אנחנו ממשיכים במסע אחרי המנות הכי ויראליות בישראל עם אחד מבתי האוכל המיוחדים ביותר בירושלים. הפעם הגענו לאישטבח - המקום שמגיש מאפה אחד בלבד שנקרא שמבורכ ומשלב בתוכו את המטבח הסורי, הכורדי ואפילו הקוצ'יני.
למעשה, השמבורכ (35-45 שקלים, תלוי במילוי) הוא מאפה בצורת סירה במילוי פירה בסגנון הודי יחד עם תבשיל בשר לבחירה (מתוך לא מעט אפשרויות כמו אסאדו, לשון, רוסט, או המילוי המסורתי סיסקה - בשר צלעות שבושל בישול של למעלה מ-20 שעות). פייר, מה עוד צריך בחיים? מעל לכל זה נוסף גם סוג של צ'ימיצ'ורי נהדר שעושה את המנה הזאת למצוינת באמת ומוסיף לה את הטוויסט המרענן שמשלים אותה. כל הסירה הזאת נאפית בטאבון עד שהבצק פריך ומושלם, הבשר נימוח ובעל טעמים עדינים, ובצד, מקבלים גם מבחר סלטים ישראלים כמו טחינה, חריף וזיתים.
מאז היום שנפתח (לפני קצת יותר משנה) הפך האישטבח למוקד עלייה לרגל למי שמחפש אוכל רחוב מיוחד עם סיפור מעניין מאחוריו. מי שאחראי על המקום, אורן ששון לוי, חיפש להביא לכאן את הצד המסורתי (אוכל של סבתא עם מתכון מסורתי שליווה אותו מילדות) יחד עם נגיעות מודרניות כמו מילויי בשר מקוריים (ואפילו מילוי צמחוני מוצלח).
האם השילוב הזה הוא מה שהופך את המנה ללהיט כל כך גדול ברשתות החברתיות? איך הישראלים מגיבים למאפה הזה? ואיך אפשר להכין שמבורכ בבית? כל התשובות בסרטון כאן למעלה. בהצלחה עם הריר.
אישטבח. השקמה 1, ירושלים, 02-6232997. כשר