערב. בין המנות: סלט קייל וכרוב סיני - שרי, בצל סגול, נענע, תירס חי, קראנץ' תירס בוויניגרט יוזו הדרים (36 שקלים); נאמז שרימפס - דפי אורז ממולאים שרימפס וצ'ילי עם חסה פריכה, נענע, בזיליקום תאילנדי ורוטב פיש סוס וליים (42 שקלים); פוקי סלמון - קערת אורז הוואית עם נתחי סלמון נא (קיימת גרסה טבעונית עם טופו), אצות וואקמה, אדממה, אבוקדו, מלפפון ושומשום ברוטב סויה מתוקה וג'ינג'ר (54 שקלים); קערת אטריות וייטנאמית - שרימפס על הפלנצ'ה ברוטב פיש סוס, סוכר דקלים וליים (גרסה טבעונית עם טופו ורוטב טבעוני מבוסס סויה), אטריות שעועית, אצות וואקמה, מלפפונים, כרוב סגול, עגבניות שרי, בצל ירוק וסגול, כוסברה, נענע, ג'ינג'ר וצ'ילי (56 שקלים). 

דייגו סאן. המשביר 2, תל אביב

תפריט קיץ חדש בפיצה פורטו, אייר פורט סיטי

בימים אלה משיקים במסעדת פורטו את תפריט הקיץ. בין המנות בתפריט החדש: רוטולו בטטה - בטטה אפויה מגולגלת בדפי פסטה טריים עם חמאת תימין ויין לבן (36 שקלים); רביולי קצ'ה אי פאפה (42 שקלים); טורטליני חציל שרוף ורוטב עגבניות חריף (38 שקלים); ריזוטו תרד ולימון עם עוף בטאבון (76 שקלים); ופיצה ביאנקה - תערובת גבינות פורטו, קרם פרש, עגבניות מעושנות, בצל מקורמל, נענע, פטרוזיליה וריקוטה סלטה (54 שקלים).

פיצה פורטו. גולן 2, אייר פורט סיטי

ספיישל קינוחי קפה במסעדות ג'ונתן פוד קלאב, טאיזו ופופינה, תל אביב

ב-18 עד 20 בחודש בין השעות 18:30 ו-23:30 יוגשו ללא עלות עם סיום הארוחה בכל אחת מהמסעדות קינוח וקוקטייל קפה קר שנוצרו במיוחד עבור הפרויקט, שיתוף פעולה עם חברת נספרסו, שניהם על בסיס אותה תערובת קפה. יונתן רושפלד יגיש במסעדת ג'ונתן פוד קלאב דום קפה, יוגורט ברביולי שקוף; יובל בן נריה ואנה שפירו יגישו בטאיזו בייקד אלסקה קפה; ואוראל קמחי יגיש בפופינה קינוח בשם "The Magic Ball". 

פסטיבל קיץ לבן במסעדת גריג, תל אביב

מסעדת גריג תערוך פסטיבל יינות לבנים בשבוע השלישי של יולי - מ-24 ועד 27 בחודש - בשעות 18:00-23:00 עם יינות מיקבים מסקרנים מהעולם. את היינות החדשים ילוו מנות של דגים נאים (50-70 שקלים); זוקיני צעירים מחוות קיימא על הפלנצ'ה עם יוגורט ועשבי תיבול (40 שקלים); וברוסקטה עם קלמרי צרובים על הפלנצ'ה עם סלט ארוגולה וקרם גבינת המאירי (65 שקלים).

גריג. אחד העם 15, תל אביב

פסטיבל קיץ לבן, גריג (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
פסטיבל קיץ לבן, גריג | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

מסעדת פאו וואו חוגגת 3 שנים, ראשון לציון

מסעדת פאו וואו חוגגת יום הולדת במסע קולינרי חוצה יבשות שיימשך 5 ימים, בין 16 ל-20 ביולי. בתוכנית: מנות של אוכל רחוב ואווירה תואמת, שיתמקדו בכל יום באזור אחר בכדור הארץ. ביום ראשון יתחילו החגיגות עם מסע לצפון אמריקה, ביום השני המסע יגיע לאירופה, ביום השלישי מרכז אמריקה על המפה עם גריל שעליו ייצלו צלעות ונתחי בשר מובחרים, ביום הרביעי יגיעו בפאו ואוו להודו עם אוכל הודי מסורתי וביום החמישי והאחרון יחתמו את החגיגות עם גיחה לאפריקה.

פאו וואו. רוטשילד 62, ראשון לציון

פסטיבל בירה כפרית במטה יהודה

פסטיבל  בירה כפרית יתקיים בתאריכים 12-13 ביולי במיני ישראל, ובין המבשלות המציגות יהיה ניתן למצוא דוכנים של מבשלות הבירה המקומיות במטה יהודה: מבשלת פפו, מבשלת שריגים, מבשלת שפירא, מבשלת השחר, מבשלת מוסקו ומבשלת באסטרס סיידר. לצידן יציגו גם מבשלות אורחות נבחרות מרחבי הארץ – הדיקטטור, מבשלת ללה ממכבים, ומבשלת בירוהחדשה. הפסטיבל יתקיים בין השעות 18:30-23:00. מחיר: 38 שקלים כולל כוס מתנה, ושובר לשתי טעימות. שליש בירה נוסף ב-15 שקלים.

תפריט קיץ חדש במשק ברזילי, תל אביב

מסעדת משק ברזילי משיקה תפריט עונתי טבעוני חדש. בין המנות: קפרזה - מוצרלה קשיו, קוקטייל עגבניות, פסטו צנובר ועלי בזיליקום (34 שקלים); גספאצ'ו חצילים  - חצילים קלויים וטחונים עם חלב קוקוס, חלב אורז, שום אורגנו וקרח כתוש (22 שקלים); ריקוד האלים - סטייק חציל ברוטב שזיפים ומרסלה על ברוסקטה לחם משק ורוטב אחו בלאנקו (42 שקלים); ועד העונג הבא - חצאי פלפל אדום ממולאים סויה, כוסמין, אורז אדום, צימוקים, צנוברים וירקות שורש על צזיקי מרענן של מלפפונים צנוניות וכוסברה (65 שקלים).

משק ברזילי. אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב

תפריט עסקיות חדש בהירו ראמן לבונטין, תל אביב

מסעדת הירו של השף ישראל אהרוני מגישה תפריט עסקיות צוהריים חדש הכולל מנה עיקרית (שתי באנס לבחירה, מנת ראמן או מנת נודלס), סלט ותה קר במחיר העיקרית. בין המנות: באנס בקר מפורק, עוף או טבעוני (52 שקלים); באנ'ס ברווז או חזיר (56 שקלים); עסקית אטריות דן דן, צ'יקן נודלס או ווג'י נודלס (58 שקלים); ועסקית ראמן גוצ'ו בקר, ראמן ברווז או ראמן חזיר (68 שקלים).

 הירו. לבונטין 19, תל אביב