לא מעט שפים מוכרים פנו לאחרונה לכיוון של מסעדות או דוכנים שמתמקדים באוכל רחוב. למרות הטרנד שתופס תאוצה, אם יש מישהו שהיה שם לפני כולם זה ללא ספק חיים כהן, עם מסעדת פילדלפיה וכריכי הבשר המושחתים שלה. בימים אלה החליט כהן להרחיב את המותג ופתח לראשונה סניף חדש לפילדלפיה, וכן, מדובר ככל הנראה בסנונית ראשונה למה שעשוי להפוך בעתיד לרשת.

"רשת ארצית זה צירוף קצת מפחיד, אבל אנחנו בוחנים את זה ורואים איך הכי נכון לעשות זאת", מספר כהן. "בינתיים פתחנו סניף של פילדלפיה בתחנת הדלק טופז, מאחורי בית העלמין בקריית שאול, מול פרויקט המשתלה הגדול בתל אביב. כרגע, לפני שנפנה להתפתחויות נוספות, אני רוצה שהעסק יעבוד שלושה-ארבעה חודשים ונוכל להרגיש ולייצב אותו".

עוד באוכל טוב:

הסניף החדש מעוצב באופן דומה לסניף המקורי (שכשלעצמו עבר לאחרונה עיצוב ומיתוג מחדש), ותמצאו בו גם תפריט כמעט זהה (מלבד כמה מנות שיש בהן אדפטציות לדרישות הקהל המקומי), כזה שמבוסס ברובו על כריכים גדושי בשר, מנות מפתח מבית דיקסי, מסעדת האם, סלטים ותוספות. הסניף החדש, בדיוק כמו זה המקורי, פתוח משעות הצהריים ועד השעות הקטנות של הלילה (עד 4:00 בימים חמישי ושישי). בנוסף, בקרוב יתחילו להציע כאן משלוחים לשכונות צהלה, שיכון דן, רמת החייל, אפקה, רמת אביב ג' ולרמת השרון.

אין תמונה
גם הן שם. הכנפיים של דיקסי

"אני חושב שכל הקולינריה הישראלית העכשווית פונה היום לכיוון הזה של אוכל רחוב", אומר כהן. "למסעדות גדולות כבר אין ממש הצדקה - לא ברמת השכירות, לא בשכר העובדים, המיסוי הגבוה והקנסות שאנחנו מקבלים על העסקת עובדים זרים. זאת הסיבה שכל כך הרבה שפים פותחים מקומות שהם יותר סטריט פוד, כי אתה חייב לרפד את עצמך בעוד עסקים שכן מרוויחים כסף. זאת קולינריה נהדרת ואחרת והכוחות הכלכליים זורמים יותר ויותר לכיוונה".

ואמנם, בשנה החולפת פתחו עוד ועוד שפים מוכרים מסעדות רחוב: יונתן רושפלד פתח את קפטן קארי בשרונה מרקט, יובל בן נריה פתח את מיאזקי האסייתית ודיוויד פרנקל את פרונטו קיוסקו בשוק צפון בתל אביב, ועומר מילר עתיד לפתוח את ההמבורגרייה סוסו בשדרות רוטשילד בתל אביב

פילדלפיה. תחנת הדלק טופז, משה סנה 199, מחלף הכפר הירוק. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל